pawelosinski83 Opublikowano 30 Listopada 2018 Opublikowano 30 Listopada 2018 (edytowane) 53 minuty temu, Kowi87 napisał: Niestety mam inne zdanie na temat bosch AL, hondy nie znam bo nie interesuje sie tym autem, miałem żywcem porównanie miedzy bixenon na intemo3(generacja 3) z biled koito, koito swieci szerzej, odległość mniejwiecej porównywalna, ilość światła w biled bardziej równomierna, a co do faktu że xenon i bixenon jest porównywalny, wybacz nie jest. Wielkość soczewki odgrywa dużą role i to widać zaraz po montazu. Wielkość soczewki czy projektora? Ja też nie miałem hondy, ale miałem projektory z niej w S4 B5 ? oczywiście że biksenon i ksenon nie jest porównywalny - każdy biksenon wali na wprost mniej lub bardziej, żeby uzyskać parametry dla światła drogowego przez co mniejświatła idzie pod linię odcięcia na szerokość, na czym cierpią światła mijania. ksenon tylko na mijania ma całkiem inną geometrię odbłyśnika i cąłe światło idzie na szerokość, przez co światła mijania z ksenona (dobrego!!! ; koito, stanley) są dużo lepszej jakości niż z biksenonów. Nie mówię o ksenonach helli czy bosza, które mają takie same lustra i dołożoną ruchomąprzysłonę, przez co jako seryjne są szitowe jako mijania i jako drogowe ? Poniżej moje przerobione bosche AL... nie ma porównania do seryjnych... mimo wszystko mijania nie są tak dobre jak były z S2000... mijania: drogowe: i fotki pokazująca jak wygląda przysłona dająca takiej jakości światło (w połączeniu z gładkim szkłem i odowiednim jego dystansem): @ kowi sam powiedz jak to się ma do intemo ? równomierność i jasność pod linią odcięcia na całej szerokości jak i sama szerokość oraz ostrość odcięcia @Koj@k sorry za OT ale to też tematy, które lubisz, więc chyba się nie obrazisz ? Edytowane 30 Listopada 2018 przez pawelosinski83
KoJ@K Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Opublikowano 30 Listopada 2018 Nie nie, absolutnie, a nawet proszę o więcej, bo lubimy te tematy
KoJ@K Opublikowano 30 Listopada 2018 Autor Opublikowano 30 Listopada 2018 Po rzezbach biled siada w b8...
egon47 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Opublikowano 2 Grudnia 2018 57 minut temu, KoJ@K napisał: jaka cena takiej przeróbki?
KoJ@K Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2018 Same soczewki to koszt 600zl + robota.
kamil-vag Opublikowano 2 Grudnia 2018 Opublikowano 2 Grudnia 2018 Jak Ci pisałem Końcówka filmiku i przejście drogowe/mijania normalnie masakra ?
KoJ@K Opublikowano 2 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 2 Grudnia 2018 Też mi się ten moment najbardziej podoba
boguc Opublikowano 3 Grudnia 2018 Opublikowano 3 Grudnia 2018 ja Yebie prawie jak w dzien na takich światłach
kamil-vag Opublikowano 3 Grudnia 2018 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Trochę wczoraj ciapało deszczem/śniegiem jeździłeś ? Bo każdy pisze, że żarówki ledowe beee bo w deszcz słabo widać ?
pawelosinski83 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Opublikowano 3 Grudnia 2018 No nie powiem - daje rady ? Szerokość bardzo zadowalająca ? na mijania do miasta super sprawa. ehhhh chyba zakupię na testy za jakiś czas i porównam z moimi zmodzonymi boszami... A jak drogowe w biledach? oświetla dobrze środek drogi w duuuużym zasięgu, czy raczej wali po poboczach i po drodze równo? Fachowo - o hot spot mi chodzi ?
KoJ@K Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2018 Strupek znowu pośród żywych Przeróbka dolotu do kolektora i spawanie kolektora. I na gotowo: No i jeszcze raz chciałem bardzo podziękować @danielstol za eleganckie i profesjonalne ogarnięcie kolektora 1
KoJ@K Opublikowano 3 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 3 Grudnia 2018 A odnośnie lamp to to są narazie rzeźby testowe, które jeszcze nie jeżdżą w aucie, zamontuje je jak dojdą mi klosze itd, żeby już po pietnaście razy ich nie rozklejać itd. Więc narazie jest mi ciężko cokolwiek powiedzieć przy normalnym użytkowaniu. Mijania są napewno conajmnirj wystarczające, a nawet bardziej, doświetlenie pobocza również - a nawet jeszcze bardziej niż w B8 fl, drogowe ciężko ocenić, bo były założone dwie różne lampy.
DanielMod Opublikowano 3 Grudnia 2018 Opublikowano 3 Grudnia 2018 Dziękuję jeszcze raz za pochwały ? fanie siadło wygląda jak u mnie ?
KoJ@K Opublikowano 4 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2018 Testy szczelności czy rury czymiom ciśnienie ? No i czymiom .... łutu tu tu tu tu ...
dydek1 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Opublikowano 7 Grudnia 2018 Wyrezałeś juz czy podstopnica z Ali podejdzie z b8 do b6? Bo pedały powinny być p&p .....
Rekomendowane odpowiedzi