spanky Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 Zamówiłem i na razie nie wiem czy do mnie dotrze ta część na czas i czy w ogóle dotrze. Wydaje mi się, że znalazłem turbinę, pasujacą praktycznie P&P do silników TDI z dzielonym kolektorem, która powinna wystarczyć do 200 KM. Więc jest dużo lepsza jak AWX (130 KM), a nie ma laga jak duże hybrydy. lepsza od BRD ?
jaro4444 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Opublikowano 24 Lutego 2009 lepsza od BRD ? Porównywalna w 100%
spanky Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 lepsza od BRD ? Porównywalna w 100% uważasz ze gra warta swieczki czy poprostu to coś jest łatwiej dostepne niz suszarka BRD ? chyba ze dla samego montażu ?
jaro4444 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Opublikowano 24 Lutego 2009 uważasz ze gra warta swieczki czy poprostu to coś jest łatwiej dostepne niz suszarka BRD ? Myślę, że jeśli nie dziś to za parę miesięcy będzie dużo łatwiej dostępna jako używka i nowa. BRD będą powoli wymierać na rynku bo już ich nie produkują. I co ważnie - nie jest "Made in Romania"
spanky Opublikowano 24 Lutego 2009 Opublikowano 24 Lutego 2009 uważasz ze gra warta swieczki czy poprostu to coś jest łatwiej dostepne niz suszarka BRD ? Myślę, że jeśli nie dziś to za parę miesięcy będzie dużo łatwiej dostępna jako używka i nowa. BRD będą powoli wymierać na rynku bo już ich nie produkują. I co ważnie - nie jest "Made in Romania" hmmm ... czyli to cos wyciagniete z jakiegos nowego auta pozostaje poczekac czy sie sprawdzi
jaro4444 Opublikowano 24 Lutego 2009 Autor Opublikowano 24 Lutego 2009 Spanky z auta, którego jeszcze nie ma w Polskiej sieci sprzedaży, a suszarka ma przejechane 6400 km
skalarx Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 uważasz ze gra warta swieczki czy poprostu to coś jest łatwiej dostepne niz suszarka BRD ? Myślę, że jeśli nie dziś to za parę miesięcy będzie dużo łatwiej dostępna jako używka i nowa. BRD będą powoli wymierać na rynku bo już ich nie produkują. I co ważnie - nie jest "Made in Romania" BRD Made in Romania BorgWarner chyba nie robi turbin w Rumunii. Chociaż otworzyli fabrykę.... u nas w Rzeszowie
jaro4444 Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Opublikowano 25 Lutego 2009 BRD Made in Romania To była uwaga odnośnie nowych produktów Garetta, a nie turbiny BRD Swoją drogą zakupiłem dwie suszarki - jedna jest odpowiednikiem AWX, a druga BRD. Zobaczymy co potrafią w naturze u nas w Rzeszowie Jeśli w PZL Rzeszów to dobrze tylko wróży tym turbinom. Jeśli zakład opanował produkcję lotniczą to z motoryzacyjną da radę bez problemu.
spanky Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Swoją drogą zakupiłem dwie suszarki - jedna jest odpowiednikiem AWX, a druga BRD. Zobaczymy co potrafią w naturze jak dotrą to dawaj znac ... przy okazji jarzm rzuce okiem na te cudenka ...
jaro4444 Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Opublikowano 25 Lutego 2009 Spanky za parę minut jadę po paczkę Pocztexu, bo dotarła ta będąca odpowiednikiem AWX
skalarx Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Jeśli w PZL Rzeszów to dobrze tylko wróży tym turbinom. Jeśli zakład opanował produkcję lotniczą to z motoryzacyjną da radę bez problemu. Niestety nie w PZL. Tą firmę opanowali kanadyjczycy :>. BorgWarner wybudował po prostu nową fabrykę po Rzeszowem
PIXI Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Spanky za parę minut jadę po paczkę Pocztexu, bo dotarła ta będąca odpowiednikiem AWX Podpinam się do tematu czekam na info ... nie mogę już usiedzieć spokojnie . Pozdrawiam PIXI
jaro4444 Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Opublikowano 25 Lutego 2009 Dobra napaliłem się jak Arab na kurs pilotażu, poleciałem na pocztę, przytargałem paczkę i obsikałem się z wrażenia Suszareczka piękna, instna nówka. Pozowała pieknie do zdjątek: Ale co z tego jak mnie coś tknęło i zdjąłem część gorącą: Łopatki części gorącej wytopione - ewidentnie za wysokie EGT. Skoro tak działają nowe systemy oczyszczania spalin (DPF) to ja pierdzielę te nowe wozy Jutro wraca do sprzedawcy. Dobrze, że zajrzałem do środka bo byłby zoonk po założeniu na motor
jaro4444 Opublikowano 25 Lutego 2009 Autor Opublikowano 25 Lutego 2009 No wygląda ładnie jaro zdradź rąbka tajemnicy z jakiego to jest silnika, nie przypadkiem z jakiegoś TSI ze zmienną geometrią?? Ta ze zdjęć to artykuł nr 03L 145 702 H z silników 2.0 TDI CR 120, 136 i 143 KM.
adamooo Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Łopatki części gorącej wytopione - ewidentnie za wysokie EGT. Skoro tak działają nowe systemy oczyszczania spalin (DPF) to ja pierdzielę te nowe wozy może ktoś założył box'a :gwizdanie:
spanky Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Łopatki części gorącej wytopione - ewidentnie za wysokie EGT. Skoro tak działają nowe systemy oczyszczania spalin (DPF) to ja pierdzielę te nowe wozy uuuuuu szkoda ...
marewel Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 nie przypadkiem z jakiegoś TSI ze zmienną geometrią?? Z tego co wiem TSI jeszcze nie ma zmienne geometri.Zreszta w benzynach czesc goroaca jest o wiele mniejsza. Jakie sa opinie o turbinach BorgWarner?Sa gdzies seryjnie montowane? Offtop Zgadnijcie od czego jest ta turbina:
PIXI Opublikowano 25 Lutego 2009 Opublikowano 25 Lutego 2009 Jutro wraca do sprzedawcy. Dobrze, że zajrzałem do środka bo byłby zoonk po założeniu na motor Nie zazdroszczę Kolego ale podziwiam Twój nos i intuicję .
Rekomendowane odpowiedzi