Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wiecznie zakurzony RS4 B8 Ibis White Rock Black

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
4 godziny temu, was002 napisał:

z tą przyczepą to on chyba nawet 2h na baku autostradą nie zrobi bez zatrzymywania się na dolewkę...

Na dolewkę oleju ? :decayed:

Opublikowano
24 minuty temu, k232 napisał:

Na dolewkę oleju ?

pewnie też ;)

A te RSy tak olej piją między wymianami? ? 

Opublikowano

Każdy nowy samochód lubi sobie coś wypić ?

Opublikowano
4 godziny temu, granatowy napisał:

Może to jest jakieś TDi z body RS4 ?

Hamulce i dźwiek silnika też RS'a ma

Opublikowano

dzień przed wyjazdem dopadł mnie gremlin mmi (jak to mówią na zachodnich forach). Wywala mi się błąd optical bus'a i co chwilę radio się resetuje... nawet jak wyłączę albo ściszę do minimum, żeby mnie nie irytowało, to odpala się spowrotem, a po 5-10 sekundach znów kilka sekund przerwy... radio w ogóle nie łapie niczego, działa karta SD i jukebox tylko (ale w ten bardzo irytujący sposób).

Czekam na swoją kolejkę u specjalisty w Wyszogrodzie... uda mu się? :(

Opublikowano
37 minut temu, was002 napisał:

uda mu się? :(

Udaje to się tylko lekarzowi?

Opublikowano

idzie updejt...

(od rana)

image.php?di=2INB

a radio zaczęło działać. Błędów brak... :[

Opublikowano

Spoko, ze wraca do życia 

tak w ogóle to Trochę zmęczony masz ten wyświetlacz... 

Opublikowano

eeee.... jakoś faktycznie na tym zdjęciu wyszedł jakby był porysowany - tam kurz i paluchy tak widać pod słońce tylko...

a co do radia - przestało działać w drodze powrotnej i znów szwankowało. Opcja - usunąć moduł FM kompletnie i wrzucić "bajpas" na wtyczkę światłowodu i można jechać... ale że specjalista miał na stanie drugi, to podmiana, kopiowanie zabezpieczeń z oryginału i wszystko działa. Kryzys zażegnany, można ruszać w trasę.

Opublikowano

Ten problem jest tylko w RS czy w allroadzie też występuje ?

Opublikowano

jak wystąpi to będzies wiedział... moje auto skończyło właśnie 4 lata... i chyba tak mi podziękowało za niejeżdżenie od pół roku (za stanie w garażu).

Nie mniej dziś zrobiłem kawał kilometrów po Europie... jutro dalsza część. Raz pod wiedniem mi radio wysiadło - po prostu umarło, zero możliwości przełączenia czegokolwiek, tylko nawigacja działała. Reset pomógł... ale miałem stracha, że ten modół FM znów wysiadł. Na szczęście to nie to.

Dwie obserwacje:

1/ pierwszy raz (w życiu tym autem) zrobiłem 520 km na baku (weszło 53 litry), więc nie ma tragedii!

2/ auto jest o wiele bardziej pakowne niż mi się wydawło... cała rodzina spakowana razem z kołem zapasowym i pełna widoczność we wstecznym lusterku. Musiałem tylko się pozbyć jednej rolety:

image.php?di=BKNO

Opublikowano

Roleta jest beznadziejna bo uniemożliwia pełne wykorzystanie przestrzeni ładunkowej. Na dalekie wyjazdy też ją wyciągnąłem, ale po powrocie znowu założyłem żeby nie było, że czegoś brakuje w aucie :)

Opublikowano

pffff po prostu mało rzeczy pakujecie :D .

Opublikowano (edytowane)

z 2 tygodniowego urlopu w Chorwacji tak wracałem obładowany, rodzina 2 + 2 x przedszkolne dzieciaki.

20180819_073252.jpg

Edytowane przez Korton555
Opublikowano

Jak cygan ?

Opublikowano (edytowane)
7 godzin temu, k232 napisał:

Jak cygan ?

Pojedziesz z małymi dzieciakami to zobaczysz :) 2 walizki są głębiej, ale by czymś wypchać pozostałą częśc trzeba do czegoś mniejszego sie zapakować :) Trochę zabawek na plaże, kilka par różnych butów dla dzieciaków, karlovacko itd...itp

Edytowane przez Korton555
Opublikowano

Potwierdzam. Taki bagażnik to norma u mnie jak jadę do domu rodzinnego. Zawsze jak zapcham cały tył pod dach i myślę że już koniec okazuje sie, że jeszcze mam do wzięcia 2 pudła z buteleczkami z sokiem malinowym domowej roboty...

Opublikowano

15 godzin temu, wampir napisał:

Potwierdzam. Taki bagażnik to norma u mnie jak jadę do domu rodzinnego. Zawsze jak zapcham cały tył pod dach i myślę że już koniec okazuje sie, że jeszcze mam do wzięcia 2 pudła z buteleczkami z sokiem malinowym domowej roboty...

I w efekcie Tobie jako głównemu zarządcy auta zostaje schowek pasażera a w full + 2 schowki pod fotelami :decayed: 

tak w ogóle to miałem się pytać u Ciebie w temacie ale spytam tutaj... odczułeś roznice w przestrzeni bagażowej po przesiadce z b6 ? :) 

Opublikowano
20 godzin temu, Korton555 napisał:

z 2 tygodniowego urlopu w Chorwacji tak wracałem obładowany, rodzina 2 + 2 x przedszkolne dzieciaki.

20180819_073252.jpg

Jak bym widział swój bagażnik podczas wypadu na urlopy? ale przynajmniej się wszystko mieści ?

Opublikowano
21 godzin temu, Korton555 napisał:

20180819_073252.jpg

O i to jest ładnie spakowany avant, od tego są te samochody :D .

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...