marioxxxx Opublikowano 11 Maja 2017 Opublikowano 11 Maja 2017 Siema,czy jest jakieś oryginalne ustawienie tych górnych wahaczy na piaste? Nie wiem czy były wymieniane i nie chce ich źle ustawić. Druga sprawa czy tulejki na nich są wymienialne?
Tobike Opublikowano 11 Maja 2017 Opublikowano 11 Maja 2017 Wahacze przykręca się jak auto stoi na kołach. A wymiana sworzni w wahaczach to chyba mało kto się zajmuje.
marioxxxx Opublikowano 12 Maja 2017 Autor Opublikowano 12 Maja 2017 Nie o sworznie mi chodzi a o tulejki. I czytałem że auto ma być na kołach ale mi chodzi o dwa górne wahacze i ich ustawienie wysokości, czy jest jakiś seryjny wymiar producenta auta jak one mają być ustawione czy ustawiam je na taka wysokość jak stare
bialy986 Opublikowano 13 Maja 2017 Opublikowano 13 Maja 2017 Może ten filmik coś Ci pomoże od 12 minuty.Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
marioxxxx Opublikowano 13 Maja 2017 Autor Opublikowano 13 Maja 2017 Ciekawe, oglądając Micha (Fani czterech kółek) na yt to mówił że te dwa górne ustawiamy w sposób jeden wyciągamy i wkładamy nowy równo z drugim starym, dokręcamy a potem drugi wek i ustawiamy do pierwszego i dokręcamy. Oba sposoby są dobre?
Tobike Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 Ja dokręcałem wahacze górne jak postawiłem auto na kołach.
misiek95 Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 13 godzin temu, marioxxxx napisał: Ciekawe, oglądając Micha (Fani czterech kółek) na yt to mówił że te dwa górne ustawiamy w sposób jeden wyciągamy i wkładamy nowy równo z drugim starym, dokręcamy a potem drugi wek i ustawiamy do pierwszego i dokręcamy. Oba sposoby są dobre? Sposób dobry ale nigdy nie wiesz czy ktoś kto wcześniej grzebał w zawieszeniu dokręcił wahacze tak jak powinny być. Zrób jak chłopaki radzą - dokręć na kołach
Stichy Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 (edytowane) Do B6 mam takie cos Edytowane 14 Maja 2017 przez Stichy
marioxxxx Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Opublikowano 14 Maja 2017 45 minut temu, Stichy napisał: Do B6 mam takie cos Właśnie o to mi chodzi Wiem że wszystkie śruby na kołach dokręcać ale trzeba je też ustawić i minimalny opór złapać, postawić i dokręcić. I właśnie ten wymiar tych wahaczy potrzebuje bo nie wiem czy te co mam teraz są dobrze ustawione I żeby nie pisać post pod postem, jeśli mam seryjne wahacze to lepiej w nich wymienić tulejki jeśli gruszki (sworznie) są w dobrym stanie?
misiek95 Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 Co za różnica jak je ustawisz wstępnie jak później luzujesz i dokrecasz na kołach? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
marioxxxx Opublikowano 14 Maja 2017 Autor Opublikowano 14 Maja 2017 Z tej strony nie pomyślałem Dzięki już wszystko jasne
majkel_majki Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 11 godzin temu, misiek95 napisał: Co za różnica jak je ustawisz wstępnie jak później luzujesz i dokrecasz na kołach? Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Jak chcesz luzować śruby i dokręcać na wsadzonej do auta kolumnie? Jeżeli są włożone stronami jak fabryka kazała to nie złapiesz nakrętki kluczem. Zalecana pozycja wahaczy z instrukcji wystarczy, nie ma co się zabijać.
misiek95 Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 Jak chcesz luzować śruby i dokręcać na wsadzonej do auta kolumnie? Jeżeli są włożone stronami jak fabryka kazała to nie złapiesz nakrętki kluczem. Zalecana pozycja wahaczy z instrukcji wystarczy, nie ma co się zabijać. Żadnego problemu nie ma żeby złapać śruby i nakrętki kluczem. Bez znaczenia z której strony włoży się śruby
majkel_majki Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 Jeżeli lubisz się gimnastykować to być może i nie, ja tam nie mam cierpliwości sięgnąć. Zresztą po co utrudniać sobie życie skoro procedura serwisowa traktuje inaczej? 1
jospethe Opublikowano 14 Maja 2017 Opublikowano 14 Maja 2017 A może zmierzyć sobie odległość od rantu błotnika do środka piasty koła gdy auto stoi normalnie na kołach i potem żeby było wygodniej to na ściągniętym kole podstawić lewarek i podnieść na taką samą wysokość i dokręcić śruby? Na ściągniętym kole znacznie łatwiej podejść kluczem. Lepiej zmierzyć niż ustawiać tak samo jeden z drugim wahaczem bo nie wiadomo czy ktoś wczesniej dobrze je ustawił.
Krycha70 Opublikowano 29 Maja 2017 Opublikowano 29 Maja 2017 wahacze skręca sie (wszystkie) jak. auto stoi na kołach. do tego za prosić 2 osoby zeby usiadły do auta. 1 osoba po stronie kierowcy. 2 osoba po prawo na tylniej kanapie. mniej wiecej osoby po 70-80kg. potem recznie z 1 i 2 strony po bujac autem(bez ręcznego) i dopiero wszystko na kanale skręcamy do kupy. wtedy jest pewnosc ze gumy się nie wybija oraz nie będą prężyć na sworznie.
marioxxxx Opublikowano 29 Maja 2017 Autor Opublikowano 29 Maja 2017 Dzięki za radę,wszystko się przyda ?
Rekomendowane odpowiedzi