Muskel1 Opublikowano 6 Grudnia 2021 Opublikowano 6 Grudnia 2021 (edytowane) 42 minuty temu, wuPiotrek napisał: Ale pestymistyczne podejście, z góry zakładasz że nikt po kilku miesiącach tego nie złamie To nie jest moje podejście tylko fakt na dzień dzisiejszy. Czas pokaże. Edytowane 6 Grudnia 2021 przez Muskel1
black70 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 (edytowane) Teraz się nie śmiejcie. W niektórych elektrycznych klapach bagażnika jest dodatkowy przycisk z kłódką. Co to za dodatkowe wyposażenie/pakiet? Czy to jest przy komfortowym kluczyku? edit: niestety w konfiguratorze nie jest to wyjaśnione. Edytowane 7 Grudnia 2021 przez black70
Muskel1 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 (edytowane) To jest w pakiecie komfortowy klucz. Zawiera ono także czujnik otwierania i zamykania klapy gestem (nogą). Przycisk ten zamyka klapę i ryglule zamki. Edytowane 7 Grudnia 2021 przez Muskel1
black70 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 (edytowane) Otwieranie nogą to dodatkowy pakiet za 3030 zł: Czy przy takim wyborze będzie podwójny przycisk z kłódką? Edytowane 7 Grudnia 2021 przez black70
Muskel1 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 (edytowane) Zależy jaki pakiet wybierzesz, jeżeli wybierzesz PGC to otwieranie gestem jest już w pakiecie klucz komfortowy. Na rynek szwajcarski trzeba było osobno zamawiać otwieranie gestem i dopłacać. Być może na polski podobnie. Edytowane 7 Grudnia 2021 przez Muskel1
Muskel1 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 53 minuty temu, black70 napisał: Otwieranie nogą to dodatkowy pakiet za 3030 zł: Czy przy takim wyborze będzie podwójny przycisk z kłódką? Nie wiem, na niemieckim konfiguratorze otwieranie gestem należy do pakietu klucz komfortowy.
wuPiotrek Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Mam dwa przyciski w klapie i dla mnie to w ogóle nie ma sensu elektryczna klapa bez tego przycisku z kłódką przyciskam, zamyka się i rygluje, widziałem auta z elektryczną klapą i bezkluczykowym dostępem a bez tego przycisku. Mam też otwieranie klapy gestem nogi - super sprawa, szczególnie jak auto jest brudne. BTW czy również macie tak że czasami auta nie da się zamknąć z przycisku klapy? Czasami on wpada w taki tryb, w scenariuszu: klapę otwieram z przycisku na drzwiach, zamykam wszystkie drzwi i niechcący je rygluję dotykając klamkę > wtedy przestają działać przyciski na klapie i nie mogę jej zamknąć (żaden z przycisków nie działa). Pomaga odryglowanie zamków. Tak jakby klapa się usypiała. Może coś robię źle? Miałem tak dwa-trzy razy.
black70 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Dziękuję za poświęcony czas. Komfortowy klucz zawarty jest w moim przypadku w pakiecie Comfort, więc oddzielnego kodu PGC nie mam. Dlatego nie wiem, czy będę miał ten podwójny przycisk. Auto właśnie się wyprodukowało
Muskel1 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 6 minut temu, black70 napisał: Dziękuję za poświęcony czas. Komfortowy klucz zawarty jest w moim przypadku w pakiecie Comfort, więc oddzielnego kodu PGC nie mam. Dlatego nie wiem, czy będę miał ten podwójny przycisk. Auto właśnie się wyprodukowało Kiedy odbiór?
black70 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Jeszcze nie mam takiej informacji. Kwestia dostarczenia do dealera.
Muskel1 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Ale w tym roku jeszcze? Prezent na Święta?
black70 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 Myślę, że tak Albo trochę poczekam i zrobię rejestrację już w nowym roku. Będzie lepiej wyglądać na papierze ; )
BlackM4mba Opublikowano 17 Grudnia 2021 Opublikowano 17 Grudnia 2021 Mam pytanie, z czym wiąże się wymiana wkładów lusterek zewnętrznych na fotochromatyczne? Trzeba jeszcze coś kodować lub dokładać kable? Mam wewnętrzne lusterko wsteczne fotochromatyczne.
Muskel1 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Wkłady fotochromatyczne mają dodatkowo 2 przewody, które należy dołożyć do wiązek lusterek. Dodatkowo kodowanie. 1
black70 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Opublikowano 18 Grudnia 2021 W aucie zamówione ASI (Audi smartphone interface), a w podłokietniku tylko jedno wejście USB. Coś jest nie tak?
Muskel1 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Być może dlatego, że w poliftach CarPlay i Android Auto działa bezprzewodowo.
black70 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Oby tak było, bo wygląda to na bida wersję. Nawet nie ma AUX, tylko jedno USB i tyle.
Muskel1 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Opublikowano 18 Grudnia 2021 (edytowane) Jeżeli się nie mylę, to właśnie tak jest w poliftach. Pod podłokietnikiem jest jedno gniazdo USB-C bez wyjścia AUX. Dodatkowo ładowarka indukcyjna. Drugie gniazgo USB-A (tylko do ładowania).znajduje się tam gdzie kiedyś była zapalniczka. Edytowane 18 Grudnia 2021 przez Muskel1
black70 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Hahaha, ładowarka indukcyjna... Marzenie... Usunęli ze specyfikacji. Z przodu jest drugie gniazdo USB obok guzika startera a z jego prawej strony okrągłe 12V. Dzięki. Uspokoiłeś mnie z tymi USB w podłokietniku. Autko na razie oglądałem pobieżnie, bo odbiór w przyszłym tygodniu. Kiedyś pytałem się o klapę. Faktycznie, są tam 2 przyciski. Otwierania gestem chyba nie ma.
Rekomendowane odpowiedzi