Opublikowano 21 Listopada 20169 l xsebo - http://a4-klub.pl/index.php?/topic/376122-problem-z-nierowna-praca/ Czyżby twój problem? I to na dodatek rozwiązany.. Dziś dotarł kolektor dolotowy i podstawa filtra oleju, w tym tygodniu powinienem podmienić i zobaczymy. Obecny kolektor był spawany a gruszka olejowa nie jest zamocowania oryginalne, tylko na drut bo wyłamane są zaczepy zawleczki. Było ori to i musi być ori. Wydrukowałem schemat podcisnien i sprawdzałem, wszystko jest okWysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka że tak zaoofftopuję, kurde ile wy macie hajsu żeby od nowa samochody składać
Opublikowano 21 Listopada 20169 l Trochę za dużo pakuje w autko, ale ma jeździć. Szwagra zarazilem, w piątek kupił dobrze wyposażone A4 b7 2.0 tdi Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 21 Listopada 20169 l ja jak mam zawieszenie robić to płaczę no ale cóż niech wam się uda i służy jak najdłużej
Opublikowano 21 Listopada 20169 l Chcąc doprowadzić do stanu jak bym chciał potrzeba 10k lub więcej, więc chyba odpuszczę Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka ja jak mam zawieszenie robić to płaczę [emoji14] no ale cóż niech wam się uda i służy jak najdłużej Wystarczy wymieniać na lemfordera i jest spokój. Dolne banany były wymieniane i łączniki drążków reszta ori. Przebieg 270 tkmW górnych gumy tylko wymieniałem, trzymały ale spekane były Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 22 Listopada 20169 l Bez kitu ja się zastanawiam jak was stać na B6 tak to jest jak się kupuje auto w niewiedzy z polecenia mechanika który mówi że wolnossący 2.0 będzie najlepszy, potem już tylko dowiadywałem się o kosztach ale nie ma tragedii
Opublikowano 22 Listopada 20169 l Ja Wam powiem, że każdy kto ma trochę pojęcia i wie jak powinno auto jeździć będzie dokładał, bo każda odchyłka od normy będzie go wkur... Sam tak mam, i też muszę mieć auto na tip-top, od kupna dołożyłem ok 6 tys i teraz jest jak trzeba śpię spokojnie, a znam od groma ludzi, którzy większość usterek olewają ciepłym moczem i jeżdżą dalej... Także koszty utrzymania w dużej mierze zależą od użytkownika a nie samego modelu auta I Panowie dobra rada - nie słuchać i nie wierzyć w pseudo mechanikówi szukać rozwiązań na forum i działać w miarę możliwości samemu - w swoim aucie robicie porządnie, dokładnie i powoli - dla mechanika to tylko kolejna szybka kromka chleba...
Opublikowano 22 Listopada 20169 l jasne że tak, co i raz to dowiem się czegoś nowego na forum i czym więcej wiem tym bardziej chcę żeby auto jeździło i wyglądało lepiej... przed wizytą u mechanika dowiaduję się co i jak powinno być zrobione i wtedy mam rozeznanie, mogę się wykłócić, albo zwrócić uwagę. niestety również jestem tym człowiekiem który musi mieć wszystko elegancko i sam sobie wynajduje jakieś wady no ale tak już człowiek ma i się tego nie pozbędzie. jakbym mógł to bym sam wszystko zrobił ale zbyt małe pojęcie jest o samochodach.. Edytowane 22 Listopada 20169 l przez TomOskroba
Opublikowano 22 Listopada 20169 l Ja Wam powiem, że każdy kto ma trochę pojęcia i wie jak powinno auto jeździć będzie dokładał, bo każda odchyłka od normy będzie go wkur... Sam tak mam, i też muszę mieć auto na tip-top, od kupna dołożyłem ok 6 tys i teraz jest jak trzeba śpię spokojnie, a znam od groma ludzi, którzy większość usterek olewają ciepłym moczem i jeżdżą dalej... Także koszty utrzymania w dużej mierze zależą od użytkownika a nie samego modelu auta I Panowie dobra rada - nie słuchać i nie wierzyć w pseudo mechanikówi szukać rozwiązań na forum i działać w miarę możliwości samemu - w swoim aucie robicie porządnie, dokładnie i powoli - dla mechanika to tylko kolejna szybka kromka chleba... dobrze gadasz
Opublikowano 22 Listopada 20169 l Ja Wam powiem, że każdy kto ma trochę pojęcia i wie jak powinno auto jeździć będzie dokładał, bo każda odchyłka od normy będzie go wkur... Sam tak mam, i też muszę mieć auto na tip-top, od kupna dołożyłem ok 6 tys i teraz jest jak trzeba śpię spokojnie, a znam od groma ludzi, którzy większość usterek olewają ciepłym moczem i jeżdżą dalej... Także koszty utrzymania w dużej mierze zależą od użytkownika a nie samego modelu auta [emoji14] I Panowie dobra rada - nie słuchać i nie wierzyć w pseudo mechanikówi szukać rozwiązań na forum i działać w miarę możliwości samemu - w swoim aucie robicie porządnie, dokładnie i powoli - dla mechanika to tylko kolejna szybka kromka chleba...Dokładnie kolegoWysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 22 Listopada 20169 l Autor No więc Panowie czy macie jeszcze jakieś pomysły na te nasze wibracje?? Czy to możliwe aby nasze silniki już się skończyły i to one są przyczyną tych drgawek?. No bo przecież tylu posiadaczy ALT-ków się już wypowiadało i nic. U mnie zasadniczo logi zarówno te statyczne jak dynamiczne nie wskazują na nic złego. Mechanicznie ogarnąłem już chyba wszystko co może telepać autem... no i co ....pozostaje opchnąć Audika na wiosnę niech się ktoś inny martwi... . Zasadniczo jak nie zauważy wibratora to kupi doinwestowane auto. Kurde szkoda mi tego autka i tej kasy co w nie wpakowałem.
Opublikowano 22 Listopada 20169 l Odepnij wydech i popuść poduchy na śrubach, złap za silnik poruszaj przod-tył i na boki, żeby się ułożył, zobacz czy przedni odbojnik nie naciska za mocno na gnoazdo - on ma tylko leciutko stykać - i odpal auto... Tak wykluczysz chociaż wydech i poduchy...
Opublikowano 22 Listopada 20169 l Jak juz tyle kasy wpakowaliscie i dalej nic to moze warto jechac np do "gregor10" albo "tuneup" zaplacic pare stów i oni znajda problem
Opublikowano 22 Listopada 20169 l Autor Generalnie to ze świecą szukać ogarniętego mechanika który zechce zabawić się w poszukiwanie źródła takich kłopotów jak u mnie. Kamil pisze aby sprawdzić wydech oraz poduchy. Akurat ten temat przerabiałem u znajomego który dość wnikliwie rozeznał sprawę. Zresztą poduchy są nowe i po wymianie nie nastąpiła żadna poprawa. W wydechu zamontowano mi druga plecionkę aby uniknąć naprężeń w wydechu. Druga plecionka zamontowana została przez doświadczonego tłumikarza po obejrzeniu wszystkich mocowań wydechu. Zalecił mi to jako rozwiązanie nietypowe które może pomóc ale nie zaszkodzi. Poduchy były popuszczanie i dokręcane. Tak więc te elementy bym sobie odpuścił.
Opublikowano 22 Listopada 20169 l Jeśli wszystko ok, i nie ma się już czego czepiać to problemem może być łożysko na wale Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka Znalazłem nieszczelność Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 22 Listopada 20169 l Czyli wszystkie podejrzenia moje i kolegów się spełniły - NIESZCZELNOŚĆ ZA PRZEPUSTNICĄ ! Składaj i rób logi Swoją drogą - wakuometr - niedoceniony diagnosta w PB i TDI Jakbyś od razu zmierzył podciśnienie (sugerowane kilka stron wcześniej)to byś wiedział, że jest nieszczelność, a tak byłeś pewny, że jest OK a tu taki zonk z obejmą :/ Edytowane 22 Listopada 20169 l przez kamil-vag
Opublikowano 22 Listopada 20169 l Nie mam wakuometru, ściągając wężyk z regulatora na listwie zdrowo zasysało powietrze. Jutro będzie poskladane Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 23 Listopada 20169 l Autor Trochę z innej beczki. Dziś wymieniałem żarówkę w lewej przedniej lampie i zauważyłem przysmażoną od kolektora wiązkę przewodów biegnąca do jakiegoś czujnika z prawej strony lampy. Co to za kable i co zasilają?? http://www.directupload.net/file/d/4548/6grhxcss_jpg.htm http://www.directupload.net/file/d/4548/thl3iwpd_jpg.htm Edytowane 23 Listopada 20169 l przez Ddarecki
Opublikowano 23 Listopada 20169 l Czujnik uderzenia, dwa są po obu stronach. Lepiej to ogarnąć, zwarcie i poduchy odpalą Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka Edytowane 23 Listopada 20169 l przez xsebo1