Kowi87 Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Opublikowano 31 Marca 2011 Interesuje mnie ten moduł do B5, jaki to jest dokładny moduł i jak należy wiedzieć by był dopasowany do B5? to jest samoróba
Gwerty Opublikowano 31 Marca 2011 Opublikowano 31 Marca 2011 podobne moduły led kupisz na allego lub w wielu sklepach elektroniczych. po podłączeniu zamiast żarówki w lampce masz oświetlenie ledowe
Kowi87 Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Opublikowano 31 Marca 2011 trzeba będzie wyciąć plastikowe odbłysniki żeby załozyc takie moduły
DiAMOND Opublikowano 31 Marca 2011 Opublikowano 31 Marca 2011 trzeba będzie wyciąć plastikowe odbłysniki żeby załozyc takie moduły Mógłbyś mi pokazać, które trzeba będzie wyciąć i jak plastikowe odbłysniki? Jakie mają wymiary, środkowy moduł 15 LED jak i boczne moduły po 6 LED oraz czy to są LED SMD? Bo same LEDy później mają strobo i padają nie chciałbym narażać na dalsze koszty. EDIT Czy to taki moduł jest dobry? http://allegro.pl/panel-modul-led-podsufitka-oswietlenie-l23a-9-led-i1507153701.html 9 LED ale nie wiem czy to są SMD
Kowi87 Opublikowano 31 Marca 2011 Autor Opublikowano 31 Marca 2011 Jak zdejmiesz szkiełko lampki to bedziesz wiedział które plastiki trzeba zlikwidować, ogólnie musisz wywalić całe bebechy łącznie z gniazdem żarówki zostawiajac tylko kabelki podpinasz wtedy moduł LED mocujesz go na stałe w pociętej lampce i składasz wszystko do kupy to tak w skrócie bo ja tego nie robiłem, ale pamietam fotki z tej strony skad pochodzi ten obrazek co pokazałeś Co do mrugania ktoś pisał rozwiazanie tego problemu w tym wątku bodajze, w poliftach problem nie występuje
P-U-M-A Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Co do tematu z przed paru postów fajnie by wyglądało jak by sie halogeny oświecały w czasie gdy włącza się oświetlenie wnętrza.
Góral.tz Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Co do tematu z przed paru postów fajnie by wyglądało jak by sie halogeny oświecały w czasie gdy włącza się oświetlenie wnętrza. ja mam tak:) no i fajnie to wygląda
DiAMOND Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Jak zdejmiesz szkiełko lampki to bedziesz wiedział które plastiki trzeba zlikwidować, ogólnie musisz wywalić całe bebechy łącznie z gniazdem żarówki zostawiajac tylko kabelki podpinasz wtedy moduł LED mocujesz go na stałe w pociętej lampce i składasz wszystko do kupy to tak w skrócie bo ja tego nie robiłem, ale pamietam fotki z tej strony skad pochodzi ten obrazek co pokazałeś Co do mrugania ktoś pisał rozwiazanie tego problemu w tym wątku bodajze, w poliftach problem nie występuje Zrobisz dla mnie fotostory? Tutaj jakoś nie widzę żeby było coś pociętego A to moja podsufitka
Kowi87 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Autor Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Ja tego nie robiłem, podciecie jest zlaezne od modułów jakie kupisz :gwizdanie: jak sie zmieszczą bez podcinania to ok ja tego u siebie nie robiłem pozatym mam inną lampke
zdzis Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Również można samemu łatwo wykonać jak widać powyżej po 3 rządki ledów flux na płytce uniwersalnej dziurkowanej jeśli byłby problem ze standardowym modułem
DiAMOND Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Opublikowano 1 Kwietnia 2011 Jeśli zmieszczą się np. na boczne to jak one będą się trzymały? Jak to jest w ogóle zamontowane U mnie boczne mają wymiary długość jak i wysokość mają po 28-29 mm
Goofer Opublikowano 2 Kwietnia 2011 Opublikowano 2 Kwietnia 2011 A ja u siebie do podsufitki w miejsce Ba9s dałem taki moduł: http://allegro.pl/modul-led-6x-5050-smd-panel-w5w-c5w-ba9s-t10-i1527941872.html Oczywiście trzeba było zamienić piny w tych mini kosteczkach ale to sekundowa sprawa. Jak dla mnie efekt bardzo dobry, świeci jasno.
P-U-M-A Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Co do tematu z przed paru postów fajnie by wyglądało jak by sie halogeny oświecały w czasie gdy włącza się oświetlenie wnętrza. ja mam tak:) no i fajnie to wygląda A jak to masz zrobione daj jakiś filmik albo coś?
DiAMOND Opublikowano 3 Kwietnia 2011 Opublikowano 3 Kwietnia 2011 A ja u siebie do podsufitki w miejsce Ba9s dałem taki moduł: http://allegro.pl/modul-led-6x-5050-smd-panel-w5w-c5w-ba9s-t10-i1527941872.html Oczywiście trzeba było zamienić piny w tych mini kosteczkach ale to sekundowa sprawa. Jak dla mnie efekt bardzo dobry, świeci jasno. pokażesz nam zdjęcia jak wygląda, i jak świecą w ciemności
Goofer Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 No dobra, postaram się któregoś wieczoru chlasnąć foto
Góral.tz Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Opublikowano 4 Kwietnia 2011 Co do tematu z przed paru postów fajnie by wyglądało jak by sie halogeny oświecały w czasie gdy włącza się oświetlenie wnętrza. ja mam tak:) no i fajnie to wygląda A jak to masz zrobione daj jakiś filmik albo coś? mam ale nie na necie muszę coś wrzucić gdzieś
P-U-M-A Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 To daj potem jakieś namiary na efekty pracy.
Gość sikos Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 jesli kupisz dobrej jakosci to swieca długo
tymonA4 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 nie ma dobrej jakości z ledami jak z loterią
DiAMOND Opublikowano 5 Kwietnia 2011 Opublikowano 5 Kwietnia 2011 nie ma dobrej jakości z ledami jak z loterią Zwykłe LEDy owszem ale jak jest z SMD to dłużej świecą przynajmniej jak tak uważam.
Rekomendowane odpowiedzi