Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[AQD] 2.8 v6 30v quattro OEM+

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
14 minut temu, Rumaq napisał:

Tutaj to konkret. Do mnie wejdą 13cm, więc skromniej i bez przerabiania boczków. Nie jestem zapaleńcem audio i wymieniam bardziej ze względu na to, iż stare prykają i charczą. Nie ma co B5 rozpuszczać bo zacznie się specjalnie sypać, żeby tylko coś w niej wymienić :grin:

Coś w tym jest:-)

Opublikowano
  • Autor
W dniu 19.05.2020 o 15:38, trepek napisał:

Sprawdz czy charczenie nie jest spowodowane spekana izolacja kabli glosnikowych w miejscu przepustu miedzy karoseria a drzwiami.

Winne były głośniki.

Udało się skompletować graty od S4. Podsufitka już zaczyna się odklejać, więc myślę żeby zerwać materiał i wrzucić alcantarę.

IMG_3520.jpg

Opublikowano

W S4 fabrycznie były czarne elementy podsufitki, czy tylko w niektórych wersjach, czy to już w ogóle jest custom? 

Opublikowano
  • Autor

W S4 to był standard.

Opublikowano

Dzięki za odpowiedź.  Czarna podsufitka na pewno będzie się elegancko prezentować - podziel się fotami jak ogarniesz temat :)

Opublikowano
  • Autor

Sufit wymyśliłem, żeby był w alcantarze. Coś takiego jak poniżej. Myślę, że będzie spoko wyglądać.

417VJB05afL.jpg

Opublikowano
W dniu 19.05.2020 o 13:34, Rumaq napisał:

Będę szukał raczej coś budżetowego z racji, że B5 jest autem typowo na weekendy. Jeżeli cenowo będzie różnica kilu 100 to możliwe, że skuszę się na coś innego. Wiadomo jakość idzie z ceną.

Co do poduszek to jutro odbiór auta. W weekend natomiast, planuje wrzucić nowy zestaw na przód, bo ori już od dawna jęczy z bólu..

IMG_3504.jpg

Cześć, jakie oryginalnie nagłośnienie masz u siebie, że wymieniasz na coś takiego? 

Opublikowano
  • Autor

Ori miałem głośniki blaupunkt 10cm, jednak jak wspomniałem wyżej niestety już charczały. Teraz siedzi Audio System 13cm, razem z nowymi tweeterami.

Opublikowano
51 minut temu, Rumaq napisał:

Ori miałem głośniki blaupunkt 10cm, jednak jak wspomniałem wyżej niestety już charczały. Teraz siedzi Audio System 13cm, razem z nowymi tweeterami.

i jak oceniasz brzmienie z tych głośników?

Opublikowano
  • Autor

Szczerze to nie bardzo mam do czego porównać. Nie powiem o ile jest lepiej względem ori, bo te już od momentu zakupu auta charczały, więc dźwięk był tragiczny. Z tego co się orientowałem przed zakupem, to ta wersja jest jedną z lepszych opcji dla 13 w B5.

Opublikowano
W dniu 27.05.2020 o 21:51, moras22 napisał:

i jak oceniasz brzmienie z tych głośników?

Oryginalny Blaupunkt gra całkiem przyzwoicie - mimo, że nie jest to Nokia czy Bose, jest to całkiem uczciwy masywny głośniczek (jak na ori standard). Obawiam się, że w nowszych generacjach standardowe głośniczki są znacznie słabszej jakości, czyli papierowe membrany i magnesy mniejszej średnicy niż współczesne zegarki naręczne. Problem jest tylko taki, że głośniczek jest mały i po tylu latach najczęściej wysłużony.

W głośnikach Audio System warto podkreślić jakość wykonania i solidność konstrukcji. Sztywna membrana z plecionki włókna szklanego plus solidny magnes przekładają się na lepsze brzmienie i trwałość. Ogólnie zaraz po montażu czuć różnicę względem każdego głośnika ori, powiedziałbym głownie w średnich i wysokich tonach. Na początku miałem uczucie lekkiego niedosytu, bo głośniczki tanie nie są i oczekiwania były wygórowane, natomiast trzeba było chwilę poczekać aż nowe głośniki się "wygrzeją" i pokażą na co je stać. Po kilkunastu godzinach grania jest już znacznie lepiej, natomiast po 30-40h jest już jak być powinno :) 

Jeżeli ktoś pójdzie o krok dalej: wygłuszy drzwi i zapewni solidne mocowanie w drzwiach (nie w tapicerce), to naprawdę można się zaskoczyć jak gra taki głośniczek 130 mm, oczywiście pod sensownym wzmacniaczem.

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie :thumbup1::grin:

Opublikowano
  • Autor

Poniedziałek.. Odpalenie auta i cisza w przednich głośnikach (tył gra). Po południu będę szukał przyczyny.

Opublikowano
W dniu 19.05.2020 o 13:34, Rumaq napisał:

Będę szukał raczej coś budżetowego z racji, że B5 jest autem typowo na weekendy.

Oto i przyczyna ?

Czekaj do soboty.

Opublikowano
  • Autor

Haha w weekend na pewno zadziała :grin:. Wracając do tematu, wczoraj wszystko ładnie grało.. Dziś przy odpaleniu z przodu cisza (tył gra). To raczej nie będzie odpięty kabelek, a chyba problem z radiem.

Opublikowano
  • Autor

Radio sprawdzone i w innym aucie gra. Same głośniki sprawdzone i również grają. Podpiąłem wszystko jeszcze raz i już działa. Znowu B5 miała swoje humory :grin:

Opublikowano

Cześć, dwa pytania do Ciebie lub osób przeglądających temat :)

1. Gdzie wysyłałeś zaciski i jarzma? Jaki koszt takiej regeneracji jaką przeprowadzałeś za komplet? 

2. Regenerował ktoś z was może głośniki Bose? Z przodu jeden trzeszczy i od jakiegoś czasu jeżdżę z wyłączonym przodem... 

A i jeszcze jedno! Przeglądałem temat, ale możliwe, że nie zauważyłem albo już nie pamiętam. Na jakim oleju jeździ Twoje 2.8?

Edytowane przez dimiC

Opublikowano
  • Autor

1. Zaciski ogarniał mi @Dev, tutaj masz numer - 693 45 66 99.

2. Nie wiem, czy regeneracja jest opłacalna i czy nie lepiej kupić nowy zestaw, nawet w przypadku Bose. Tutaj musi wypowiedzieć się ktoś bardziej ogarnięty w tym temacie.

Na początku jeździłem na 5w30 LM, a teraz przesiadłem się na 5w40 LM. Widzę różnice w temp oleju, przy jeździe autostradowej.

Opublikowano

Jak znajdziesz kogoś, kto podejmie się regeneracji tak starych głośników to będzie to graniczyć z trudem, a jak już znajdziesz to cena będzie wyższa jak kupno nowych.

Opublikowano

ostatnio we Wrześni podrzucałem jednemu specowi ( byłemu pracownikowi TONSIL )  dwa głośniki BOSE do regeneracji -  @Fazii ile tam płaciłeś bo ja już nie pamiętam?