ricco90 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Opublikowano 9 Grudnia 2016 Witam problem tego typu ze na zimnym silniku nie ma problemu z odpalenie pali od razu na cieplym (90 stopni) trzeba chwile po kręcić żeby załapał. Im chłodniejszy silnik tym łatwiej pali. WTF?! Co sprawdzić? Dodam że czujnik położenia wałka był wymieniany ok 1.5 roku temu , czujnik temperatury cieczy trochę ponad 2 lata.
kaman5151 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 (edytowane) Według mnie trzeba sprawdzić te nieszczęsne czujniki temperatur. Skoro od temp silnika zależy to czy odpali to pierw skupił bym się na tym. Dodatkowo sprawdź czy masz jakieś błędy zapisane w sterowniku. Edytowane 10 Grudnia 2016 przez kaman5151
Bromchit Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 U mnie czujnik temperatury działał pół roku kupiony w sklepie, żaden chińczyk z alle...
otis89 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Podobne objawy daje czujnik wału przerabiałem to u siebie, podłącz vaga i zobacz błędy
ricco90 Opublikowano 10 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 10 Grudnia 2016 Bledow brak . temperatura na rozgrzanym 95.
ricco90 Opublikowano 11 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2016 Wymienię mam nadzieje ze pomoze
aiwer Opublikowano 14 Grudnia 2016 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Mam podobny problem z odpalanie na ciepłym. Kręci kręci ale nie może załapać, jak dodam gazu przy odpalaniu to jest ok. Problem tylko na ciepłym, w zeszłym roku wymieniałem czujnik położenia wału, obstawiam, że to znowu on nawala. Dam znać jak wymienię czy pomogło.
ricco90 Opublikowano 14 Grudnia 2016 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2016 Czujnik temperatury sprawdzałeś?
Karlo88 Opublikowano 8 Maja 2019 Opublikowano 8 Maja 2019 Witam, podłączam się do tematu. Mam podobny problem. Wymieniłem już czujnik wału i wałka rozrządu bo kiedyś na Vagu wyskoczył błąd z nim związanych więc stwierdziłem że to wina jednego lub drugiego. Wczoraj po zmianie czujnika wału odpalił gdy silnik był zimny, ale gdy się nagrzał spróbowałem ponownie i nie dało rady. Czy czujnik temperatury może być problemem? Doradzcie bo żona zaraz rodzi a fura odnawia posłuszeństwa. 1
przem8 Opublikowano 8 Maja 2019 Opublikowano 8 Maja 2019 Odczytaj wartości vagiem to będzie wiadomo czy to czujnik.
Mastek Opublikowano 8 Maja 2019 Opublikowano 8 Maja 2019 u mnie podobny przypadek był to po wymianie czujnika wałków rozrządu problem ustąpił
Rekomendowane odpowiedzi