griga-st Opublikowano 13 Grudnia 2016 Opublikowano 13 Grudnia 2016 ABT = 0% wykrycia po jego zdemontowaniu oczywiscie. Tuning jest wpisany w historie pojazdu. Jedynym pozytywem aspektem jest to ze de facto Audi nie robi większych problemów z fabryczna gwarancja jeżeli chip jest od Abta.
Kosmita Opublikowano 13 Marca 2017 Autor Opublikowano 13 Marca 2017 i jak tam @mateoosh byłeś już na serwisie po chipie?
mateoosh Opublikowano 6 Lipca 2017 Opublikowano 6 Lipca 2017 Odswiezam kotleta :-) Przebieg obecnie 16.5k, serwis olejowy byl przy 14.5k. Zadnych , nawet najmniejszych problemow. Spalanie ciut spadlo (srednia 11 vs 11.5), moc podskoczyla do 310PS. Serwis nie robil zadnych problemow z boxem, chyba go nawet nie zauważyli. W historii serwisowej nie ma zadnych dodatkowych wpisów. Jestem zadowolony i latam dalej :-)
Kosmita Opublikowano 15 Lipca 2017 Autor Opublikowano 15 Lipca 2017 Dnia 7.07.2017 o 00:17, mateoosh napisał: Odswiezam kotleta :-) Przebieg obecnie 16.5k, serwis olejowy byl przy 14.5k. Zadnych , nawet najmniejszych problemow. Spalanie ciut spadlo (srednia 11 vs 11.5), moc podskoczyla do 310PS. Serwis nie robil zadnych problemow z boxem, chyba go nawet nie zauważyli. W historii serwisowej nie ma zadnych dodatkowych wpisów. Jestem zadowolony i latam dalej :-) A serwis był z pakietu czy płaciłeś?
greg_s Opublikowano 21 Marca 2018 Opublikowano 21 Marca 2018 Przy 2.0TSI na gwarancji jedynym rozsądnym wyjściem jest montaż JB4, robiłem niedawno takie coś:http://tuneforce.pl/chiptuning-audi-a4-b9-2.0-tsi-252-km
mateoosh Opublikowano 6 Grudnia 2018 Opublikowano 6 Grudnia 2018 I znowu odwiezenie kotleta 42kkm na liczniku, w tym 36kkm z modułem AEC. Zadnych, najmniejszych nawet problemów z silnikiem / skrzynią / napędem. Odwiedziłem tez siedzibę ABT w Kempten, przemierzyli mi tam auto - wynik 307PS, a po ich "korekcjach" 330 Oczywiscie te 330 to tylko matematyka, ale przynajmniej marketingowo sie wszystko zgadza 2 przegląd za mną, wszystko OK, jedynie klocki z tyłu(!) kwalifikowały sie do wymiany. z 5kkm kolejna wymiana oleju i jeździmy dalej
Kosmita Opublikowano 7 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 7 Grudnia 2018 No to ładnie. W takim razie do następnego auta też będę coś podpinać. Rozumiem, że na przegląd normalnie jeździsz z wpiętym boksem? U mnie też tył szybciej się skończył niż przód i też byłem zaskoczony.
hertz Opublikowano 14 Lutego 2020 Opublikowano 14 Lutego 2020 Panowie, czy ktoś montował: Performance chips – Chip tuning by RaceChip for Audi A4 (B9) 2.0 TFSI (185KW) | RaceChip WWW.RACECHIP.COM Chip tuning from RaceChip for your Audi A4 (B9) 2.0 TFSI (185KW). Experience the true potential and power of your AUDI. i może podzielić się opinią?
miki62361 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Opublikowano 28 Stycznia 2021 Panowie, z racji tego, że po przerwie wracam do A4, pytanie - czy tylko tuning ABTA jest ok z pkt widzenia gwarancji? Czy też macie doświadczenia również z innymi produktami, które "przechodzą" serwis gwarancyjny? Obecnie mam wrażenie że jest tyle elektroniki, że mogą wszystko prześledzić w razie awarii... Prośba o Wasze doświadczenia!
Chat Opublikowano 19 Lutego 2021 Opublikowano 19 Lutego 2021 (edytowane) Dziś pytałem w serwisie, jak to jest z modyfikacjami i jaki ma to wpływ na gwarancję. Takie info otrzymałem: Oczywiście żadne novum - modyfikacja znosi gwarancję. Poza tym, nawet wszelkie doposażenia mają wpływ na późniejsze naprawy serwisowe. Serwis w większości przypadków nie podejmie się żadnych napraw, ponieważ auto ma inną specyfikacje niż fabryczna. Systemy są w dużej mierze zintegrowane i nie chcą brać odpowiedzialności. Poza tym Audi Connect wysyła wszystko, nawet informacje kiedy (którego dnia) wyjeliśmy baterię z kluczyka, żeby ją wymienić. Edytowane 20 Lutego 2021 przez Chat
marjak71 Opublikowano 11 Maja 2021 Opublikowano 11 Maja 2021 W dniu 21.03.2018 o 11:24, greg_s napisał: Przy 2.0TSI na gwarancji jedynym rozsądnym wyjściem jest montaż JB4, robiłem niedawno takie coś: http://tuneforce.pl/chiptuning-audi-a4-b9-2.0-tsi-252-km robiłem chip tunning w tuneforce u Kminka w audi a3 2,0 tdi bmm w 2010 r i auto śmiga na tym programie do dziaiaj , chyba teraz zrobie a4b9 2,0 tdi cr
Rekomendowane odpowiedzi