Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AQD] 2.8 v6 30v quattro OEM+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To git. Mysle że da się coś ugrać wydechem w przypadku tego silnika ale to grubszy i kosztowny temat.

Edytowane przez Randor

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

obejrzałem cały temat i powiem ci szczerze,że oby takich B5 wiecej na drogach:naughty: , to pewnie bardziej obróciłbym się za taką niż za b9

Opublikowano
4 godziny temu, instruktor83 napisał:

obejrzałem cały temat i powiem ci szczerze,że oby takich B5 wiecej na drogach:naughty: , to pewnie bardziej obróciłbym się za taką niż za b9

Bo tak dokładnie się dzieje:-)

Opublikowano
  • Autor

Dzięki Panowie! Jeszcze trochę zostało rzeczy do zrobienia i powinna być bomba. Wczoraj autko dostało świeży wosk i trochę odświeżyłem komorę silnika.

IMG_7329.JPG

IMG_7317.JPG

IMG_7293q.jpg

IMG_2579uu.jpeg

Opublikowano

Ładna sztuka?

Opublikowano

Zaczynam żałować, że mam przedlifta :) jak się patrzy na takie zadbane polifty jak Twój, to potem ciężko wsiadać do swojego ? 

Opublikowano
  • Autor
5 godzin temu, Arek8888 napisał:

Zaczynam żałować, że mam przedlifta :) jak się patrzy na takie zadbane polifty jak Twój, to potem ciężko wsiadać do swojego ? 

Arku przedlift czy polift nie ma, aż takiego znaczenia. Najważniejsze to dobrze dbać ?.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Przyszedł czas na zrobienie porządku z hamulcami. Zaciski już wysłane do ogarnięcia, a dziś przyszły tarcze i klocki. Przód 312x25 (jarzma z A6 C5), natomiast tył 256x22 (komplet z S4 B5 lift).

IMG_2859.jpg

Opublikowano
W dniu ‎16‎.‎10‎.‎2019 o 16:39, Rumaq napisał:

Przyszedł czas na zrobienie porządku z hamulcami. Zaciski już wysłane do ogarnięcia, a dziś przyszły tarcze i klocki. Przód 312x25 (jarzma z A6 C5), natomiast tył 256x22 (komplet z S4 B5 lift).

IMG_2859.jpg

Bedzie hamowanko:kox::thumbup1:

Opublikowano
  • Autor
W dniu 21.10.2019 o 19:02, Wandej napisał:

Bedzie hamowanko:kox::thumbup1:

Kupione w porządnej firmie, więc musi dobrze hamować. Jak zwykle fachowa obsługa :thumbup1:.

Opublikowano
  • Autor

Zaciski przygotowane i w poniedziałek montaż.

IMG_2887.jpg

IMG_2888.jpg

Edytowane przez Rumaq

Opublikowano
  • Autor

Zestaw już na aucie. Teraz trochę pojeżdżę i mam nadzieje, że zobaczę różnicę.

IMG_2896.jpg

IMG_2897.jpg

Opublikowano

Podoba mi się że nie poszedłeś w kolory tęczy z tymi zaciskami.

Myślałem że tylko w 1.6 Audi nie przewidziało w piaście otworu mocującego tarczę. U Ciebie to samo.

Opublikowano

Heble ładnie wyglądają, ciekawe jak z hamowaniem..

W sumie u mnie też nie ma otworów w piaście na tarcze.. :|

Opublikowano

Daj znać jak nowy zestaw się sprawuje i czy różnica na plus jest satysfakcjonująca. Dobrze by było u siebie coś z hamulcami podziałać, więc opinia będzie mile widziana.

Zima idzie więc domyślam się, że jeżdżone trochę mniej teraz będzie?

Opublikowano
  • Autor

Rzeczywiście z tym otworem tak to wygląda.. Trochę już pojeździłem (zrobione około 500 km) i różnica jest odczuwalna. Na początku myślałem, że bardziej sobie wmawiam niż jest to rzeczywisty efekt ale jednak przy kilku mocniejszych hamowaniach robi ten zestaw robotę. Jestem bardzo zadowolony bo w końcu nie mam spowalniaczy, a hamulce :grin:. Co do zimy to pewnie jak zwykle B5 w Boże Narodzenie zostanie odstawiona do garażu i wyjęta w okolicach marca/kwietnia.

Opublikowano

U mnie w poprzedniej B5 312 nie dawało rady. Może była to wina masy auta (2.8q Avant na full wypasie i ponad 1700kg).  Przód miałem gładki oz + textar a tył nacinany ale nie pamiętam jakiej firmy. Zaciski były pomalowane i w fajnym stanie więc obstawiam iż były regenerowane.

Edytowane przez Randor

Opublikowano
  • Autor

Tył też podmieniałeś na S4, czy wrzucałeś coś jeszcze większego?

Opublikowano

Nie pamiętam dobrze. Tak już kupiłem auto i nie zwracałem uwagi. Wiem że po przesiadce z ośki 1.8 na litych tarczach myślałem że wybije sobie zęby o kierownice. No ale z czasem jak zacząłem wykorzystywać V6 udawalo mi się dość łatwo doprowadzać heble do puchnięcia. Jak dla mnie masa robiła swoje. W obecnej mam 345/330 i hebel jest spoko ale jakoś skutecznością głowy mi nie urwał (hamuje lepiej niż zestaw z 2.8 ale oczekiwałem więcej, chyba się napalilem i oczekiwałem zbyt wiele:)). Za to ani razu mi nie spuchł nawet jak mocno się starałem. I o to głównie chodzi.

To co wrzuciłeś wystarczy według mnie z zapasem do normalnej jazdy. Jeśli lubisz przycisnąć w trasie i często hamujesz z 150+ to hebel 320 jest takim minimum.

Edytowane przez Randor

Opublikowano
  • Autor

A ja myślałem, że już mam sensowny zestaw.. Dzięki.. Teraz poniedziałkowa depresja jeszcze bardziej się pogłębiła :grin:. Jedyne co mnie pociesza to, że na zimę mam zestaw 16", więc i tak by to pewnie nie weszło :decayed:. Ogólnie B5 raczej nie szaleję za kierownicą, więc tak jak piszesz do normalnej jazdy powinno być ok.