Rob@k Opublikowano 27 Maja Autor Opublikowano 27 Maja (edytowane) Materiał i klej na podsufitke zamówiony. Na długi weekend trzeba będzie zabrać się za naprawę. Jeszcze jedno małe zdjęcie z toru Edytowane 27 Maja przez Rob@k 1
przemolll Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja W dniu 4.05.2024 o 22:35, Rob@k napisał(a): Majówka zaliczona. Staruszek dzielnie pokonał ponad 2000 km. Przystanek na trasie i spełnione małe marzenie. Wizyta na Nurburgring i przejazd Nordschleife Też myślę tam jechać ale już raczej z lawetą 😁
Rob@k Opublikowano 28 Maja Autor Opublikowano 28 Maja 3 godziny temu, przemolll napisał(a): Też myślę tam jechać ale już raczej z lawetą 😁 A co boisz się, że na kołach nie dojedziesz 🤣
BartoszSoldier Opublikowano 28 Maja Opublikowano 28 Maja Daj znać jak wyjdzie, jakie trudności spotkasz z tą podsufitką bo na urlop też zamierzam się za to zabrać powodzenia 1
Monti Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja @Rob@kCześć, jak dasz radę to wrzuć zdjęcia obu materiałów obok siebie. Też czeka mnie zabawa z wymianą materiału tylko sedan z szyberem 😁
Rob@k Opublikowano 29 Maja Autor Opublikowano 29 Maja 9 godzin temu, monthrey12 napisał(a): @Rob@kCześć, jak dasz radę to wrzuć zdjęcia obu materiałów obok siebie. Też czeka mnie zabawa z wymianą materiału tylko sedan z szyberem 😁 Jasne jak tylko przyjdzie to porównam. Sam jestem ciekawy.
NervaR Opublikowano 29 Maja Opublikowano 29 Maja Nie ma czego się bać Panowie. Szpachelką skrobanie ile się da, potem 2 litry nitro na szmacie i można kleić Ja używałem kleju Bonaterm , nanosiłem z pistoletu i wyszło elegancko. Jedyne na co trzeba uważać to aby za bardzo nie dociskać materiału palcami, bo będzie widać. Najlepiej złożyć gąbkę tapicerską albo coś podobnego w kostkę, owinąć taśmą i tym przesuwać po powierzchni materiału. 1
Rob@k Opublikowano 31 Maja Autor Opublikowano 31 Maja Podsufitka wytargana, materiał przyjechał pora brać się za brudną robotę. @monthrey12materiał jest prawie identyczny. Różnica bardziej z racji wieku, stara jest brudna i wypłowiała. 4
BartoszSoldier Opublikowano 31 Maja Opublikowano 31 Maja Jak ocena i stopień trudności? Słupki też oklejałeś? Ile materiału poszło? 🤔
Rob@k Opublikowano 1 Czerwca Autor Opublikowano 1 Czerwca 12 godzin temu, BartoszSoldier napisał(a): Jak ocena i stopień trudności? Słupki też oklejałeś? Ile materiału poszło? 🤔 Jeszcze nie oklejalem. Wczoraj walczyłem z czyszczeniem podsufitki, mega upierdliwa robota. Słupki zostają tam jest materiał bez gąbki. Kupiłem 3mb. 1
Rob@k Opublikowano 2 Czerwca Autor Opublikowano 2 Czerwca Prace z podsufitką zakonczone. Jak dla mnie robota na 4 z plusem. Niestety przy lampce z przodu nie do końca wyszło tak jak chciałem. Następny problem, przy lampce pasażera jest blacha w której po ponowny montażu popękała cześć blaszek która trzyma materiał. Finalnie i tak lepiej jak wiszący materiał. Na całość poszło 3 mb materiału i półtorej puszki kleju w spreju. 5
Monti Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca @Rob@kHej, piękne dzięki. Pod koniec czerwca kupuję materiał i biorę się do roboty 😃. Zastanawiam się tylko jak to będzie w sedanie z szybą w dachu 😁.
Rob@k Opublikowano 3 Czerwca Autor Opublikowano 3 Czerwca Panowie czy ten element (blaszka) jest dostępny do kupienia czy występuje tylko z podsufitką. Nie mogę tego znaleść.
rosati Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca (edytowane) 12 godzin temu, monthrey12 napisał(a): @Rob@kHej, piękne dzięki. Pod koniec czerwca kupuję materiał i biorę się do roboty 😃. Zastanawiam się tylko jak to będzie w sedanie z szybą w dachu 😁. Wyjęcie/włożenie podsufitki w sedanie to czysta ekwilibrystyka, a z dziurą w dachu to już w ogóle 😁 @Rob@k Dobra robota! Niestety materiał najczęściej jest problematyczny przy lampkach i/lub na końcu przy tylnej szybie 🤔 Edytowane 3 Czerwca przez rosati 1
Monti Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca Godzinę temu, rosati napisał(a): Wyjęcie/włożenie podsufitki w sedanie to czysta ekwilibrystyka, a z dziurą w dachu to już w ogóle 😁 Jakieś rady?
DubixPL Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca 5 minut temu, monthrey12 napisał(a): Jakieś rady? Przygotuj sobie 200ml koloru na uspokojenie 😅 1
Rob@k Opublikowano 3 Czerwca Autor Opublikowano 3 Czerwca (edytowane) 10 minut temu, DubixPL napisał(a): Przygotuj sobie 200ml koloru na uspokojenie 😅 Ja tak zrobiłem składając wszystko do kupy, bo demontaż poszedł sprawnie 🤣 Tylko @monthrey12ma sedana co komplikuje nieco sprawę. Niech przygotuje więcej 🥃 Edytowane 3 Czerwca przez Rob@k
Monti Opublikowano 3 Czerwca Opublikowano 3 Czerwca (edytowane) 12 minut temu, Rob@k napisał(a): Ja tak zrobiłem składając wszystko do kupy, bo demontaż poszedł sprawnie 🤣 Tylko @monthrey12ma sedana co komplikuje nieco sprawę. Niech przygotuje więcej 🥃 No to pięknie. Pocieszajcie mnie mocniej hahah 😂. Bankowo fotele out, kanapa? Edytowane 3 Czerwca przez monthrey12
afroo. Opublikowano 4 Czerwca Opublikowano 4 Czerwca 18 godzin temu, rosati napisał(a): Wyjęcie/włożenie podsufitki w sedanie to czysta ekwilibrystyka, a z dziurą w dachu to już w ogóle 😁 Wyolbrzymiasz. Wychodzi gładko przez bagażnik. 17 godzin temu, monthrey12 napisał(a): Bankowo fotele out, kanapa? Nie, nic nie trzeba rwać. Oparcie kanapy kładziesz, żeby zrobić miejsce do bagażnika, a fotele nawet lepiej żeby zostały, bo sobie na zagłówkach oprzesz sufit. Do zrobienia w jedną osobę w godzinę.
Rekomendowane odpowiedzi