carloss17 Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Witam zakupiłem dzisiaj napinacz INA w oryginalnym opakowaniu po wyjęciu go nie zauważyłem na nim żadnego graweru firmy , jedynie na rolce jest oznaczenie NSK Poland czy jest to oryginał czy bubel?
carloss17 Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Opublikowano 26 Lipca 2016 niestety zdjęcia już nie zrobie bo już go zamontowałem , tylko chciałem się dowiedzieć czy ktoś spotkał sie juz z czymś takim.
spetsnaz Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Tak, NSK ma w Polsce największą fabrykę łożysk kulkowych w Europie, produkują też elementy toczne dla INY.
marquentes Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 I tak zacznie świergotać po kilku tyś km ja zalozylem krafta i po 4 tys km swierszcz pod maską
Hezen Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 No właśnie jak to jest z tymi napinaczami, jakie są warte założenia żeby mieć spokój a nie wymieniać co kilka/kilkanaście tys.? U mnie po odpaleniu grubo świerszczy, głośno słychać w środku przy zamkniętych szybkach. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka
wyzyk83 Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 ja zakładałem albo INA albo SKF i nigdy nic mi nie świerszczało
spetsnaz Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Podstawa do zmiana koła pasowego na alternatorze. Jeżeli jest uszkodzony to każdy napinacz siądzie po kilku tysiącach km.
carloss17 Opublikowano 26 Lipca 2016 Autor Opublikowano 26 Lipca 2016 no mi własnie sprzęgło altka zgieło napinacz także dobrze jest je wymienić
lukaszooo Opublikowano 28 Lipca 2016 Opublikowano 28 Lipca 2016 Ważną sprawą jest też osłona pod silnikiem która znacząco wydłuża zycie rolek.
adamesik Opublikowano 29 Lipca 2016 Opublikowano 29 Lipca 2016 Podobnie było jak kupiłem rozrząd z INY. Połowa rzeczy INA, a połowa co innego. Też mam świerszcza ale jest nim napinacz paska rozrządu. Najlepiej było ze sprzęgiełkiem alternatora. Kupiłem Rouville, a w środku INA
carloss17 Opublikowano 29 Lipca 2016 Autor Opublikowano 29 Lipca 2016 wszystko jedna taśma tylko pudełka zmieniają
Jorgelito Opublikowano 31 Lipca 2016 Opublikowano 31 Lipca 2016 Sam nie dawno wymieniałem napinacz paska wk, na INA, i nawet sie nie przejąłem / nie zastanowiłem nad brakiem graweru I jak na razie pasikoników, tzn świerszczy pod maska nie mam
Rekomendowane odpowiedzi