Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Przegląd w nowym wydaniu... Kto już był ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
W dniu 3.12.2017 o 17:22, Barthezzz87 napisał:

Tak ja wie, że na własną odpowiedzialność, tylko chcę wiedzieć czy przyglądają się jakoś temu specjalnie jak są przyciemnione i czy podbiją dowód.

Jak wiesz to po co przyciemniasz? Jesteś wyjęty spod prawa? 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam,

ostatnio przy okazji przeglądu rozmawiałem z diagnostą na temat tych nowych przepisów itp i mówił że w planach na ten roku jest jeszcze wprowadzenie obowiązkowej kontroli emisji spalin :facepalm: to mnie trochę zmartwiło ponieważ przymierzałem się żeby coś pogrzebać przy moim 1.8t a wiadomo że trzeba zacząć od wyrzucenie katalizatora...

Czy ktoś coś słyszał na ten temat? Co o tym myślicie?

Opublikowano

Ja jestem przygotowany. Zostawiłem sobie w razie problemów kata. Jak się przyczepi to założę i pojadę na ponowny przegląd. W sumie jak zwykle dużo zależy od diagnosty. Jeden przymknie oko a drugi będzie chciał widzieć czyste spaliny. Mój diagnosta wie że mam zadbane auta i jeszcze nigdy nic mi nie znalazł ale co będzie przekonam się latem.

Co do kata możesz kupić sportowy zamiennik o większym przepływie.

Opublikowano

Potrzymają Cię pół godziny na kamerach, a przegląd przejdzie. Nie ma co się przejmować :D

Opublikowano
W dniu 20.01.2018 o 11:15, Falcone napisał:

ostatnio przy okazji przeglądu rozmawiałem z diagnostą na temat tych nowych przepisów itp i mówił że w planach na ten roku jest jeszcze wprowadzenie obowiązkowej kontroli emisji spalin

emisja spali to juz dawno jest obowiazkowa podczas badania, tylko chca zrobic tak ze z wydrukiem z analizatora trzeba bedzie jezdzic i go okazywac podczas kontroli

Edytowane przez discopolo2

Opublikowano
emisja spali to juz dawno jest obowiazkowa podczas badania, tylko chca zrobic tak ze z wydrukiem z analizatora trzeba bedzie jezdzic i go okazywac podczas kontroli
To czego teraz nikt jej nie robi?

Wysłane z mojego Redmi Note 4X przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

Robią ja miałem nawet w obu kominach..

Wysłane z mojego FRD-L09 przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

U mnie w okolicy jest 6 Skp. Jeszcze nie słyszałem żeby komuś robili, ale to świadczy o walce o klienta nie o środowisko ;-)

Opublikowano
2 godziny temu, bercik2 napisał:

To czego teraz nikt jej nie robi?

bo wiesz ogolnie jakby diagnosci chcieli robic tak jak ustawodawca przewidzial to 80% aut by pewnie z negatywem wyjechalo, a gdzie ty w polancu w oklicy masz 6 skp :D sam pracuje jako diagnosta i znam dobrze to srodowisko, ale w sumie w polancu przeglady sie robi jak sie robi :decayed:

Opublikowano

Bylem z A4 B6 1.9 TDI i z A2 1.4 TDI, problemow nie bylo z przegladem.

Opublikowano
U mnie w okolicy jest 6 Skp. Jeszcze nie słyszałem żeby komuś robili, ale to świadczy o walce o klienta nie o środowisko ;-)  

Napisałem w okolicy: w samym Połańcu są dwie, Rytwiany dwie, Ossala jedna,Staszów chyba dwie stacje.  

Opublikowano

Też nigdy się nie spotkałem z badaniem spalin...oprócz spalin z nudów przetrzepał mi wszystko przez te pół godziny...

Opublikowano

byłem dwoma klekotami na przeglądzie w tym msc i w żadnym nie były badane spaliny :) a reszta przeglądu jak co roku :)

Opublikowano
3 godziny temu, bercik2 napisał:

Rytwiany dwie, Ossala jedna,Staszów chyba dwie stacje.  

w ryt jest jedna a w staszowie to 7 jest :)

kolejny raz napisze ze analiza zawsze byla obowiazkowa a ze jej nie robia diagnosci to zapewne ze z tym zachodu troche jest, a dwa jak juz pislem negatywy by lecialy

Edytowane przez discopolo2

Opublikowano

Ja byłem w sobotę. Spalin nie badali a reszta też bez zmian.

Opublikowano

I niech tak zostanie ;-)

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Mi natomiast spaliny badał ale to "znajomy" diagnosta i dlatego, ze go zapytałem, że w sumie to bym zobaczył, czy z autkiem wszysko ok od tej strony. Pomiar się udał :) 

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
W dniu 16.11.2017 o 20:14, .Pablo. napisał:

Pw poszło tak jak pisze coś masz nie tak skoro u mnie nic nie kopci i zadymienia ok. Do sprawdzenia  Egr, geometria turbosprężarki.... 

po wywaleniu DPF EGR out + program podjechałem na stacje diagnostyczną wynik 2.9  poziom zadymienia

Wtryski ksiązkowe jednak mam dość wysoką dawkę paliwa oraz turbina zapewne do regeneracji

przy badaniu obroty wysokie a z d*p* czarny dym. 

Czy już padająca turbina moze miec na to az tak duzy wpływ by norma przekroczona została 6-krotnie??

nie chce wracać do seriii

i Pytanie po miecie coraz więcej widać kontorle zadymienia przez policje i pytanie co w takim przypadku jak sprawdza poziom i bedzie taki wysoki?

zakładam ze moze po regeneracji turbo zejdzie o połowe do 1,5 ale nie zmienia to faktu ze dalej bedzie przerkoczona norma 

gdzie jeszcze szukać przyczyny dymku?

Opublikowano
31 minut temu, Karasik2 napisał:

po wywaleniu DPF EGR out + program podjechałem na stacje diagnostyczną wynik 2.9  poziom zadymienia

Wtryski ksiązkowe jednak mam dość wysoką dawkę paliwa oraz turbina zapewne do regeneracji

przy badaniu obroty wysokie a z d*p* czarny dym. 

Czy już padająca turbina moze miec na to az tak duzy wpływ by norma przekroczona została 6-krotnie??

nie chce wracać do seriii

i Pytanie po miecie coraz więcej widać kontorle zadymienia przez policje i pytanie co w takim przypadku jak sprawdza poziom i bedzie taki wysoki?

zakładam ze moze po regeneracji turbo zejdzie o połowe do 1,5 ale nie zmienia to faktu ze dalej bedzie przerkoczona norma 

gdzie jeszcze szukać przyczyny dymku?

Bez jaj mam mocny program turbo brd fimc DPF i Egr wylecial i jak na postoju depne to żadnego dymka nie puszcza a tak właśnie bada się zadymienie spalin. W przypadku kontroli i przekroczenia norm zadymienia policja konfiskuje dowod. Po usunięciu usterki jedziesz na skp w celu sprawdzenia spalin jak ok z zaświadczeniem do WK po dowod. Tak w skrócie to wygląda. Znajdź przyczynę dymienia i ja usuń. PS w piątek mam przegląd zobaczymy czy sprawdza zadymienie. 

Opublikowano

Badałem auto w październiku na nowych zasadach. Kolejka do stacji jak nigdy. Badanie szło jak krew z nosa. Trzepał wszystko co mu przyszło do głowy, a i tak zajęło mu to 15 minut. Płaciłem po skończeniu badania. Spalin nie badał. Hak posiadam, wpisu o dziwo nie. Badania wynik pozytywny. Bądź tu mądry człowieku ;)