tomczas Opublikowano 1 Lutego 2018 Autor Opublikowano 1 Lutego 2018 4 godziny temu, PanBulwa napisał: Ten wężyk akwarystyczny będziesz wprowadzać dosłownie pod uszczelkę czy w jej środek? W ten sposób. Zdjęcie zapożyczone z FB. Rezultatami się podzielę
sycuu Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Co daje umieszczenie takiego wężyka pod uszczelką? Lepsze wygłuszenie?
Zbychuwow Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Domyślam się że podpiera wygniecina uszczelkę i jest ciasnej pomiędzy uszecslka a drzwiamy co w rezultacie lepiej wyglusza [emoji4] Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
tomczas Opublikowano 2 Lutego 2018 Autor Opublikowano 2 Lutego 2018 33 minuty temu, Zbychuwow napisał: Co daje umieszczenie takiego wężyka pod uszczelką? Lepsze wygłuszenie? 33 minuty temu, Zbychuwow napisał: ...lepiej wyglusza... W jakims tam stopniu niweluje szum powietrza przy wiekszych prędkościach podobno
sycuu Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 Oho, to ja jak pewnie i wielu liczy na raport z tej modyfikacji
Zbychuwow Opublikowano 2 Lutego 2018 Opublikowano 2 Lutego 2018 W jakims tam stopniu niweluje szum powietrza przy wiekszych prędkościach [emoji6] podobnoTakie efekt push up dla uszczelki:p Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
tomczas Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 W dniu 2.02.2018 o 23:27, Zbychuwow napisał: Takie efekt push up dla uszczelki:p Tym bardziej że ja mam wężyk 4/6mm wszędzie widziałem 3/5mm. Albo wyciszy, albo drzwi nie domknę
Zbychuwow Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Tym bardziej że ja mam wężyk 4/6mm wszędzie widziałem 3/5mm. Albo wyciszy, albo drzwi nie domknę Najwyżej bd walił drzwiami jak we fiacie 125p Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
tomczas Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 Godzinę temu, Zbychuwow napisał: Najwyżej bd walił drzwiami jak we fiacie 125p Uwierz mi że nawet w kancie nie muszę trzaskać, jak w ursusie z takiej ciekawostki odchodząc od tematu Audi: Uwierz mi że nie jedną A4 łyknąłby na ćwiartce
Zbychuwow Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Uwierz mi że nawet w kancie nie muszę trzaskać, jak w ursusie z takiej ciekawostki odchodząc od tematu Audi: Uwierz mi że nie jedną A4 łyknąłby na ćwiartce Twój??Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
tomczas Opublikowano 4 Lutego 2018 Autor Opublikowano 4 Lutego 2018 Teraz, Zbychuwow napisał: Twój?? Brata, ale też przy nim dłubię w wolnej chwili
Zbychuwow Opublikowano 4 Lutego 2018 Opublikowano 4 Lutego 2018 Brata, ale też przy nim dłubię w wolnej chwili [emoji4]Piękny:)Wysłane z mojego SM-G925F przy użyciu Tapatalka
tomczas Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) Auto zostało dziś w warsztacie. Jutro ściąganie głowic i czekam na telefon co tam w trawie piszczy. Czy tylko wydmuchana uszczelka, czy któraś z głowić ma rysę. Na dzień dzisiejszy zakupy: INA kpl. rozrząd + pompa wody - 735zł Termostat Wahler - 48zł Ezektor ORI - 145zł Uszczelki głowic FEBI - 180zł Zbiornik wyrównawczy - 59zł Resztę potrzebnych gratów, takie jak różne simeringi, rolki i inne pierdoły zostawiam w kwestii mechanika. Silnik ma zostać uszczelniony, aby ani kropla z niego nie spadła. Sam koszt robocizny ustalony na 1500max (demontaż/montaż głowic, uszczelnienie silnika, rozrząd i inne pierdoły przy silniku). Jako że ostatnio miałem różne przygody na drodze, na szczęście wszystkie zakończone pozytywnie i bezstratnie, od jakiegoś czasu szukałem kamerki samochodowej. Wczoraj siedząc w pracy, znalazłem ciekawy artykuł o najtańszych kamerkach od "majfrendów" z bebechami kamerek z wyższej półki. Najważniejsze kryteria jakie potrzebowałem, to w miarę ostry obraz, dostateczna jakość nagrania w nocy i najważniejsze - miała nie rzucać się w oczy. Tak o to, wybór padł na kamerkę A118C - B40C. Kamerką mocowana do szyby jest za pomocą taśmy dwustronnej, dzięki czemu pozbyto się tradycyjnego uchwytu i kamerka mieści się idealnie za lusterkiem, dzięki czemu praktycznie jej nie widać wewnątrz jak i od zewnątrz. Mam już nawet swój patent jak sprawić, aby schować ją jeszcze bardziej Podpięta będzie do nowego gniazda w schowku, gdzie "+" będzie pojawiał się na zapłonie. Jako że długo już myślałem o montażu środkowej lampki podsufitki z polifta, poszedłem za ciosem i zakupiłem lampkę z A6 C5. Mam nadzieję, że montaż będzie bezproblemowy, a lampka ta, da dużo więcej światła niż ta z B5 poliftowej Musze też uruchomić lampki w tylnych słupkach, niby są, a nie świecą Na tym etapie kończę zbieranie gratów, bo już w pokoju się nie mieszczą. Teraz pora na realizacje modów Edytowane 5 Lutego 2018 przez tomczas
xsebo1 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Postępy w aucie zawsze miło widzieć, dobrze że kobieta nie marudzi [emoji16]Polecam ledy od tomnika, robią robotę [emoji41]Jasno jak na sali operacyjnej, dwa lata gwarancji, neutralny lub zimny biały i zasobne grono zadowolonych klientów. Na forum znany jako tomnik, firma prolumo Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
tomczas Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Opublikowano 5 Lutego 2018 6 minut temu, xsebo1 napisał: neutralny lub zimny biały Ooo widzisz. Zawsze broniłem się przed ledami w lampkach, bo nie lubię zimnego białego koloru. Różnica w jasności świecenia jest przez temperaturę barwy, czy tylko kwestia zrobienia zdjęcia?
Houdini Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Ooo widzisz. Zawsze broniłem się przed ledami w lampkach, bo nie lubię zimnego białego koloru. Różnica w jasności świecenia jest przez temperaturę barwy, czy tylko kwestia zrobienia zdjęcia? Dziś skończyłem robić schowek. Wnętrze zimna biel, oświetlenie nóg pasażera - ciepła biel. Strona kierowcy została ori.Też jestem fanem ciepłej barwy, dlatego zmieniam wszystko na ciepłe ledy, z tym że sam robię "żarówki", ale polecam zabieg. Jest jaśniej i mniejszy pobór prądu [emoji6]
xsebo1 Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Różnice najlepiej widać po białej rejestracji. Zimny biały 5500K Neutralny biały 4500K Wysłane z mojego E6553 przy użyciu Tapatalka
tomczas Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Opublikowano 5 Lutego 2018 (edytowane) 38 minut temu, Houdini napisał: sam robię "żarówki", ale polecam zabieg. Jest jaśniej i mniejszy pobór prądu Też chyba tak zrobię, nie masz problemu z żarzącymi się diodami po zgaszeniu oświetlenia? Kiedyś miałem taki problem z ledami w innym aucie. Jakiej taśmy używasz? Zostało mi 10m taśmy SMD i może bym ją wykorzystał? Dokładnie ta taśma co jest w bagażniku na poprzednich stronach. Chyba że robisz na pojedynczych diodach? Edytowane 5 Lutego 2018 przez tomczas
Houdini Opublikowano 5 Lutego 2018 Opublikowano 5 Lutego 2018 Też chyba tak zrobię, nie masz problemu z żarzącymi się diodami po zgaszeniu oświetlenia? Kiedyś miałem taki problem z ledami w innym aucie. Jakiej taśmy używasz? Zostało mi 10m taśmy SMD i może bym ją wykorzystał? Szczerze to nie zwróciłem uwagi czy się żarzą. Ja ściągam ledy z taśmy i wrzucam je na płytki od układów scalonych dzięki czemu mogę je rozmieścić gdzie chcę. A diody to 5630, czyli obecnie chyba najjaśniejsze.
tomczas Opublikowano 5 Lutego 2018 Autor Opublikowano 5 Lutego 2018 To już wszystko wiem Panowie. Teraz odebrać auto, przetestować i można działać
Rekomendowane odpowiedzi