Langista Opublikowano 29 Października 2023 Opublikowano 29 Października 2023 (edytowane) Powodzenia z tymi uszczelniaczami, ja muszę trzeci raz wymieniać, tym razem za radą wielu na forum wziąłem z ASO, wcześniej były victory, potem erlingi i puszczają skubańce olej + z jednej zaślepki kulkowej głowicy cieknie, chyba to jakąś śrubką z klejem do gwintów zaślepię i będzie spokój. Edytowane 29 Października 2023 przez Langista
DaveLove Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Opublikowano 22 Listopada 2023 Trochę kilometrów już zrobione i póki co jest czysto i sucho. Przy okazji napraw okazało się, że chłodnica klimy jest nieszczelna i jako, iż ma już swoje lata to postanowiłem zakupić nową. Wymiana raczej po zimie, przy okazji serwisu olejowego.
Langista Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 Wygląda jakby na samych oringach ciekło 🤔
DaveLove Opublikowano 22 Listopada 2023 Autor Opublikowano 22 Listopada 2023 Zgadza się ale sama chłodnica również jest już w kiepskim stanie (niestety nie widać na foto) więc postanowiłem wymienić komplet. Niech ma prezent na Święta
krzysiek_f Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 Takie fanty jeszcze dostępne w ASO? Zdradzisz kto jest producentem? Przyda się na przyszłość
Langista Opublikowano 22 Listopada 2023 Opublikowano 22 Listopada 2023 Valeo robiło na pierwszy montaż. 1
DaveLove Opublikowano 28 Listopada 2023 Autor Opublikowano 28 Listopada 2023 W ASO niedostępne, a zamówiłem ze stronki https://2407.pl/vag-brand/chlodnica-klimatyzacji-skraplacz-8d0-260-403-h-8390008/. W wolnej chwili zerknę producenta, bo wrzuciłem paczkę do garażu.
lucasek Opublikowano 28 Listopada 2023 Opublikowano 28 Listopada 2023 4 godziny temu, Rumaq napisał(a): W ASO niedostępne, a zamówiłem ze stronki https://2407.pl/vag-brand/chlodnica-klimatyzacji-skraplacz-8d0-260-403-h-8390008/. W wolnej chwili zerknę producenta, bo wrzuciłem paczkę do garażu. Też kiedyś u nich zamawiałem ale po tygodniu otrzymałem info że nie mają tej części. Nie wiem na jakich stanach magazynowych bazują ale napewno są nieaktualne
_małyTM_ Opublikowano 28 Listopada 2023 Opublikowano 28 Listopada 2023 5 godzin temu, Rumaq napisał(a): W ASO niedostępne ...słabe aso , można zamówić tylko termin ok 3-4tyg
MarioR34 Opublikowano 29 Listopada 2023 Opublikowano 29 Listopada 2023 Beautiful car , very maintained , i read the whole topic , countless happy kilometers with it.
DaveLove Opublikowano 16 Stycznia Autor Opublikowano 16 Stycznia (edytowane) Jak wszyscy wiemy w B5 fabrycznie światło przeciwgłowe tylne jest tylko z lewej strony, co trochę mnie irytowało. Postanowiłem zabrać się za temat i dodać również na drugą stronę. Wystarczy wyfrezować otwór na żarówkę, który fabrycznie jest nadlany plastikiem i tyle, aby cieszyć się światłami, które umieszczone są teraz symetrycznie po obu stronach pojazdu. Edytowane 17 Stycznia przez Rumaq 1
longer_xd Opublikowano 16 Stycznia Opublikowano 16 Stycznia 1 godzinę temu, Rumaq napisał(a): Wystarczy wyfrezować otwór na żarówkę, który fabrycznie jest nadlany plastikiem i tyle wystarczy, aby cieszyć się światłami, które umieszczone się symetrycznie po obu stronach pojazdu. Czyli przewody są już podprowadzone do lampy?
DaveLove Opublikowano 17 Stycznia Autor Opublikowano 17 Stycznia Tak, wszystko jest fabrycznie wyprowadzone. Pewnie można również wrzucić lampę z anglika i obejdzie się bez rezania.
PiterA4 Opublikowano 24 Stycznia Opublikowano 24 Stycznia stary patent z początku istnienia forum hahaha już zapomniany
PiterA4 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia no ja mam A4 już 15rok i z 13lat z tym śmigam ,sam zapomniałem nawet że tak zrobiłem
tasior87 Opublikowano 26 Stycznia Opublikowano 26 Stycznia W avantach przeciwmgłowe też były tylko jedną lampe? Sprawdzałem z ciekawości u siebie i mi świecą obie.
DaveLove Opublikowano 27 Stycznia Autor Opublikowano 27 Stycznia W dniu 26.01.2024 o 12:52, PiterA4 napisał(a): no ja mam A4 już 15rok i z 13lat z tym śmigam ,sam zapomniałem nawet że tak zrobiłem Szczerze mówiąc to nie natknąłem się jeszcze na tego moda ani w opisach, ani na żywo. 15 godzin temu, tasior87 napisał(a): W avantach przeciwmgłowe też były tylko jedną lampe? Sprawdzałem z ciekawości u siebie i mi świecą obie. Na logikę również powinno być tak jak w sedanach ale głowy nie dam. Musi się wypowiedzieć jakiś posiadacz avanta.
PiterA4 Opublikowano 29 Stycznia Opublikowano 29 Stycznia W dniu 27.01.2024 o 13:55, Rumaq napisał(a): Szczerze mówiąc to nie natknąłem się jeszcze na tego moda ani w opisach, ani na żywo. Na logikę również powinno być tak jak w sedanach ale głowy nie dam. Musi się wypowiedzieć jakiś posiadacz avanta. Pewnie juz dawno zdjęcia straciły ważność i temat usunięto
DaveLove Opublikowano 8 Marca Autor Opublikowano 8 Marca W tym miesiącu B5 trafi na serwis filtrowo-olejowy oraz wymianę chłodnicy klimy i kilka innych drobiazgów. Wpadną również 18' multispoke i nowe opony. Mam w planie jeszcze kilka modyfikacji ale to wrzucę więcej info jak uda się je zrealizować. W między czasie wpadło nowe daily, więc B5 dostanie trochę luzu 😅
Rekomendowane odpowiedzi