Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Wiecznie zakurzony RS4 B8 Ibis White Rock Black

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Glinka, polerka i ogien ;) Powinno zejsc. 

Opublikowano

Zapasówka wchodzi, wsadzałem na próbę 18” z A3 8V i weszła. Też mam duży aku i B&O ?

Opublikowano (edytowane)

...ale czy wejdzie na zacisk z przodu ;) rotory mają mniej niż 5mm dystansu... sam muszę gdzieś przymierzyć najpierw.

Edytowane przez was002
Opublikowano
W dniu 29.08.2018 o 06:47, was002 napisał:

...ale czy wejdzie na zacisk z przodu ;) rotory mają mniej niż 5mm dystansu... sam muszę gdzieś przymierzyć najpierw.

Felga zapasówki ma 19 cali, wiec powinna wejść, nie wiem jak z ET felgi i czy ramiona nie będą blokowały. O takiej zapasówce pisze:

f286b4becc1578558dee0bc14e557133.jpg

Opublikowano

Prawie w domu... uff... 16h do Krakowa i koniec. Nie będę cisnął. Za niedługo się zbiorę żeby zobaczyć jak siódemka wygląda (10 lat jej nie widziałem). Ale dzień nie bez przygód... dostałem hrvatski mandat, roz&* oponę (chyba, ale nie wróżę że będzie ok bo przejechałem ze 3km bez ciśnienia próbując znaleźć zjazd z autostrady żeby nie wymieniać koła na poboczu autostrady w HR). Jak się podniosę to poszukam jakiegoś wulkanizatora w Krakowie, zdejmę gumę i zobaczymy czy cała.

Strzelił mi wentyl (!). W tak głupi sposób straciłem 2h i (oby nie) oponę ?

image.php?di=OV4R

@Korton555, rzuć okiem - dogoniłem gościa na autostradzie i gdzieś w trakcie obiadu zobaczyłem go jak tankuje - czysty przypadek. Podszedłem, pogadałem, powiedział, że hak ma zamontowany w serwisie. Po zdjęciu dyszla nic nie wystaje i nic nie widać. A jednak trochę widać - zderzak jest podcięty minimalnie żeby to upchnąć. A gniazdko elektryczne się chowa w zderzaku. Da się ? Tylko po co, zastanawiam się...

Opublikowano
Godzinę temu, was002 napisał:

Tylko po co, zastanawiam się...

Dlaczego nie ?

Gość pewnie bardzo lubi jeździć swoim RS4 , ale nie lubi spać w hotelach czy apartamentach. Woli przyczepę.

Opublikowano
2 minuty temu, granatowy napisał:

Gość pewnie bardzo lubi jeździć swoim RS4 , ale nie lubi spać w hotelach czy apartamentach. Woli przyczepę.

i tego się trzymajmy :)

jednak opona do wyrzucenia... tyle co do chorwacji i spowrotem na niej pojechałem, wiec zaryzykuję zmienić jedną, a nie komplet - jedna fajna rzecz w Polsce w porównaniu do Dubaju... wszystkie jest dostępne i na miejscu - zamówili oponę i kierowca już w drodze do hurtowni był jak łapałem taksówkę.

image.php?dm=VGG7

zostawiłem samochód w warsztacie, poprosiłem chłopaków, żeby zmienili wszystkie wentyle (kupa roboty, bo w sumie trzeba wszystkie koła rozebrać), idę na śniadanie... może się uwiną do południa.

Opublikowano
2 godziny temu, was002 napisał:

image.php?di=OV4R

@Korton555, rzuć okiem - dogoniłem gościa na autostradzie i gdzieś w trakcie obiadu zobaczyłem go jak tankuje - czysty przypadek. Podszedłem, pogadałem, powiedział, że hak ma zamontowany w serwisie. Po zdjęciu dyszla nic nie wystaje i nic nie widać. A jednak trochę widać - zderzak jest podcięty minimalnie żeby to upchnąć. A gniazdko elektryczne się chowa w zderzaku. Da się ? Tylko po co, zastanawiam się...

Aaaaale świat jest mały, spotkałeś tego samego gościa co ja go namierzyłem ok 2 tyg temu :)

Opublikowano
2 godziny temu, was002 napisał:

Prawie w domu... uff... 16h do Krakowa i koniec.

Jak jesteś dzisiaj jeszcze w Krakowie to daj znać. Posłuchasz jak chodzi RS z milltekiem ?

Opublikowano
Godzinę temu, was002 napisał:

jednak opona do wyrzucenia...

Nie dziwię się, że po 2km jazdy na flaku idzie do kosza...Ja kiedyś wyszedłem z pracy i patrze nie mam powietrza w jednum kole, wulkanizator był na końcu ulicy, jakieś 300m. Więc pomyślałem, taki mały kawałek to mogę podjechać powolutku, niestety z opony wysypali troty gumowe i opona w kosz. Wkurzyłem się z lekka, bo mogłem ją tam zaturlać - taki odcinek był krótki.

Opublikowano
1 minutę temu, senk napisał:

Jak jesteś dzisiaj jeszcze w Krakowie to daj znać. Posłuchasz jak chodzi RS z milltekiem ?

Jakby udało wam się zgadać, to dajcie tu znać - może uda mi się podjechał posłuchać i pooglądać RS'ki

Opublikowano
W dniu 6.09.2018 o 10:10, granatowy napisał:

Dlaczego nie ?

Ja tez bym chciał mieć u siebie hak ale niestety z DRC sie nie da :( 

Opublikowano

zamawiałem nadkola 3x przed wyjazdem... próbowałem allegro, próbowałem dystybutorów, nie dzwoniłem tylko do ASO, bo wiem, że cena by była absurdalna ("panie, 3500... za sztukę") - za każdym razem albo telefon, że trzeba czekać bo aktualnie out of stock na conajmniej 6 do 8 tygodni, albo email, że "żona sprzedała je wczoraj komuś innemu i nie zdjęła oferty". Co ciekawe jest w pytę ofert do RS4 B8 2010-2012... słyszeliście o takim modelu? Ale, że zupełnie inaczej wyglądają to nawet nie próbowałem...

A.... przez tych 5 tysi km po Europie moje nadkola zniknęły (dosłownie). W całości skonsumowane przez wiatr i oponę ;) Nie ma ich już w ogóle z obu stron... Została dziura pod maską, przez którą wystają opony i syf leci bezpośrednio do wnętrza...  :P

image.php?dm=YXDG

Nowy termin w słowniku motoryzacyjnym - erozja nadkoli?

W dniu 6.09.2018 o 12:40, senk napisał:

Szkoda, że nie sprawdziłem maila wcześniej - akurat o 12 kończyłem żurek gdzieś na Podwalu i zbierałem się do powrotu...

I ostatnie foty przed snem zimowym... sezon zakończony. I to całkiem nieźle. Umyć, zaparkować, koc założyć i do 2019go...

image.php?di=AO43

Opublikowano

Trzeba było zostawić go w Krakowie, przepalało by się go raz w tygodniu ?

Dziwna sprawa z tymi nadkolami, czym jest spowodowane że tak je niszczy codzienna eksploatacja?

Opublikowano

Dziwna akcja z tymi nadkolami, które kosztują 274zl sztuka w aso :P 

Opublikowano
3 godziny temu, Norbas napisał:

Dziwna akcja z tymi nadkolami, które kosztują 274zl sztuka w aso :P 

podasz numerki? ?

Opublikowano

PW

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

@Norbas, to teraz się czuję jak debil, bo gdyby "żona komuś nie sprzedała", to bym miał używki z allegro po 320PLN/szt... DZIĘKI!

• Pomoc techniczna 1
Opublikowano

1 godzinę temu, was002 napisał:

@Norbas, to teraz się czuję jak debil, bo gdyby "żona komuś nie sprzedała", to bym miał używki z allegro po 320PLN/szt... DZIĘKI!

Spoko ;) czasami się zdarza, ze opłaca się coś kupić w aso bo jest taniej. Ceny na allegro/olx/ebay to samowolka. Na forum tez się czasem zdarzy, ze ktoś sprzedaje uzywke z wyższa cena od aso ;) 

Opublikowano
20 godzin temu, D4NTE napisał:

Dziwna sprawa z tymi nadkolami, czym jest spowodowane że tak je niszczy codzienna eksploatacja?

Tylne prawe jak coś  to mam . Cena nie jest wyższa niż w ASO. 

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...