Opublikowano 19 Kwietnia 20188 l wole te stare klubowe ramki szybciej idzie zatrybic na drodze ze ktos z forum
Opublikowano 19 Kwietnia 20188 l Autor Widzisz kwestia gustu bo dla mnie własnie były one zbyt wyraziste, więc postanowiłem zrobić coś skromniejszego i indywidualnego. Tymczasem mała zapowiedź kolejnych modów. Wszystko już skompletowane, więc teraz wygospodarować trochę czasu i działam.
Opublikowano 19 Kwietnia 20188 l Ooo widzę że będą składane lustra [emoji2] rób od razu duże prawe, wrzuciłem tutorial do działu DIY [emoji6]
Opublikowano 19 Kwietnia 20188 l Autor 51 minut temu, Houdini napisał: Ooo widzę że będą składane lustra rób od razu duże prawe, wrzuciłem tutorial do działu DIY Dzięki za info ale to już są dwa duże . Tutorial oglądałem z ciekawości i przyznam, że dobra robota .
Opublikowano 19 Kwietnia 20188 l A faktycznie, dopiero się przyjrzałem [emoji2] skąd takie cuda? [emoji2][emoji2]
Opublikowano 20 Kwietnia 20188 l Autor Daleko nie musiałem szukać. Udało się zakupić na forum od kolegi @przemciotorun.
Opublikowano 23 Kwietnia 20188 l Autor Ruszyła wycena kompletnego tylnego zawieszenia. Na dniach będę wiedział czy wpadnie OEM, czy Lemforder. W między czasie musiałem odpuścić fotel kierowcy, bo dziewczyna chciała sprawdzić jak teraz staruszka chodzi na zestawie 225/45/17 .
Opublikowano 23 Kwietnia 20188 l co do kratek to idzie to ogarnąc ??Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 23 Kwietnia 20188 l Autor 11 minut temu, sebidi napisał: co do kratek to idzie to ogarnąc ?? Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka O proszę. Ja na początku chce wyrzeźbić jedynie środkową kratę, te od halogenów póki co zostawiam ori. Wszystko poszło bez większych problemów, czy masz jakieś wskazówki?
Opublikowano 23 Kwietnia 20188 l O proszę. Ja na początku chce wyrzeźbić jedynie środkową kratę, te od halogenów póki co zostawiam ori. Wszystko poszło bez większych problemów, czy masz jakieś wskazówki? [emoji5] tak na spokojnie to ze 2 popołudnia potrzeba i okno otwarte żeby się nie zaczadzic topionym plastikiem [emoji23][emoji23][emoji23]wygladzilem spawy dremelem oraz masa klejąca uszczelniajaca i pomalowałem wszystko w czarny połyskWysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 23 Kwietnia 20188 l 28 minut temu, sebidi napisał: tak na spokojnie to ze 2 popołudnia potrzeba i okno otwarte żeby się nie zaczadzic topionym plastikiem wygladzilem spawy dremelem oraz masa klejąca uszczelniajaca i pomalowałem wszystko w czarny połysk Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka Jeszcze hokeja wstaw bo tak dziwacznie sie prezentuje bez hokeja, ale tak pozatym bardzo ładnie wyszły te krateczki
Opublikowano 23 Kwietnia 20188 l Jeszcze hokeja wstaw bo tak dziwacznie sie prezentuje bez hokeja, ale tak pozatym bardzo ładnie wyszły te krateczki [emoji3]heh dokładki akurat były u lakiernika już wsio jest na miejscu ?Wysłane z mojego SM-G935F przy użyciu Tapatalka
Opublikowano 28 Kwietnia 20188 l Autor Obiecałem, że pokażę jak moja staruszka siedzi na zakupionych 17", przy oponach 225/45 i proszę . Nie piszcie, że koza bo to wiem ale gwint jeszcze musi poczekać w kolejce. Co do wymiany zawieszenia tylnego to koszt przekroczy 3 000 za same części (mowa o OEM). Myślę, że poszukam zamienników w Lemfordera, chociaż jeszcze nie zdecydowałem.
Opublikowano 7 Maja 20188 l Noo, takie 17" dają od razu wyrazu, może jak okiełznam swoje detale, to kiedyś się skuszę [emoji108][emoji16]. A swoją drogą to co jest do roboty z tylu za taką sumkę, no chyba, że to "quattruch" to już coś tłumaczy [emoji121][emoji6]. Swoją drogą pięknieje na letni sezon [emoji57]
Opublikowano 7 Maja 20188 l Autor 15 minut temu, kubastomus napisał: Noo, takie 17" dają od razu wyrazu, może jak okiełznam swoje detale, to kiedyś się skuszę . A swoją drogą to co jest do roboty z tylu za taką sumkę, no chyba, że to "quattruch" to już coś tłumaczy . Swoją drogą pięknieje na letni sezon Dzięki Tomek, jeszcze wiele pracy mi zostało ale priorytet to stan techniczny. Niestety po majówce trochę pusto w magazynach ale już udało się skompletować kilka zamienników lemfordera, bo jednak cena oryginałów trochę odstrasza. Poniżej lista elementów, które będę wymieniał . 2 szt. drążek kierowniczy 8D0 501 530 + komplet śrub/podkładek/nakrętek 2 szt. łącznik stabilizatora 8D0 505 465 (lewy) oraz 8D0 505 466 (prawy) + komplet śrub/podkładek/nakrętek - wszystkie elementy gumowo-metalowe zwrotnicy 8D0 505 427 (lewa) oraz 8D0 505 428 (prawa) + komplet śrub/podkładek/nakrętek - wszystkie elementy gumowo-metalowe wahacza poprzecznego 8D0 505 323 B (lewy) oraz 8D0 505 324 B (prawy) + komplet śrub/podkładek/nakrętek - wszystkie elementy gumowo-metalowe wahacza poprzecznego 8D0 505 311 (lewy) oraz 8D0 505 312 (prawy) + komplet śrub/podkładek/nakrętek
Opublikowano 7 Maja 20188 l No to szykuję się gruntowna rewolucja widzę w zawiech [emoji121][emoji108] sam także wywalam półoś, bo już nic nie uratuje "stukotu" i wleci cała kompletna wersja na przód w zawiech od kierowcy, bo prawa ma może z 8 tyś przebiegu [emoji6]Jakby się ktoś pytał co sam bym polecił to solidną regenerację oryginałów, "sprawdzone", sam na małych wachaczach tych u góry z przodu ze spokojem robiłem już 40-60 tyś, bo mniej więcej tyle zrobiły od poprzedniej przekładki i dopiero coś tam lekko wyczuwam [emoji108]Jednak grunt to sprawdzony zakład, który takie zestawy oferuje [emoji6]
Opublikowano 8 Maja 20188 l Autor 10 godzin temu, kubastomus napisał: No to szykuję się gruntowna rewolucja widzę w zawiech sam także wywalam półoś, bo już nic nie uratuje "stukotu" i wleci cała kompletna wersja na przód w zawiech od kierowcy, bo prawa ma może z 8 tyś przebiegu Jakby się ktoś pytał co sam bym polecił to solidną regenerację oryginałów, "sprawdzone", sam na małych wachaczach tych u góry z przodu ze spokojem robiłem już 40-60 tyś, bo mniej więcej tyle zrobiły od poprzedniej przekładki i dopiero coś tam lekko wyczuwam Jednak grunt to sprawdzony zakład, który takie zestawy oferuje U siebie po zakupie na przód wrzuciłem komplet Lemfordera (wahacze, stabilizatory i końcówki) i póki co jest sztywno . Mam sprawdzonego mechanika od którego za każdym razem słyszę "sprzedaj tego grata" . Faktem jest, że przy tak leciwym aucie nigdy nie znam dnia ani godziny, aż znowu przyjdzie coś do wymiany.. No ale co by człowiek z pieniędzmi robił jak by nie musiał wrzucać w auto .
Opublikowano 8 Maja 20188 l Mam takiego samego mechanika, który odradzał zabiegi mechaniczne i wizualne, tyle że ja już wiem ile w aucie zrobione i działam podobnie dalej, bo kiedyś to będzie dobry pierwszy klasyk a4, sukcesywnie do przodu, zwłaszcza że przebiegi nie robię duże, gdzieś do 8 tyś rocznie max. A z kolei części też nie są już tak strasznie drogie [emoji121][emoji108] i u mnie właśnie wyleciał znaleziony po długich żmudnych poszukiwaniach prawy przedni błotnik pod kolor w idealnym stanie, wczoraj w końcu znaleziony, plus kompletna półoś kierowcy, teraz czekanie na transport [emoji16][emoji16]
Opublikowano 8 Maja 20188 l U siebie po zakupie na przód wrzuciłem komplet Lemfordera (wahacze, stabilizatory i końcówki) i póki co jest sztywno [emoji106]1:. Mam sprawdzonego mechanika od którego za każdym razem słyszę "sprzedaj tego grata" . Faktem jest, że przy tak leciwym aucie nigdy nie znam dnia ani godziny, aż znowu przyjdzie coś do wymiany.. No ale co by człowiek z pieniędzmi robił jak by nie musiał wrzucać w auto . Tych fachowców, o których wspominałem, mogę z czystym sumieniem polecić www.regum.pl, możliwe że byliby w stanie przygotować przesyłkę, myślę że zawsze warto zapytać, skoro na stronie jest nr konta, ja do nich także będę się wybierał za jakiś czas, najlepsza regeneracja z oryginału, wiele serwisów motoryzacyjnych i mechaników zamawia od nich w okokicy [emoji121][emoji108]