KoJ@K Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 Tak jest, przydają się jako bajer
pawelosinski83 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Opublikowano 6 Grudnia 2016 Takie tam pytanko poboczne ;-) Jak oceniasz INTEMO? Będę regenerował i przerabiał swoje BIXym kupiłem projektory intemo i A4B8 polifty z adapterami - poświecę sobie "z ręki" i porównam, ale chciałem poznać opinię użytkownika intem'ów "z drogi" - jak szybkość przesłony? jak szerokość wiązki w mieście w uliczkach, jak zasięg? co Ci nie pasuje w nich a co jest atutem na drodze?
KoJ@K Opublikowano 6 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2016 Ja jestem bardzo zadowolony. Ilosc swiatla zadowalajaca, tak samo jak i szerokosc jaką swieci, linia odciecia rowniez ciekawa i dosyc "nie typowa" napewno ogromną zaletą/przewagą nad B8 saswiatla dlugie, sa poprostu przeyepane no i przeslona rowniez jest szybka, ale jesli mialbym drugi raz to robic to nie wiem czy wybralbym Intemo, ze wzgledu na straszną rzezbe i cięcie projektora, zeby w miare siadl w lampie. Jak bedziesz sie bawil na scianie to prosilbym Cie, zebys zrobil fotke porownania obu na raz (jedna nad druga) , bo wedlug mnie Intemo daje szerzej swiatlo niz AL z B8, ale "znawcy tematow" twierdzą, ze jest odwrotnie... Tutaj Intemo na scianie: H11 Led w halogenach + zolta folia na halo dają taki efekt
pawelosinski83 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Ja jestem bardzo zadowolony. Ilosc swiatla zadowalajaca, tak samo jak i szerokosc jaką swieci, linia odciecia rowniez ciekawa i dosyc "nie typowa" napewno ogromną zaletą/przewagą nad B8 saswiatla dlugie, sa poprostu przeyepane no i przeslona rowniez jest szybka, ale jesli mialbym drugi raz to robic to nie wiem czy wybralbym Intemo, ze wzgledu na straszną rzezbe i cięcie projektora, zeby w miare siadl w lampie.Jak bedziesz sie bawil na scianie to prosilbym Cie, zebys zrobil fotke porownania obu na raz (jedna nad druga) , bo wedlug mnie Intemo daje szerzej swiatlo niz AL z B8, ale "znawcy tematow" twierdzą, ze jest odwrotnie... Tak, nietypowe odcięcie z podbitą lewą stroną znam Właśnie takie porównanie chcę zrobić, po to kupiłem obydwa rodzaje projektorów. Rzeźba to nie problem, lubię rzeźbić w B5 miałem projektory mijania z S2000 na gładkim szkle ze zmodzoną przesłoną podkładką pod szkło dla niebieskiego odcięcia - to tak jasno szeroko świeciło, że nowe auta ze skrętnymi odpadały... Teraz w B6 czuję się na drodze jak w tunelu Ojcu do C5 wsadziłem bixy EVO X i też OK, ale oczekuję więcej Dam znać jak zrobię porównanie. W sumie ciężko, żeby projektor dawał jednocześnie szeroko i mocno do przodu... zwykle jest albo właśnie mocno do przodu węziej albo szeroko i słabiej w przód... Kwestia geometrii odbłyśnika jak rozsyła tą samą ilość światła... jeśli mówisz, że drogowe sąmega mocne w intemo, to podejrzewam, że właśnie nie będzie tak szeroko... No nic... zobaczymy... Dzięki za info
KoJ@K Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Ja tam jakims fizjonomem świetlanym nie jestem, tylko napisalem swoje odczucia i to co zauwazylem to fajnie, ze porownasz jednoczesnie na scianie oba projektorki, porob troche zdjec i zapodaj tez myslalem o evoxach, ale chyba nie da rady tego upchac do bixa - w nich znowu jest to "fajne lansiarskie" ostre odciecie, cos podobne jak u mojej w czarnej i u Adaśko na mini H1 6.0 Edytowane 7 Grudnia 2016 przez KoJ@K
RicS3 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Co to za led-y masz w przeciwmgielnych?
roni07 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Opublikowano 7 Grudnia 2016 Zadowolony z ledów w lusterkach ? Bo do mnie ida blendy z a6 c6 jutro moze założe
KoJ@K Opublikowano 7 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2016 (edytowane) Co to za led-y masz w przeciwmgielnych?Jakies z ali. Zadowolony z ledów w lusterkach ? Bo do mnie ida blendy z a6 c6 jutro moze założe Tak zadowolony, kurde nie myslalem nawet, ze to bedzie tak fajowo oswietlalo no i bardzo przyjemnie to wyglada, jak auto stoi w ciemnym miejscu i lusterka sie zapalaja w momencie nacisniecia na pilocie otwierania jeszcze kwestia tez kto sie pod co podpina. Edytowane 7 Grudnia 2016 przez KoJ@K
Kacza Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Skad wziales sygnal dla blendy? Z clh?
Adasko19 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Skad wziales sygnal dla blendy? Z clh? Może odpowiem. Ma wpiete w moduł komfortu. Jak otwiera auto z pilota czy otwiera drzwi to się zaświecają Blu to auto natazie nie posiada
ucho.77 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Kacza odpowiedź masz stronę wcześniej Pomarańczowa kostka na słupku
Norbas Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Kurcze, faktycznie konkretnie oświetlają podłoże te ledziki
KoJ@K Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2016 No no, naprawde fajna sprawa te blendy i tak jak adwokaci już napisali i ja wcześniej również - wpinałem się w pomarańczową kostkę obok podstopnicy (Pin 2 sterowany masą z leda, a +12 wlutowane w przelotce drzwi)
Kacza Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 a jak z prawym lustrem? prowadziles przez kabine kabel ?
KoJ@K Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2016 Tak, kabel trzeba przeciagnac do obok podstopnicy ale ja jeszcze tego nie zrobilem
roni07 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Tak zadowolony, kurde nie myslalem nawet, ze to bedzie tak fajowo oswietlalo no i bardzo przyjemnie to wyglada, jak auto stoi w ciemnym miejscu i lusterka sie zapalaja w momencie nacisniecia na pilocie otwierania jeszcze kwestia tez kto sie pod co podpina. Faktycznie, fajna sprawa. Zamontowałem wszystko i podłączone W nocy fajnie to wygląda
KoJ@K Opublikowano 27 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2016 Na spoznioną pod choinke przyszly ori gumowe dywaniki, "panie jak nowe"
KoJ@K Opublikowano 28 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2016 Nie mam petexow H11 Cree Led do halogenow Świecą jak poyebane
Rekomendowane odpowiedzi