Opublikowano 19 Maja 20188 l Chyba i tak sie skonczy na serwisie. Wyskoczyl mi blad usterka adblue z komunikatem ze mam 1000km zasiegu. Zbiornik adblue pelny, instrukcja mowi zeby sie udac do dealera. Do mojego dealera mam 1300km wiec raczej do niego nie dojade :/ Mial ktos taki problem, szukam rozwiazan i znalazlem dot. passata http://www.autowcentrum.pl/blog/post/usterka-adblue.-uruchomienie-silnika-nie-bedzie,33635/ zastanawiam sie czy probowac
Opublikowano 20 Maja 20188 l W dniu 18.05.2018 o 10:52, vvv napisał: Wracam z tematem LEDów z przodu. Zauwazylem ze jak jest wysoka temperatura na zewnatrz ew. pelne slonce to po jakies godzinie lewy LED gasnie i pojawia mi sie komunikat ze nie dziala. Jak samochod ostygnie to znowu dziala. Pojawilo mi sie to raz jeszcze w weekend jak stalem w korku na autostradzie w sloncu. Tego samego dnia wieczorem problemu juz nie bylo i do teraz nie ma. Zastanawiam sie czy te bledy sa zapisywane w historii komputera bo glupio jechac do serwisu i mowic ze cos nie dziala kiedy dziala W Warszawie widziałem dwie b9 ze zgaszonym ledem w lewej lampie
Opublikowano 21 Maja 20188 l Najgorsze, że to dziadostwo niebieskie wrzucą teraz do benzyn.. ehh. Co do lampu zrob fote komunikatu i fote lewej lampy jak zgasnie. Zeby nie gadali ze wymyslasz. Powiedz, że problem sie powtarza i maja to zrobic.
Opublikowano 21 Maja 20188 l Rady uzytkownika passata nie pomogly, serwis bledu tez nie mogl wykasowac. Ja dojechalem, 250km z komunikatem o zasiegu 0km. Zaparkowalem kolo mieszkania wypakowalem sie i zadzwonilem na assistance ;) Auto zabrała juz laweta do mojego serwisu, dostalem zastepcze i czekam na rozwoj wydarzen.
Opublikowano 24 Maja 20188 l Ehhh nie ma to jak leasing i ubezpieczenie Temat zalatwiony tzn. auto naprawione. Nawet nie bylem w serwisie bo podstawili mi auto pod prace i zabrali zastepcze. Dowiedzialem sie przez telefon tylko ze cos bylo nie tak z cisnieniem i musieli wymienic caly zbiornik. W sumie jestem zadowolony bo jak sie chce umowic na przeglad to termin zawsze jest za ok. miesiac, a tutaj zrobili w trzy dni.
Opublikowano 1 Czerwca 20188 l Witam! Panowie takie pytanko, rozglądam się za A4 B9 i chętnie bym usłyszał od użytkowników czy jest coś w tych modelach na co muszę zwrócić uwagę przed zakupem? Skrzynia automatyczna w B9 to S-tronic czy były jeszcze inne? Jakie są wasze opinie na temat silnika 2.0 TDi 190 PS w połączeniu z Quattro?
Opublikowano 1 Czerwca 20188 l 1 godzinę temu, A-rek napisał: Skrzynia automatyczna w B9 to S-tronic czy były jeszcze inne? Wszystkie automaty nazywają się S-tronic, ale część z nich, to skrzynie dwusprzęgłowe, a część to hydrauliczne np. ZF 8HP65A w S4. Musisz poszukać informacji o konkretnym modelu, które cię interesuje. 1 godzinę temu, A-rek napisał: czy jest coś w tych modelach na co muszę zwrócić uwagę przed zakupem? Mnie pojawiły się 2 mankamenty, których jednak nie da się wyłapać podczas jazdy próbnej: Wentylator chłodnicy włączający się w czasie jazdy na maksa (nawet przy zimnym silniku i temperaturach 15C na zewnątrz), który wyłącza się dopiero po zamknięciu samochodu i zostawieniu go na ok. 5 min. Serio! Chodzi non-stop na maksa - testowane podczas jazdy na odcinku 600km. Zdarzyło mi się 3-4 razy w ciągu roku. Czasem w trakcie parkowania ekran z kamerami pokazuje czarny obraz (ze wszystkich kamer, niezależnie, którą się wybierze). Widać tylko ramki grafiki, a obraz z kamer czarny. Nie pomaga zamknięcie i ponowne otwarcie samochodu. Pomaga zostawienie auto na dłuższą chwilę (np. na noc). Również zdarzyło się ok 3-4 razy w ciągu roku. Podejrzewam jakieś sterowniki. Mam nadzieję, że w serwisie się tym zajmą.
Opublikowano 5 Czerwca 20188 l W dniu 1 czerwca 2018 o 17:41, misku napisał: Wszystkie automaty nazywają się S-tronic, ale część z nich, to skrzynie dwusprzęgłowe, a część to hydrauliczne np. ZF 8HP65A w S4. Musisz poszukać informacji o konkretnym modelu, które cię interesuje. Tutaj kolego nie masz racji. S-tronic to skrzynia dwusprzęgłowa. W S4 i RS4 występuje 8-biegowy Tiptronic i to jest skrzynia na sprzęgle hydrokinetyczym. W pozostałych A4 są S-tronicni czyli dwusprzęgłówki. W dniu 1 czerwca 2018 o 15:35, A-rek napisał: Panowie takie pytanko, rozglądam się za A4 B9 i chętnie bym usłyszał od użytkowników czy jest coś w tych modelach na co muszę zwrócić uwagę przed zakupem? Ciężko jest stwierdzić na co zwrócić uwagę. Ponieważ samochód w miarę świeży ma bolączki wieku dziecięcego i u różnych osób są inne objawy. 190 koni fajny silnik ale w tej kasie masz benzynę 252 konie i pod względem osiągów jest niebo i ziemia.. Chyba, że zależy Ci na ekonomii. Edytowane 5 Czerwca 20188 l przez Kosmita
Opublikowano 5 Czerwca 20188 l 3 minuty temu, Kosmita napisał: Tutaj kolego nie masz racji. S-tronic to skrzynia dwusprzęgłowa. W S4 i RS4 występuje 8-biegowy Tiptronic i to jest skrzynia na sprzęgle hydrokinetyczym. W pozostałych A4 są S-tronicni czyli dwusprzęgłówki. Rzeczywiście. Zapędziłem się. Dzięki za sprostowanie.
Opublikowano 6 Czerwca 20188 l 21 godzin temu, misku napisał: Rzeczywiście. Zapędziłem się. Dzięki za sprostowanie. spoko. Też to mi się czasem wszystko myli dobrze, że multitronica nie musimy już paniętac :)))
Opublikowano 6 Czerwca 20188 l Autor 19 minut temu, Kosmita napisał: dobrze, że multitronica nie musimy już paniętac :))) Oj tam, bez przesady. Miałem w B8 i bardzo sobie chwaliłem tę skrzynię
Opublikowano 6 Czerwca 20188 l 21 godzin temu, Kosmita napisał: 190 koni fajny silnik ale w tej kasie masz benzynę 252 konie i pod względem osiągów jest niebo i ziemia.. Chyba, że zależy Ci na ekonomii. Masz rację, pod względem osiągów na pewno benzynowy lepszy ale jak jest pod względem eksploatacyjnym i kosztów utrzymania? I jeszcze takie pytanko: jakiej średnicy są przednie tarcze hamulcowe w 2.0 TDi? Czy w quattro są takie same jak w ośce czy inne?
Opublikowano 6 Czerwca 20188 l 2,0 TFSI 252 KM pali w mieście w zależności od tras i sytuacji min. 12-14 l/100 km. W trasie przy jeździe 120-130 km/h pali ok. 10 l/100km. W ślad za takim spalaniem idzie mały zasięg na jednym baku. Tyle z wad ekonomicznych 2,0 TFSI 252 KM.
Opublikowano 6 Czerwca 20188 l Jak widac roznica w spalaniu jest duza. Ja mam wersje 150KM tdi, ale wydaje mi sie ze spalanie miedzy 150KM a 190KM nie bedzie sie bardzo roznilo. Wg. komputera srednie z ostatnich 60kkm mam 6l/100km Jak rano jade do pracy 5km to mam srednie z takiego odcinka wg. komputera 9l/100km W trasie przy ekonomicznej jezdzie potrafi spalic mniej niz 5l/100km W trasie w warunkach gaz w podlodze pali mi za to ponad 10l/100km Pytanie jakie robisz przebiegi i w jakich warunkach uzytkujesz samochod. Ja w ostatnie pól roku zrobilem 30kkm wiec benzyna w moim wypadku nie sprawdzilaby sie w ogole, za to jezdze duzo po DE wiec wiekszy diesel na pewno. Tutaj tez zwroc uwage na bak paliwa, ja narzekam na to strasznie bo mam 40l w cyklu mieszanym bez problemu zrobie 600km, jak wylece na autostrade to musze tankowac po 350km Edytowane 6 Czerwca 20188 l przez vvv
Opublikowano 3 Lipca 20188 l Panowie Jakie są różnice w osprzęcie miedzy silnikiem: 2.0 TDI 150km a 2.0 TDI 190km
Opublikowano 4 Lipca 20188 l Trochę z innej beczki. Dostałem w poniedziałek wezwanie na akcję serwisową. [Aktualizacja sterownika silnika w związku z możliwym brakiem wznowienia pracy jednostki napędowej przy włączonych systemach wspomagających i jeździe na "wybiegu"]. Dostaliście to również? Przed chwilą oddałem do ASO, zgłaszając jednocześnie wieszanie się MMI - czytaj "oczekuję aktualizacji oprogramowania, żeby mieć osobne sterowanie subwooferem". Za parę godzinę opiszę czy i co zrobili. Pzdr, Marcin
Opublikowano 4 Lipca 20188 l 26 minut temu, wrclaguna napisał: Spytaj jak sie nazywa numer akcji serwisowej aby inni wiedzieli S-Aktualizacja oprogramowania sterownika silnika* 45H2 Dla zakwalifikowanych egzemplarzy widoczna jest również w aplikacji "My Audi"
Opublikowano 4 Lipca 20188 l ok Juz mam info z netahttps://www.motor-talk.de/forum/45h2-s-softwareupdate-motorsteuergeraet-t6382419.htmlhttps://www.audi-sport.net/xf/threads/service-campaign-45h2.375904/ Wrzuc informacje pózniej tutaj dla potomnychhttps://a4-klub.pl/forum/441-20tfsi/
Opublikowano 4 Lipca 20188 l Samochód już odebrany. Nie zauważyłem żadnych zmian. Jeśli chodzi o oprogramowanie radia - niestety nadal nie mam osobnego sterowania subwoofera :-( Pzdr, Marcin