Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Dywaniki - PETEX, SCHONEK czy oryginalne z ASO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyłączam się do pytania :wink:

te same kupiłem niedawno ,leża w domu w paczce nierozpakowane ;) dzisiaj dodam opinie jak rozpakuje ;)

:hi: i jak?

Opublikowano

dywaniki bardzo fajne i wydaje się że porządnie zrobione jak na tą cene, zobaczymy jak w użytkowaniu będzie ;) jutro wrzuce jakies foto

obiecane foto nie najlepszej jakości ale jest ;)

6ajsp7lj.jpg

Opublikowano

Również mam je już zamówione dzisiaj albo od razu po świętach najpóźniej będą u mnie to zdam opinie :)

Opublikowano

jakościowo obstawiam że będzie to samo co w tych u mnie , jedynie napisem się różnią

Opublikowano

Przyłączam się do pytania :wink:

te same kupiłem niedawno ,leża w domu w paczce nierozpakowane ;) dzisiaj dodam opinie jak rozpakuje ;)

:hi: i jak?

też po świętach mam zamiar zamówić te dywaniki...czekam na opinię jak się sprawują :)

Opublikowano

też po świętach mam zamiar zamówić te dywaniki...czekam na opinię jak się sprawują :)
póki nowe to wiadomo , za pare miesięcy mogę opinie wystawić :wink:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

dywaniki bardzo fajne i wydaje się że porządnie zrobione jak na tą cene, zobaczymy jak w użytkowaniu będzie ;) jutro wrzuce jakies foto

obiecane foto nie najlepszej jakości ale jest ;)

6ajsp7lj.jpg

mam identyczne u siebie , jakość dobra , nic się z tym nie dzieje

można brać :wink:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ja mam schonek. I bardzo ładnie pasują. Bardzo dobrze wyglądają dobrze trzymają wodę i są wygodne.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jeżeli ktoś kupił nieoryginalne dywaniki i nie pasują do podłogi świadczy to, że produkowane są w jakimś garażu, a "producentowi"szkoda było kilku groszy na kupno ori i przeniesienie kształtów do Cad'a, o ile nie wycina tego ręcznie... Takich sprzedawców odradzam, bo jest duże prawdopodobieństwo, że oszczędzają na komponentach. Najdroższy jest dywan, więc wnioski proszę już wyciągnąć samodzielnie.

Jakość wykończenia oryginalnych i nieoryginalnych dywaników jest porównywalna, oczywiście mam na myśli dobre zamienniki. Niemniej jednak komponenty z jakich są wykonane to już inna bajka... Grupa VAG nie tylko określa specyfikacje materiałowe ale nawet narzuca dostawców komponentów. Komponenty muszą przejść szereg testów zanim dopuszczone zostaną do produkcji. W przypadku dywaników, testowane są ścieralności, delaminacja, palność, odur, wytrzymałość mocowań, itp. Pewnie mało kto zastanawiał się nad kwestiami bezpieczeństwa kupując dywaniki... ;-)

PS. "Za krótki" dywanik po stronie kierowcy został tak zaprojektowany, by przy prawidłowym zamontowaniu nie było możliwości podwinięcia się górnej części pod pedały. Kilka lat temu w USA Toyota przegrała proces i kosztowało ją to grube miliony.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

jeśli dywaniki to tylko z materiału prezentują się ładnie tak jak powinno być waudi a nie gumowe jak w żuku :facepalm:

Opublikowano

jeśli dywaniki to tylko z materiału prezentują się ładnie tak jak powinno być waudi a nie gumowe jak w żuku :facepalm:

Nie tego dotyczy temat.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie i Panie ktoś przerabiał tego producenta ? dywaniki wyglądają bardzo ładnie w porównaniu np do Patexów które jak dla mnie wyglądają słabo.

Szukałem oryginalnych i trafiłem przez przypadek na taki oto produkt cena ok 80-90zł

1.JPG2.jpg300_300_productGfx_004c4bbd585151c7caa2a

Edytowane przez Lorence

Opublikowano

Masz rację Patex wygląda średnio przy tych ale mam już go rok czasu i wygląda po umyciu tak samo jak w dniu zakupu. Ma wzmocnienie w tych miejscach gdzie potrzeba i jest dobrze dopasowany.

Na tych nie widać wzmocnień - trzeba by potestować chociaż z pół roku.

Opublikowano

Panowie i Panie ktoś przerabiał tego producenta ? dywaniki wyglądają bardzo ładnie w porównaniu np do Patexów które jak dla mnie wyglądają słabo.

Szukałem oryginalnych i trafiłem przez przypadek na taki oto produkt cena ok 80-90zł

1.JPG2.jpg300_300_productGfx_004c4bbd585151c7caa2a

Stosunek ceny do jakości bardzo dobry, dopasowanie estetyka. Trwałość średnia. średnio rok max 2 lata. Sprawdzone w praktyce na ok 100 kompetach.W innej marce, ale ten sam producent.

Edytowane przez urwojtek

Opublikowano

Stosunek ceny do jakości bardzo dobry, dopasowanie estetyka. Trwałość średnia. średnio rok max 2 lata. Sprawdzone w praktyce na ok 100 kompetach.W innej marce, ale ten sam producent.

dzięki za info, miałem oryginalne w poprzednim audi i po 1,5 roku po stronie kierowcy zaczęły się przecierać a ile kosztują ori to chyba każdy wie ;)

jak mówisz że te rok wytrzymują to dla mnie to wystarczy w tej cenie to bardzo dobry wynik.

Opublikowano

Jak byś w razie nabył to daj znać jak to wyglada w Audi, bo w Oplu pasuje dobrze pasuje, leży bardzo ładnie. Petexy mam w Audi 80 guma gruba, jakość też niezła narazie 3 rok 10000km minimalne ślady zużycia, dopasowaniem gorzej.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Kupiłem petexy gumowe do a4 b6 i mam dwie uwagi. Guma jest bardzo cienka i dywanik kierowcy u góry pod pedałami jest znacznie za krótki czy to normalne? Reszta jeżeli chodzi o dopasowanie i rozkład stoperów jest idealnie ;)

Edytowane przez Patryk41