Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana gałki zmiany biegów na wersję S-line w Audi A4 B6/B7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

U mnie też gałka zmieniona

Mieszek przełożyłem ze starej

przed:

Mieszek podniesiony - sprawdzałem jak się trzyma gałka

Gałka już trochę wysłużona

IMG_20140323_145417_zpse941e1f1.jpg

po:

IMG_20140328_113922_zps0b54e43a.jpg

IMG_20140328_113933_zpsa01692f7.jpg

Opublikowano

najs edziu:decayed:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Przełożyłeś samą gałkę z a3?

Jakieś problemy ze swapem miałeś? Jakaś podpowiedź jak to najszybciej i najprościej zrobić :decayed:

Opublikowano

Przełożyłem mieszek ze starej gałki.Problemów nie ma.Wszystko jest jasne jak się ma to w dłoni

Opublikowano

Chcę kupić samą pikowaną gałkę tylko ktoś wcześniej pisał, źe jak się wyciągnie starą gałkę z mieszka to później jest problem z montaźem mieszka do nowej gałki :eusathink:

Opublikowano

E tam.U mnie nie było problemu

Opublikowano

Gałeczka wymieniona na A3 i faktycznie trochę ten odcień czarnego blady do ori A4 ale przez przypadek zmienił kolor na czarny. Po założeniu na mokro (gorąca woda poszło bez problemu bez zbędnej przemocy :decayed:) i wyschnięciu mieszek był dość sztywny i suchy więc dziś go posmarowałem grubo od wew. i zew. kremem nivea soft ku mojemu zdziwieniu nie dość że jest mięciutki i elastyczny to jeszcze poczerniał i jest w odcieniu jak stary z A4. Warto spróbować jeśli komuś odcień czarnego nie pasuje z A3.

Pozdrawiam.

Sorry ale pochopnie napisałem o zmianie koloru po dwóch dniach gdy krem dobrze się wchłoną gałeczka znowu bardziej szara niż czarna:thumbdown:

Opublikowano

Z czasem sciemnieje:wink:

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

(edekxp) moglbys podlinkowac skad brales galke, bo u siebie tez chce zmienic i zostawic stary ori mieszek. :)

Opublikowano

(edekxp) moglbys podlinkowac skad brales galke, bo u siebie tez chce zmienic i zostawic stary ori mieszek. :)

+1

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Ja kupiłem gałke od A3 i przełożyłem mieszek ze starej gałki od A4 ;)

ORYGINALNA GAĹKA MIESZEK AUDI A3 S-LINE S3 CHROM (4674618591) - Allegro.pl - WiÄcej niĹź aukcje.

dokładnie tu kupiłem na miejscu :D

A mieszek miałeś od sline? czy zwykły?

Opublikowano

witam, chce wymienic galke na sline i zauwazylem na allegro taka aukcje http://allegro.pl/nowa-oryg-galka-audi-a4-s-line-s4-b6-b7-skora-i4671760141.html mozna te galke zamontowac do starego mieszka ?

Można bez problemu, ale taniej wyjdzie gałka z mieszkiem z A3

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam! Chłopaki jestem po obszyciu gałki i kolegi z forum i za cholere nie mogę założyć tego plastikowego piercienia co podtrzymuje mieszek do gałki. Co już mi wejdzie to z którejś strony odskakuje. Ma ktoś na to jakiś dobry patent?? bo nerwy mi już dzisiaj puszczaja.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Koledzy a od a6 c6 tez podejdzie?

Z A6C6 podchodzi ;) Mocowanie całości takie same jak w A4B6 a mocowanie kapsla nie było na tych zatrzaskach czy tam wsówkach tylko te głębokie i trzeba było sam emblemacik odklejać :) całe szczęście w starej gałce też tak miałem (tylko w A6 s-line było równe a w B6 miałem takie pochyłe) i nie trzeba było wiercić i już zamontowane ;D

IMG_20150319_214706.jpg

Edytowane przez byradzio

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Odkopuje temat, zakładał ktos cos takiego ????? http://allegro.pl/audi-a3-galka-lewarek-czarna-perforowana-skora-i5137356084.htmlczy lepiej nie załować tych 60zł i kupić ori z mieszkiem za 129zł ????

Opublikowano

Daj sobie spokój. Ja kupiłem sama gałkę i odsylalem .

Wysłane z G2

Opublikowano

Ja kilka dni temu montowałem do swojej B6 gałke i mieszek z B8. Wszystko pasi tylko trzeba tą plastikową ramke przełożyć. Gałeczka z B8 wydaje mi się ciut większa i ten kawałek polerowanego metalu ładnie wygląda.

Nie mam fotek z auta ale daje zdjęcie poglądowe z neta

http://s4.postimg.org/4rlih1ub1/221221911_1_1000x700_galka_zmiany_biegow_audi_a4.jpg

Edytowane przez Gregorski3