Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 2.0 ALT wibracje

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

xsebo - http://a4-klub.pl/index.php?/topic/376122-problem-z-nierowna-praca/

Czyżby twój problem? I to na dodatek rozwiązany..

Dziś dotarł kolektor dolotowy i podstawa filtra oleju, w tym tygodniu powinienem podmienić i zobaczymy. Obecny kolektor był spawany a gruszka olejowa nie jest zamocowania oryginalne, tylko na drut bo wyłamane są zaczepy zawleczki. Było ori to i musi być ori. Wydrukowałem schemat podcisnien i sprawdzałem, wszystko jest ok

Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka

że tak zaoofftopuję, kurde ile wy macie hajsu żeby od nowa samochody składać :o

Opublikowano

Trochę za dużo pakuje w autko, ale ma jeździć. Szwagra zarazilem, w piątek kupił dobrze wyposażone A4 b7 2.0 tdi

Opublikowano

ja jak mam zawieszenie robić to płaczę :P

no ale cóż niech wam się uda i służy jak najdłużej

Opublikowano

Bez kitu ja się zastanawiam jak was stać na B6 :D

Opublikowano

Chcąc doprowadzić do stanu jak bym chciał potrzeba 10k lub więcej, więc chyba odpuszczę

ja jak mam zawieszenie robić to płaczę [emoji14]

no ale cóż niech wam się uda i służy jak najdłużej

Wystarczy wymieniać na lemfordera i jest spokój. Dolne banany były wymieniane i łączniki drążków reszta ori. Przebieg 270 tkmW górnych gumy tylko wymieniałem, trzymały ale spekane były

Opublikowano

Bez kitu ja się zastanawiam jak was stać na B6 :D

tak to jest jak się kupuje auto w niewiedzy z polecenia mechanika który mówi że wolnossący 2.0 będzie najlepszy, potem już tylko dowiadywałem się o kosztach :o

ale nie ma tragedii

Opublikowano

Ja Wam powiem, że każdy kto ma trochę pojęcia i wie jak powinno auto jeździć będzie dokładał, bo każda odchyłka od normy będzie go wkur... Sam tak mam, i też muszę mieć auto na tip-top, od kupna dołożyłem ok 6 tys i teraz jest jak trzeba ;) śpię spokojnie, a znam od groma ludzi, którzy większość usterek olewają ciepłym moczem i jeżdżą dalej... Także koszty utrzymania w dużej mierze zależą od użytkownika a nie samego modelu auta :P I Panowie dobra rada - nie słuchać i nie wierzyć w pseudo mechanikówi szukać rozwiązań na forum i działać w miarę możliwości samemu - w swoim aucie robicie porządnie, dokładnie i powoli - dla mechanika to tylko kolejna szybka kromka chleba...

Opublikowano

jasne że tak, co i raz to dowiem się czegoś nowego na forum i czym więcej wiem tym bardziej chcę żeby auto jeździło i wyglądało lepiej... przed wizytą u mechanika dowiaduję się co i jak powinno być zrobione i wtedy mam rozeznanie, mogę się wykłócić, albo zwrócić uwagę. niestety również jestem tym człowiekiem który musi mieć wszystko elegancko i sam sobie wynajduje jakieś wady no ale tak już człowiek ma i się tego nie pozbędzie. jakbym mógł to bym sam wszystko zrobił ale zbyt małe pojęcie jest o samochodach..

Edytowane przez TomOskroba

Opublikowano

Ja Wam powiem, że każdy kto ma trochę pojęcia i wie jak powinno auto jeździć będzie dokładał, bo każda odchyłka od normy będzie go wkur... Sam tak mam, i też muszę mieć auto na tip-top, od kupna dołożyłem ok 6 tys i teraz jest jak trzeba ;) śpię spokojnie, a znam od groma ludzi, którzy większość usterek olewają ciepłym moczem i jeżdżą dalej... Także koszty utrzymania w dużej mierze zależą od użytkownika a nie samego modelu auta :P I Panowie dobra rada - nie słuchać i nie wierzyć w pseudo mechanikówi szukać rozwiązań na forum i działać w miarę możliwości samemu - w swoim aucie robicie porządnie, dokładnie i powoli - dla mechanika to tylko kolejna szybka kromka chleba...

dobrze gadasz :)

Opublikowano

Ja Wam powiem, że każdy kto ma trochę pojęcia i wie jak powinno auto jeździć będzie dokładał, bo każda odchyłka od normy będzie go wkur... Sam tak mam, i też muszę mieć auto na tip-top, od kupna dołożyłem ok 6 tys i teraz jest jak trzeba ;) śpię spokojnie, a znam od groma ludzi, którzy większość usterek olewają ciepłym moczem i jeżdżą dalej... Także koszty utrzymania w dużej mierze zależą od użytkownika a nie samego modelu auta [emoji14] I Panowie dobra rada - nie słuchać i nie wierzyć w pseudo mechanikówi szukać rozwiązań na forum i działać w miarę możliwości samemu - w swoim aucie robicie porządnie, dokładnie i powoli - dla mechanika to tylko kolejna szybka kromka chleba...

Dokładnie kolego

Opublikowano
  • Autor

No więc Panowie czy macie jeszcze jakieś pomysły na te nasze wibracje?? Czy to możliwe aby nasze silniki już się skończyły i to one są przyczyną tych drgawek?. No bo przecież tylu posiadaczy ALT-ków się już wypowiadało i nic. U mnie zasadniczo logi zarówno te statyczne jak dynamiczne nie wskazują na nic złego. Mechanicznie ogarnąłem już chyba wszystko co może telepać autem... no i co ....pozostaje opchnąć Audika na wiosnę niech się ktoś inny martwi... :(. Zasadniczo jak nie zauważy wibratora to kupi doinwestowane auto. Kurde szkoda mi tego autka :( i tej kasy co w nie wpakowałem.

Opublikowano

Odepnij wydech i popuść poduchy na śrubach, złap za silnik poruszaj przod-tył i na boki, żeby się ułożył, zobacz czy przedni odbojnik nie naciska za mocno na gnoazdo - on ma tylko leciutko stykać - i odpal auto... Tak wykluczysz chociaż wydech i poduchy...

Opublikowano

Jak juz tyle kasy wpakowaliscie i dalej nic to moze warto jechac np do "gregor10" albo "tuneup" zaplacic pare stów i oni znajda problem

Opublikowano
  • Autor

Generalnie to ze świecą szukać ogarniętego mechanika który zechce zabawić się w poszukiwanie źródła takich kłopotów jak u mnie. Kamil pisze aby sprawdzić wydech oraz poduchy. Akurat ten temat przerabiałem u znajomego który dość wnikliwie rozeznał sprawę. Zresztą poduchy są nowe i po wymianie nie nastąpiła żadna poprawa. W wydechu zamontowano mi druga plecionkę aby uniknąć naprężeń w wydechu. Druga plecionka zamontowana została przez doświadczonego tłumikarza po obejrzeniu wszystkich mocowań wydechu. Zalecił mi to jako rozwiązanie nietypowe które może pomóc ale nie zaszkodzi. Poduchy były popuszczanie i dokręcane. Tak więc te elementy bym sobie odpuścił.

Opublikowano

Jeśli wszystko ok, i nie ma się już czego czepiać to problemem może być łożysko na wale

Znalazłem nieszczelność

a2fa5aa2fb01f5ec5eff415c521424e4.jpg

3d8fe2a859b1140ea6836db52c6b466e.jpg

Opublikowano

Czyli wszystkie podejrzenia moje i kolegów się spełniły - NIESZCZELNOŚĆ ZA PRZEPUSTNICĄ !

Składaj i rób logi :P

Swoją drogą - wakuometr - niedoceniony diagnosta w PB i TDI :P Jakbyś od razu zmierzył podciśnienie (sugerowane kilka stron wcześniej)to byś wiedział, że jest nieszczelność, a tak byłeś pewny, że jest OK a tu taki zonk z obejmą :/

Edytowane przez kamil-vag

Opublikowano

Eh................

Dobrze ze w końcu znalazłeś problem.

Opublikowano

Nie mam wakuometru, ściągając wężyk z regulatora na listwie zdrowo zasysało powietrze. Jutro będzie poskladane

Opublikowano
  • Autor

Trochę z innej beczki. Dziś wymieniałem żarówkę w lewej przedniej lampie i zauważyłem przysmażoną od kolektora wiązkę przewodów biegnąca do jakiegoś czujnika z prawej strony lampy. Co to za kable i co zasilają??

http://www.directupload.net/file/d/4548/6grhxcss_jpg.htm

http://www.directupload.net/file/d/4548/thl3iwpd_jpg.htm

Edytowane przez Ddarecki

Opublikowano

Czujnik uderzenia, dwa są po obu stronach. Lepiej to ogarnąć, zwarcie i poduchy odpalą

Edytowane przez xsebo1