Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kupno nowej kosiarki spalinowej - co wybrać ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć !

Rozglądam się za nową kosiarką spalinową...

Ta którą aktualnie używam jest "wspólna" na 3 domy... kosi dwie działki, i drogę w polu....

Jest już mocno wyeksploatowana..

Jest to kosiarka AL-KO na silniku Briggs&Stratton.

Szukam czegoś bez fajerwerków ale w miarę solidnego.

W cenie najlepiej do 1200zł.

Coś nie dużego...

Moja aktualna kosiara...

4442752100_1462126023_thumb.jpg 8793854400_1462126025_thumb.jpg

Opublikowano

Szukaj właśnie kosiarki z silnikiem Briggsa. Słyszałem że to jest najlepszy silnik.

Opublikowano

ja kupilem w zeszlym roku stige z tym silnikiem za 1000zł i chodzi dobrze

co do kosiarki to dobrze Ci koledzy radza kupuj z silnikiem brigsa

jedyny minus to taki ze wybrałem za mały silnik i jak zostawie trawe zeby urosła ponad 20cm to ma ciezko

lepiej dolozyc te pare groszy i kupic wieksza.

Opublikowano

kupuj stigę z silnikiem brigsa ,u mnie chodzi 17 rok

Opublikowano

Witam, trochę siedzę w sprzętach ogrodniczych (hobbystycznie) i o ile stare konstrukcje Briggsa były godne polecenia, o tyle w tym segmencie cenowym jaki podałeś silniki tego producenta są totalną porażką. Oszczedność na materiałach zwłaszcza widać po wadze- nowe silniki są dużo lżejsze od tych dziesięcioletnich, nagminna jest obecność plastików w budowie silnika. Ze swojej strony bardzo polecam Oleo- Mac GV 53 TK. Sam posiadam od 1,5 roku. Kosiarka dość ciężka, ale solidnie wykonana. Silnik z żeliwną budową. Cicha, mało pali, bardzo mocna, solidne zawieszenie i obudowa. Wady - wspomniana wczesniej waga. Jezeli szukasz coś lekkiego w manewrowaniu obejrz Stiga combi 48 sqb- kosiarka lekka, bardzo fajnie wyważona.

Opublikowano

Bierz coś w Eslajnie

Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Ja mam kosiarkę nac z silnikiem brigsa. Moc dobierasz do powierzchni koszenia. Jest u mnie 3 lata zero problemów. Tylko wymiana oleju filtra powietrza i świecy. Jak dobrze ekspooatujesz kosiarkę to kilka lat spokojnie pochodzi.

Opublikowano

tez mam kosiarke brigsa chyba najlepsze kosiarki

Opublikowano

Nie kupuj brigsa bo to porażka. W tej cenie poszukaj GV 53 TK Allroad 4 Oleo-Mac

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mam dokładnie taką samą drugi sezon chodzi dobrze tylko zauważyłem że ma miekki nóż jest już mocno wypiaskowany na końcówkach. Najważniejsze żeby kosiarka miała napęd i mielenie żeby nie trzeba było latać z koszem:) No i najlepiej silnik brigsa.

Opublikowano

Nie kupuj brigsa bo to porażka

Nie wiem jak te nowe ale mam 2 stare silniki i powiem ,że są na prawdę dobre.

Parę złotych w reanimację włożyłem ale te nowe chińczyki się chowają.

Opublikowano

Stiga na silniku Briggsa - polecam :-)

Opublikowano

Stiga na silniku Briggsa - polecam :-)

Polecam zapoznać się z tym tematem:http://e-kosiarki.net/topics38/stiga-combi-48-sq-b-jaki-tam-jest-w-koncu-silnik-vt2989.htm

Briggs niestety nastawił się ostatnio na duże cięcie kosztów, stare Briggsy były super, sam mam 10-letnią Vega Biomulcher na starej serii Briggs i kosiarka bezawaryjna do dziś. Natomiast nowe silniki - oprócz najwyższej serii porażka jakościowa.

Opublikowano
  • Autor

Właśnie się tego obawiam... że B&S tak jak wszystko nastawił się na ekonomie :)

Być może najwyższe serie są w porządku.. ale podstawowe i niszowe pozostawiają wiele do życzenia...

Opublikowano

Właśnie się tego obawiam... że B&S tak jak wszystko nastawił się na ekonomie :)

Być może najwyższe serie są w porządku.. ale podstawowe i niszowe pozostawiają wiele do życzenia...

Zobacz polecanego tutaj oraz na forach ogrodniczych Oleo Mac GV 53 TK Allroad 4. Silnik na żeliwnych tulejach, 6,5 KM ...

Opublikowano

Mam od 3 lat kosiarkę STIGA i polecam z czystym sumieniem. Porządna marka i sprzęt chodzi jak należy. Kupowałem w Stihlu.

Opublikowano
  • Autor

STIGA ma swoje silniki czy bierze od B&S ??

Opublikowano

A kosiarka John Deere?

Wysłane z mojego D2403 przy użyciu Tapatalka

Edytowane przez xBladex

Opublikowano

Panowie, sam rozglądam się za kosiarką, więc pozwolę sobie podpiąć się po temat :hi:

A co powiecie na ofertę tego typu ? http://allegro.pl/kosiarka-spalinowa-honda-hrg-465-c-sprzeglo-japan-i6169267834.html

Oczywiście jest to sprzęt używany, ale :

1. Cena niższa niż cena gorszej firmy ( typu NAC) nowy sprzęt ( oraz jakieś 40% kwoty, którą trzeba szykować na nowy sprzęt marki Honda)

2. Znana marka

3. Nie najmniejsza moc

4. Faktura VAT

Sprzedawca przez telefon wspomniał, że to model jeszcze z lat, kiedy Honda była Hondą Made in Japan, a nie Made in NIEWIEMGDZIE i nie oszczędzano na materiałach.

Ciekaw tylko jestem jak z dostępnością części eksploatacyjnych do tego sprzętu ??

Ma ktoś lub miał okazję użytkować ?

Będę wdzięczny za wszelkie opinie :wink:

Edytowane przez filip1001