Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

HOLMATRO's 2.0T Stage3 [331HP/456Nm] by VAGTUNE#Pop&Bangs#S4 Look#Rotor 19x9et33#Vogtland#MILLTEK#DP 3/2,75”#v-Fiz#Hebel345-S4#HEL#Autotech#K04-0064#BOSE#Cupra#etc..

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
28 minut temu, Dev napisał:

Ile nalali oleju do kompresora przed montażem ? 

Szczerze mówiąc nie wiem, mam gdzieś wydruk, pojutrze będę przy aucie to rzucę okiem, bo pewnie leży w schowku. 

Przed odkryciem zatartego kompresora podczas zrzutu czynnika odzyskano 18 ml oleju, czyli w normie. 

Kompresor ma pojemność 120, ale już czuje ze masz dla mnie jakaś ważna informacje w tej kwestii.. 

Opublikowano
10 minut temu, HOLMATRO napisał:

Szczerze mówiąc nie wiem, mam gdzieś wydruk, pojutrze będę przy aucie to rzucę okiem, bo pewnie leży w schowku. 

Przed odkryciem zatartego kompresora podczas zrzutu czynnika odzyskano 18 ml oleju, czyli w normie. 

Kompresor ma pojemność 120, ale już czuje ze masz dla mnie jakaś ważna informacje w tej kwestii.. 

Przed montażem trzeba do niego fizycznie wlać 150ml, bez tego zaraz będzie zarżnięty

Opublikowano
  • Autor
27 minut temu, Dev napisał:

Przed montażem trzeba do niego fizycznie wlać 150ml, bez tego zaraz będzie zarżnięty

Jutro wszystkiego się dowiem, dziękuje 

Opublikowano

Pewnie powiedzą, że nalali?

Opublikowano
  • Autor
7 minut temu, Randor napisał:

Pewnie powiedzą, że nalali?

Serwisuje u kolegi, wiec pewnie mnie okłamie.. :facepalm:

Jutro/pojutrze jak wrócę do domu będę wiedział jak to poszło. Póki co przełykam niepewnie ślinę. :slina:

Opublikowano

Najwyżej nalejecie. Po znikomym przebiegu nic się stać raczej nie mogło. Ile dałeś za kompresor jeśli to nie tajemnica? Też mam słabą klimę a w regeneracje nie wierzę.

Edytowane przez Randor

Opublikowano

Zanim cokolwiek chcesz zrobić w tym swoim gracie to napisz tutaj, unikniesz przykrych niespodzianek.

Opublikowano
2 minuty temu, Randor napisał:

Najwyżej nalejecie. Po znikomym przebiegu nic się stać raczej nie mogło.

Na pewno

Opublikowano
W dniu 8.07.2019 o 16:50, niwet napisał:

Nie wiem co wszyscy nagle się uparli na te 3.0tfsi

2.7bit zawsze będzie kultowe i pewnie nie jedno 3.0tfsi przejeździ ;) 

Nie wiem co tak wszyscy tylko 2.7bit uważają za jedyny silnik na swap :whistling:

Opublikowano
3 minuty temu, H4mm3R napisał:

Nie wiem co tak wszyscy tylko 2.7bit uważają za jedyny silnik na swap :whistling:

Ejjjjjj... Nie gadaj... 2 turbinki ładnie świszczą :decayed: W porównaniu z dudnieniem kompresora w 3.0tfsi ... 

Opublikowano
3 minuty temu, H4mm3R napisał:

Może nie jedyny, ale jak dla mnie co znajdziesz równie fajnego w benzynie? Z jednej strony 3.0tfsi nie wydaje się być złe, ale mimo wszystko wolę 2.7 bit ;) 

Sam się powoli przymierzam na swapa do siebie i zamiast 2.7 bit jedynie swapowałbym na 4.2 bit, ew dla samego pomruku V8 4.2 z a8 

Opublikowano

Hey Panowie,

DEV pytając o B8 TFSI miałem na myśli to Twoje, które jak mówiłeś płynie.

Tak jak DEV pisze turbinki  2.7 bi-t zwłaszcza hybrydy RS6 ładnie świszczą...

Ale kompresorek pomodzonego 3.0Tfsi też zjawiskowo jęczy ?

Mamy w warszawskim  klubie kilku zawodników z mocnymi ww. setupami, swapami....

Każda opcja ma swoje wady i zalety...

Pozdrawiam ?

Opublikowano
10 godzin temu, Randor napisał:

Też mam słabą klimę a w regeneracje nie wierzę.

To uwierz :)
Też można latem szalik i rękawiczki zakładać. Grunt by kompresor był zalany olejem przed montażem, jak DEV pisze :hi: 

Opublikowano
  • Autor
14 godzin temu, Dev napisał:

2 godziny temu, BeyerBrown napisał:

Grunt by kompresor był zalany olejem przed montażem, jak DEV pisze :hi: 

W papierach od kompresora jest zapis ze kompresor jest fabrycznie zalany wymagana ilością oleju, po podłączeniu wszystkiego należy dolać ilość tą samą która się odzyskało ze starego podczas spuszczania czynnika. 

FDD0C4A4-0CEB-4E2F-B15B-B07F613DE273.jpeg

Zadzwoniłem do serwisu, zapytałem kumpla czy dolewał olej do sprężarki - od razu odpowiedział ze kompresor po ściągnięciu dekli zabezpieczających był cały zalany olejem, przykręcił go i dobił oleju kilka gram więcej niż zeszło podczas spuszczania. 

Jest ok? :eusathink:

13 godzin temu, Randor napisał:

Najwyżej nalejecie. Po znikomym przebiegu nic się stać raczej nie mogło. Ile dałeś za kompresor jeśli to nie tajemnica? Też mam słabą klimę a w regeneracje nie wierzę.

Za kompresor nowy Denso taki jak na pierwszy montaż dałem 1015 zł u @dzik  wszędzie indziej po 1200 chodzi.

Są tańsze, ale ja już się nauczyłem ze lepiej dać kilka stow więcej za nowe i oryginalne, niż tańsze zamienniki. Tym bardziej ze układ klimatyzacji w naszych autach to pięta achillesowa.. 

jakbys miał brać regenerowany, to lepiej w miarę pewną używkę, bez grzebania w niej. 

Opublikowano

Pewnych używek nie ma, tym bardziej 12-15-to letnich :)
Pewność masz tylko wtedy gdy ktoś wystawia papier... czy to na nową część czy to za wykonaną usługę (regeneracja) a nie kilkudniową gwarancję rozruchową za używkę.

Jakoś ludzie turbiny oddają do regeneracji i jest OK a jak sprężarkę klimy to mają wątpliwości... dziwne :whistling: 
BTW. 1050zł to dobra cena za ori zamiennik, 600zł średnio kosztuje regenerowany.

516d49eca6b78denso-logo.jpg
MOTOFOCUS.PL

Specjaliści z branży układów chłodzenia od lat mają wątpliwości co do jakości tanich, importowanych z Azji części samochodowych...

Czytanka dla tych co mają dylemat czy montować ori zamiennik czy zamiennik zamiennika :wink:

Edytowane przez BeyerBrown

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, BeyerBrown napisał:

Jakoś ludzie turbiny oddają do regeneracji i jest OK a jak sprężarkę klimy to mają wątpliwości... dziwne :whistling: 
.

Nie wiem czy dobrze rozumiem aluzje do mnie i moich przygód, ale szeroko i skrupulatnie opisałem historie z regeneracją sprężarek i ich trwałością, przerobilem tez nowy zamiennik na części ori zamiennikach i chińskim kolektorze i tu swoje przygody też sowicie opisałem, nawet wywołałem nie małą dyskusje. 

Idąc dalej zacytuje sam siebie:

30 minut temu, HOLMATRO napisał:

Są tańsze, ale ja już się nauczyłem ze lepiej dać kilka stow więcej za nowe i oryginalne, niż tańsze zamienniki.

W tej chwili stoję na stanowisku i zdania nie zmienię - tylko ori części, tylko ASO, żadnych rzemieślników i ich wizji ze zrobią lepiej - jak ktoś chce, niech kombinuje - skąpy zawsze finalnie płaci dwa razy a i pretensje można mieć tylko do siebie. 

21 minut temu, BeyerBrown napisał:

BTW. 1050zł to dobra cena za ori zamiennik, 600zł średnio kosztuje regenerowany.

Dałem 1015 zł :thumbup1:

Opublikowano

Myślę, że masz zdrowe podejście do tematu. Jeśli kogoś stać to tylko ori. Sam już się zraziłem trochę do zamienników nawet tych droższych. Do speców i regeneracji już całkiem (przerabiałem, pompy, magle, dwumasy i inne bzdety, zawsze wychodziły cuda). No może z wyjątkiem zacisków hamulcowych bo chłopaki z forum ogarniają temat bdb.

Edytowane przez Randor

Opublikowano

Nie, nie - żadnych aluzji do Twoich perypetii, w sumie to po łebkach to tylko przeczytałem i szczerze Ci współczuję :)
Generalnie (w skali kraju) ludzie są zadowoleni z usług regeneracji, dla mnie ważne jest by ów rzemieślnik miał:
1. Jak najdłuższe doświadczenie w branży
2. Jak najdłuższą gwarancję NA PIŚMIE (mile widziana 24-ro miesięczna)
3. Nowoczesny park maszynowy, a sam zakład nie przypominał ujebanego smarem garażu, w którym odnajduje się tylko wąsaty naburmuszony majster 
Przykład:

DANMARBIS.PL

Ten zakład z trochę innej branży:

staticmap?center=52.4603968%2C16.7630098
WWW.GOOGLE.COM

Find local businesses, view maps and get driving directions in Google Maps.

Takie zakłady to ja szanuję :hi: a ceny tam potrafią pozytywnie zaskoczyć.

PS. Tak, wiem, że na rynku są też małe, bardzo dobre zakłady rzemieślnicze, ale do takich udałbym się tylko z mocnego polecenia, a nie z ulicy :P 

Opublikowano

Przed chwilą "wylazłem" spod T5tki, wyciągnąłem kompresor który był już złom,  zamontowalem nowy Delphi. W środku sucho jak na Saharze. Dobrze że w środku nie było opiłków

Opublikowano

Sorry za oftop...
DEV, Delphi to dobra firma jako zamiennik? Kupiłem niedawno dwie cewki do 2.7BiT a na pudełku napis: MADE IN CHINA ?
Z drugiej strony czytając coś takiego: 

553792ce63779Untitled-5zxxxxxxxx.jpg
MOTOFOCUS.PL

Cewki zapłonowe firmy Delphi charakteryzują precyzyjne ustawienia kąta wyprzedzenia zapłonu, zapewniające bardziej ekonomiczne zużycie paliwa...

człowiek się uspokaja... ale ta "czajna" na pudełku, hmmmmm.....

Co do braku oleju w kompresorze Delphi być może wynika to z faktu, że wg. nich olej ten ma swój termin przydatności, tak przynajmniej napisano w tym artykule: 

55378e3b1e928Untitled-5zxxxxx.jpg
MOTOFOCUS.PL

Zanim klient wejdzie do warsztatu należy sprawdzić na ile warsztat jest przygotowany do napraw układu klimatyzacji oraz, czy mechanicy mają...
Cytat

Większość olejów i płynów do układów klimatyzacji ma swój termin przydatności. Korzystanie z czegokolwiek, co utraciło ważność może spowodować poważne uszkodzenia naprawianego właśnie układu. Kolejnym przydatnym krokiem jest również sprawdzenie O-ringów. Nie mają one wiecznej trwałości. Zapytaj warsztat, który zaopatrujesz, kiedy ostatnio kupował oleje, płyny i zestawy O-ringów – być może są już nieprzydatne.

Edytowane przez BeyerBrown