Siwy Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Mam nastepujacy problem: mam problem z plamkami prawdopodobnie pochodzacymi z asfaltu. Wie ktos moze jak to usunac??
Marek12 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Są specjalne spraye na asfalt! Ale ja mam dobry środek, sprawdzony-Kagera "do czyszczenia silnie zabrudzonych powierzchni" W Focie kupuje 5l za 39zł. Usuwa smołę, robale nalot na felgach, super czyści silnik itd. Jest przy tym neutralny dla lakieru gumy czy plastików! Polecam!
nauritus Opublikowano 7 Grudnia 2008 Opublikowano 7 Grudnia 2008 Benzyna ekstrakcyjna asfalt schodzi . lejemy na szmatke i myjemy plamy nie szkodzi lakierowi
Barni Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Ja również używam benzyny ekstrakcyjnej. Tania i skuteczna.
boberek Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 dla mnie mistrz psikamy czekamy 6 do 10 min wycieramy scierka i po problemie płukamy auto i jest piekne żadnej ekstrakcyjnej szkoda lakieru
tomek a4 2.8 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Ja się mocno zdziwiłem kiedyś podczas woskowania, bo ten twardy wosk z puszki elegancko rozpuścił wszystkie ślady z lepiku. Jest napewno bezpieczniejszy dla lakieru niż benzyna
loco87 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 benzyna ekstrakcyjna nie niszczy lakeirów pokrywanych lakierami bezbarwnymi... co innego na zwyklej emali. Jak masz metalik badz perelke lej i gwarantuje Ci ze z lakierem nic Ci sie nie stanie (koszt 3.50)
boberek Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 benzyna ekstrakcyjna nie niszczy lakeirów pokrywanych lakierami bezbarwnymi... co innego na zwyklej emali. Jak masz metalik badz perelke lej i gwarantuje Ci ze z lakierem nic Ci sie nie stanie (koszt 3.50) jak masz srebrne auto to moze tego nie widac
loco87 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Mialem same dopy z chemi ale... jak benzyna ekstrakcyjna moze cokolwiek naruszyc w strukturze lakieru bezbarwnego ? :
jabolsb Opublikowano 8 Grudnia 2008 Opublikowano 8 Grudnia 2008 Profesjonalny srodek kosztuje grosze a nazwa jego to DECABIT ! tyle ze trzeba uwazac na rejestracje... i czerwony kolor...
boberek Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 ja ten co podałem firmy NIGRIN jest dobry bo nie jest jakis strasznie chemiczny rozpuszcza smołe w oczach i ma przyjemny zapach ;P auto po tym preperacie wygląda jakby było ropą wysmarowane strasznie tłuste ale po spłukaniu karcherem zostaje jedna wielka tłusta plama ale na ziemi ;P najpierw psikamy odczekujemy 6 do 10 min potem szmatka wycieramy auto najlepiej białą zeby zobaczyc jak smoła schodzi potem myjemy normalnie i juz
spetsnaz Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Mam nastepujacy problem: mam problem z plamkami prawdopodobnie pochodzacymi z asfaltu. Wie ktos moze jak to usunac?? czterochlorek etylu
iwadrian Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Dawno dawno temu plamki z asfaltu to się margaryną usuwało i też dawała radę
lukasera Opublikowano 9 Grudnia 2008 Opublikowano 9 Grudnia 2008 Dawno dawno temu plamki z asfaltu to się margaryną usuwało i też dawała radę dokładnie tak. Działa na pewno, bo ostatnio usuwałem kilka plamek nie mając nic pod ręką... pozniej na kolacje suchy chleb
dolek1969 Opublikowano 11 Grudnia 2008 Opublikowano 11 Grudnia 2008 benzyna ekstrakcyjna lub czterochlorek (tri) napewno nie szkodzi a jest tanie i skuteczne znam to z autopsji bo pracuje przy "asfalcie, smole, emulsji itd" :>
kepasa Opublikowano 12 Grudnia 2008 Opublikowano 12 Grudnia 2008 zwykłe masło... najtaniej, najlepiej, najekologiczniej
babcuk Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 ja użyłem raz ten preparat i żałuję do tej pory bo takie jakiś dziwne plamy pozostawały i zmatowienia że (użyte zgodnie z instrukcją) nie polecam :thumbdown:
GRAF Opublikowano 28 Maja 2009 Opublikowano 28 Maja 2009 Benzyna ekstrakcyjna asfalt schodzi zwykla Pb95 tez dziala swietnie i jest zawsze pod reka
boberek Opublikowano 29 Maja 2009 Opublikowano 29 Maja 2009 e tam te preperatty to sie nie nadaja najlepszym preperatem do scieranias moły jest rozpuszczalnik nitro
Rekomendowane odpowiedzi