Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki płyn do spryskiwaczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A dla biedronki płyny robi właśnie Organika.

Lejemy letni i zimowy juz chyba od 3 lat do samochodów w firmie(do swojego też) i jest jak najbardziej ok.

Opublikowano

Widocznie źle trafiłem bo ten mój zimowy nie nadawał się do niczego :wink4:

Opublikowano

ja lubie plyny ze statoil. Moge wrecz powiedzieć że podoba mi się ich zapach. Zarówno letniego jak i zimowego. Musze popatrzyć kto je produkuje...

Opublikowano

A dla biedronki płyny robi właśnie Organika.

Lejemy letni i zimowy juz chyba od 3 lat do samochodów w firmie(do swojego też) i jest jak najbardziej ok.

popieram to zdanie :good:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

wg mnie wystarczy najtańszy z biedronki z 4.99zł, różnicy nie ma żadnej, no poza ceną. I to mit że wycieraczki się szybciej zużywają od tych tańszych płynów ;)

Opublikowano

Właśnie nie wiem jak to jest z tym zużywaniem się wycieraczek..ja kiedy kupiłem autko w DE miałem zalany jakiś zielony płyn,był on naprawdę super,ekstra pachniał,dobrze zbierał i wycieraczki nie zostawiały zadnych smug.(niestety nie wiem co to był za płyn...) gdy się skończył zalałem taki za 10zł.z cpn i co?nei wiem czy to zbieg okoliczności ale wycieraczki nagle z dnia na dzien zaczęły strasznie mazać po szybie,już tak nie odchodzą owady z szyby oraz zapach bo kitu.. ogolnie lipa :kwasny:

Opublikowano

Z letnich płynów od jakiegoś czasu używam koncentratów. Kupuje je na allegro i działają rewelacyjnie... koszt 4zł za koncentrat na 4l... obecnie mam z Mercedesa bo Audi było droższe :)

Z zimowych korzystam z Psik-Psik no i przy tych mrozach poniżej -20*C raz ze spryskiwaczy nie leciał już płyn a prawie grudki :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

eeee zawsze mieszam clina z domu z woda i jest ok :polew: oprócz zimy oczywiście :gwizdanie:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Bardzo dobry jest jaan. Smieszny koszt(7pln 5l :|) :notworthy: dobrze zbieraja wycieraczki i nie smierdzi. Dostępny w marko i selgros.

Opublikowano

Ja uzywam tylko koncentratu z ASO VW. NIe ma porównania, szyba zawsze idealnie czysta, nie robią sie wrzery na ramionach wycieraczek i nie odłazi z nich farba. Do tego - ostatnio była promocja. Ceny juz niestety nie pamietam.

Koncentrat ma też tą zalete ze sam decydujesz do jakiej temp. będzie rozcienczony.

Opublikowano

Ja używam płynów marketowych i koncentratów których można dolać jak jest większy mróz :cool1:

Opublikowano

teraz to tylko zimowy :decayed:

Opublikowano

jjja używałem też płynów z marketów bo były poprostu dużo tansze ateraz przeżucilem sie na płyny z orlenu lub bp są droższe ale jak chodzi o jakość to nie ma porównania :gwizdanie: :gwizdanie:

Opublikowano

jjja używałem też płynów z marketów bo były poprostu dużo tansze ateraz przeżucilem sie na płyny z orlenu lub bp są droższe ale jak chodzi o jakość to nie ma porównania :gwizdanie: :gwizdanie:

Dokładnie wcześniej pisałem o tym biedronkowym .. :thumbdown: teraz mam z orelnu i jest o niebo lepszy :wink4: choć mrozów jeszcze nie było :decayed:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

na mrozy z czystym sumieniem polecam Adixol Organiki i Biofix Castrola - na mrozie naprawdę dają radę - zapachowo skłaniam się do Biofixa :good: :good:

Opublikowano

Ja kupiłem wczoraj w OBI koncentrat zimowy z firmy NIGRIN, bo ogólnie NIGRIN ma bdb produkty. Rozcieńczyłem go z 2,5L wody destylowanej i jutro sprawdzę jak się spisuje :wink4:

Opublikowano

Koncentrat SONAX - drogi ale b. dobry :good: nie wspominając już o letnim koncentracie tek firmy :wink4:

Opublikowano

Koncentrat SONAX - drogi ale b. dobry :good: nie wspominając już o letnim koncentracie tek firmy :wink4:

Raz go spróbowałem - niezbyt dobry, bo jest "tłusty" i wg mnie rozmazuje się na szybie. Być może ja trafiłem na taką dziwną odmianę, ale musiałem spuścić płyn i zalać swoim, którego używam od lat i jak zwykle spisuje się rewelacyjnie. W temperaturach -20 stopni nie ma z nim najmniejszego problemu (Castrol Biofix PREMIUM).

Opublikowano

Raz go spróbowałem - niezbyt dobry, bo jest "tłusty" i wg mnie rozmazuje się na szybie. Być może ja trafiłem na taką dziwną odmianę, ale musiałem spuścić płyn i zalać swoim, którego używam od lat i jak zwykle spisuje się rewelacyjnie. W temperaturach -20 stopni nie ma z nim najmniejszego problemu (Castrol Biofix PREMIUM).

Niestety w Polszy wielce prawdopodobne że trafisz na podróbkę znanych i cenionych firm :wallbash: :wallbash: :wallbash:

Mój na razie spisuje się b. dobrze :good:

( Letni starcza na 25 litrów gotowego płynu i kosztuje ~18 zł ) sorki za :ot:

Opublikowano

Swój kupowałem ze źródła, które dobrze znam także wątpię żeby było z nim coś nie tak. Poza tym taką samą opinię słyszałem już od 2 innych osób.

( Letni starcza na 25 litrów gotowego płynu i kosztuje ~18 zł ) sorki za :ot:

Tu ma plus, bo rzeczywiście jest wydajny :wink4: