Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jak sobie poradzić z myszą w samochodzie?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, od dwóch dni - trzech dni jak rano przychodziłem do garażu do auta czułem nieprzyjemny zapach. No i wczoraj postanowiłem posprzątać i zobaczyć co to może mi taki fetorek robić. Okazało się, że myszka siedziała np. pod obiciem przedniej maski. Ale franca spierd.. mi gdzieś w pas tutaj pod akumulatr/bezpieczniki. Filtr kabinowy od strony kierowcy jest nie ruszony - tamtędy wleź nie mogła. Pytanie gdzie rozbierać, gdzie może siedzieć? Ktoś demontował to? Bo tak na oględziny z grubsza nie widać gdzie mogłaby wleźć, no ale nie znalzałem jej. A fetor dziś jest dalej.... mimo wietrzenia.

Kolejna sprawa, to jak sobie z tym ścierwem radzić? Ktoś miał podobny problem? Jak sobie z nim poradził? Jakiś odstraszacz? 

Opublikowano

Nie ten dział. Ale wracając do tematu, to ostatnio znajomy powiedział mi że kostka od kibla odstrasza gryzonie, powieś gdzieś w komorze silnika. Druga opcja to łapka na myszy lub trutka w garażu

Opublikowano

to może być nornica

Dobrym sposobem na nie jest,

dokładne umycie komory silnika (gryzoń robi siku i tym znaczy swój teren.

następna wizyta jest jak u siebie w domu. Po umyciu można spryskać dowolnym dezodorantem, są też preparaty. i zwiesić na kilka dni kostkę zapachową taką do łazienki np domestos

Mi to pomogło, a dokładnie mojemu tacie w aucie tak zrobiłem, ale on miał chyba łasiczkę

Opublikowano

Kostka do kibla Domestos  działa - potwierdzam.

Opublikowano

Ja kilka lat temu miałem mendę w aucie

Wstawiłem grata do garażu odpaliłem silnik i na godzinę zamknąłem wrota.

Po otwarciu leżało truchło pod autem

Opublikowano
  • Autor

Mysz na 100% - widziałem, chciałem ją pierd.... ale mi spierdol...właśnie w okolice podszybia. Filtr kabinowy nie ruszony... 

Opublikowano

Wstaw gdzieś w te okolice łapkę z serem czy dobrą wędliną i się złapie:)

Opublikowano
15 godzin temu, Dev napisał:

Ja kilka lat temu miałem mendę w aucie

Wstawiłem grata do garażu odpaliłem silnik i na godzinę zamknąłem wrota.

Po otwarciu leżało truchło pod autem

Miales farta bo jak bys ja zadusíl w aucie to musialbys rwac grata by ja wyciagnac.

Pulapka lub jakis zapach najlepiej.

Opublikowano

Kota! 

Opublikowano
18 godzin temu, Bristol napisał:

Kota! 

Albo samochód sprzedać :wink: Ja bym metod w których może zginąć nie stosował, wlezie gdzieś padnie i dopiero aromaty będą, bym spróbował jak koledzy wyżej pisali, zapachowo ją wypędzić.

Opublikowano

Jak miałem problem z gryzoniem w poprzednim aucie to po wjechaniu do garażu maska do góry i łapka na silniku na noc. Najważniejsze to pozbyć się tego z garażu bo inaczej to walka z wiatrakami ;) 

• 4 lata później...
Opublikowano

U mnie tez siedzi mysz lub myszy,śmierdzi wyraźnie. Widać wióra z gąbki na dywaniku kierowcy, rozłożyłem 5 kostek do spłukiwania wc i z tlumika zapuściłem rurę z odkurzacza budowlanego do wnętrza auta przez szybę. Obkleiłem dookoła rury okno-zdam relacje czy pomogło. 

Opublikowano

Tylko pułapka ,kiedyś złapałem 4szt ,wlazły do auta ,pułapkę stawiałem na dywaniku pasażera ,wyłapałem je jednego dnia

Opublikowano
W dniu 24.10.2021 o 13:43, franekd4 napisał:

z tlumika zapuściłem rurę z odkurzacza budowlanego do wnętrza auta przez szybę.

:facepalm:

Opublikowano
W dniu 24.10.2021 o 13:43, franekd4 napisał:

U mnie tez siedzi mysz lub myszy,śmierdzi wyraźnie. Widać wióra z gąbki na dywaniku kierowcy, rozłożyłem 5 kostek do spłukiwania wc i z tlumika zapuściłem rurę z odkurzacza budowlanego do wnętrza auta przez szybę. Obkleiłem dookoła rury okno-zdam relacje czy pomogło. 

Jak gdzieś leży nieżywa po tej inchalacji to dopiero smród się zacznie ....

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mysz złapana została jeszcze tego samego wieczoru na pułapkę/żywołapke. Stosowane metody wyżej wymienione przez niektórych klubowiczów oraz użytkowników z innego forum zawiodły - nie pomogły.

• 2 lata później...
Opublikowano

Siemka.

Mam problem z myszami, od czasu do czasu wchodzą mi do auta, łapę je na tekturę z klejem, wczoraj zauważyłem pocięty papierek,i dziś złapały mi się dwie.

Czy w aucie jest jakiś otwór jakieś miejsce którym mogą wchodzić?? Bo drzwiami to one raczej nie wchodzą.Auto trzymane w garażu,i w nim są myszy.