tomaszu Opublikowano 24 Grudnia 2008 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Czy ktoś z Was wie czym różni się Berlingo od Partnera? Czy różnice są istotne? Oczywiście nie mówię o szczegółach w wyglądzie zewnętrznym. Po prostu muszę dokonać wyboru..
Yelo Opublikowano 24 Grudnia 2008 Opublikowano 24 Grudnia 2008 Ja bym się sugerował jakością ASO w Twoim mieście (jak rozumiem mowa o nowym aucie), w Kaliszu zdecydowanie wygrywa Citroen.
tomaszu Opublikowano 24 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2008 Masz rację - w Radomiu póki co wygrywa Peugeot - cena tej samej wersji jest sporo niższa niż w Citroenie. Obsługa też jest lepsza w Peugeocie, nawet od razu dali mi się przejechać (w Citroenie poczułem się jakbym był na bazarze). No i image - bardziej podoba mi się styl Peugeot. Muszę się jeszcze zorientować jakie są ceny przeglądów etc, ale skoro technicznie są to identyczne samochody to chyba wygra Peugeot.
maro82 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Masz rację - w Radomiu póki co wygrywa Peugeot - cena tej samej wersji jest sporo niższa niż w Citroenie. Obsługa też jest lepsza w Peugeocie, nawet od razu dali mi się przejechać (w Citroenie poczułem się jakbym był na bazarze). No i image - bardziej podoba mi się styl Peugeot. Muszę się jeszcze zorientować jakie są ceny przeglądów etc, ale skoro technicznie są to identyczne samochody to chyba wygra Peugeot. ja tez sie zastanawiam nad kupnem jednego albo drugiego po nowym roku niestety musze zamienic moja a4 na ktorys z tych samochodzikow
Kowi87 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Opublikowano 29 Grudnia 2008 Mam obydwa modele wczesniejsze (Pugeot Patner1 i Citroen BerlingoII) i jesli sie nic nie zmieniło konstrukcyjnie to róznią sie tylko grilem i wykończeniem w srodku. Choc jesli chodzi o osiagi jakos Partner o wiele lepiej sie zbiera (obydwa 2.0 HDI) jesli chodzi o spalanie to max 6litrów. ogólnie bardzo przyjemne i przestronne samochody Partnerem mój ojciec zrobił 600tys km bez większych awarii, pod koniec uszkodził sie jeden wtrysk jeżdził na 3 ale niedawno zamontowalismy nowy silnik z modelu 2004 i znowu odrzył samochodzik
tomaszu Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2008 Noo, jeśli mój zrobi 400 bez większych problemów to będę zadowolony.
marek_gie Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Jeżdżę w firmie berlingo II z 1.6 HDI - też się fajnie zbiera. Pamiętaj tylko o serwisowaniu tylnej belki, jak ktoś o to nie dba to potem może mieć kłopoty
kokos Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Tomasz jak kupisz partnera i Cie kiedys servis powaznie wk...rwi to mysle ze bede mogl pomoc
GRazny Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Tomasz jak kupisz partnera i Cie kiedys servis powaznie wk...rwi to mysle ze bede mogl pomoc Pruszków przepraszam ale nie mogłem się powstrzymać... rozumiem że nie mafia tylko centrala Peugeota...
tomaszu Opublikowano 30 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 30 Grudnia 2008 Kokos, nie wiem o czym mówisz, ale zapamiętam..
Rafal_69 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 ja jezdze 4miesiecznym berlingo i mi sie dobrze jezdzi oprocz znaczka na masce chyba niczym sie nieróznia no i drobiazgami wyknczeniem wnetrzna wedługo mnie niewiem jak tam ze silnikami ale ja mam 1.6HDI i sobie całkiem radzi i jest cichy:> spalanie takze do duzych nienalezy wiec polecam
kokos Opublikowano 30 Grudnia 2008 Opublikowano 30 Grudnia 2008 Kokos, nie wiem o czym mówisz, ale zapamiętam.. zapamietaj a jak sie spotkamy to mi przypomnij to Ci wyjasnie,
tomaszu Opublikowano 31 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 31 Grudnia 2008 zapamietaj a jak sie spotkamy to mi przypomnij to Ci wyjasnie, Good
Rekomendowane odpowiedzi