Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jaki płyn do spryskiwaczy?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja też leje płyn z biedronki "Aura" letni i zimowy i jestem bardzo zadowolony,nadmienię że w/w płyn w teście Auto Świata zajął pierwsze miejsce :good: :good: :good:

Opublikowano

Leje na BP i też jest okej. Oryginalne wycieraczki i pięknie schodzi :)

Opublikowano

Właśnie przetestowałem Sonaxa. Jest świetny, raz wycieraczki machną i szyba czysta. :>. Używałem płyny do pryskaczy z BP oraz Shella. Uważam, że Sonax jest od nich lepszy. Nie zostawia żadnych smug na szybie.

Opublikowano

Czy Sonax jest dostępny normalnie w hipermarketach? Bo jakoś go nie kojarzę :mysli:

Ja do tej pory używałem Psik - Psik-a, ale jak wszystkie na alkoholu, ma on tę przypadłość, że na zimnej szybie przy nie rozgrzanym aucie i średnich wycieraczkach - zamarza :disgust:

Alkohol zaraz odparowuje i jeśli wycieraczki nie zdążą zebrać wszystkiego za pierwszym razem niestety zostaja mazy i zamarznięte płaszczyzny :kwasny:

Opublikowano

Właśnie przetestowałem Sonaxa. Jest świetny, raz wycieraczki machną i szyba czysta. :>. Używałem płyny do pryskaczy z BP oraz Shella. Uważam, że Sonax jest od nich lepszy. Nie zostawia żadnych smug na szybie.

A ja właśnie zrezygnowałem z Sonaxa, którego zalałem na próbę - zostawia ślady i jest tłusty - całe auto miałem oblepione jakąś mazią.

Wróciłem do Castrola PREMIUM.

Opublikowano

Był w tesco taki fajny 4L w cenie chyba 7.99 , i był naprawde super , teraz zalalem 5l z tesco, tez daje rade :good:

Opublikowano

dzieki za

A ja właśnie zrezygnowałem z Sonaxa, którego zalałem na próbę - zostawia ślady i jest tłusty - całe auto miałem oblepione jakąś mazią.

Wróciłem do Castrola PREMIUM.

Dzięki za ostrzeżenie Łukasz, bo w trakcie łykendowych zakupów planowałem się od niego przymierzyć :kox:

Opublikowano

Dzięki za ostrzeżenie Łukasz, bo w trakcie łykendowych zakupów planowałem się od niego przymierzyć :kox:

Mam jeszcze 2L koncentratu jak chcesz :naughty:

Opublikowano

A co :?: Uważasz, że dobrze by mi zrobiło gdybym pojeździł trochę z rozmazanymi szybami :nose: i zmienił swoje ostre spojrzenie na świat :kox:

:polew: :polew: :polew:

Opublikowano

Płyn z Carrefoura daje radę :good:

Tak poza konkursem ..idealny temat do działu testów... który miał powstać :P

Opublikowano

Ostatnio gdy pojawiły sie większe mrozy zalałem koncentrat (rozcieńczony wg. ulotki {-25oC}) Shell, no i okazało sie to wielką pomyłką bo płyn zamarzał na szybie :kwasny:

Opublikowano

a ja kupiłem wczoraj 5 l za 8 zł :shocked: w carefurze i nie widze różnicy, przynajmniej leje go bez umiaru :)

Opublikowano

ja kupuje na Statoil i jestem bardzo zadowolony. Nigdy mi nie zamarza i ładnie pachnie co jest rzadkościa wsród płynów zimowych

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja używam Castrol Biofix. Przyjemny zapach i nie zamarzł mi nawet w te największe mrozy! :D

Opublikowano
  • Autor

a ja kupiłem wczoraj 5 l za 8 zł :shocked: w carefurze i nie widze różnicy, przynajmniej leje go bez umiaru :)

Poczekaj na mrozy :naughty:

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

ja kupuje ten z tesco i nie narzekam, to czy płyn nie zamarza też zależy od tego gdzie jest zbiornicznek na plyn, kiedyś w carismie płyn zamarzał nawet przy -3stopnie podczas jazdy a to dlatego, że był na przodzie auta i nie był praktycznie niczym osloniety.

Opublikowano

Witam

to czy płyn nie zamarza też zależy od tego gdzie jest zbiornicznek na plyn, kiedyś w carismie płyn zamarzał nawet przy -3stopnie podczas jazdy a to dlatego, że był na przodzie auta i nie był praktycznie niczym osloniety.

A ja myślę, że to nie zależy gdzie umieszczony jest zbiornik na płyn tylko od jakości płynu.

Pozdrawiam

Rafał

Opublikowano

no własnie Pisałem wyżej że niezależnie od płynu i jego jakości, w carismie zamarzał nawet przy niskich temperaturach, a w audi leje najtańszy z możliwych TESCO i nawet przy minus 20 nic sie nie dzieje, wiec uważam że ma znaczenie umiejscowienie zbiornika na płyn

A ja myślę, że to nie zależy gdzie umieszczony jest zbiornik na płyn tylko od jakości płynu.

Opublikowano

najtanszy z carrefoura ok 10zl/5l. wstyd?bo brzydziej pachnie od tego za 30zl z orlenu?dla mnie to jakies nieporozumienie

Opublikowano

TESCO nie jest złe tylko wiadome nie ten płyn w paski co mają, zdarzyło mi sie go kupic taki z niebieską etykieta i powiem ze pachniał nie najgorzej i nawet nie zamarzał hehehe a koszt za 5 litrów ok 15 zeta

tez kupuje juz od dluzszego czasu plyn w tesco... ten w paski i ten z niebieska etykieta... przy -20 mi nie zamarzl, przyjemny gruszkowy zapach, jedyny minus to to ze troszke kiepsko myje szybke ale za cene o polowe nizsza od markowego plynu mozna wiecej i czesciej na ta szybe psiknac :)

plyn z Orlenu tez jest dobry... w autach sluzbowych mamy flote na Orlenie i kupujemy tylko plyn Orlenu... dobrze myje, nie zamarza tylko w zimowym plynie zapach troche za ostry jak dla mnie...