damian8913 Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 Witam od jakiegoś czasu mam problem z wyciekiem oleju który się pojawia dokładnie tam gdzie ta strzałka czasami spada na wydech ponieważ czuć spaliny wszystkie węże od góry od odmy itd są suche uszczelka tak samo czy miał ktoś podobny przypadek lub sugestie gdzie szukać przyczyny mechanik twierdzi że simering na wale przecieka i koło zamachowe rozbryzguje olej jednak do mnie to nie przemawia dodam że auto ma 178 tyś przebiegu wycieka około 0.5 litra na 1000 km prosze o pomoc
dexter90 Opublikowano 28 Lutego 2018 Opublikowano 28 Lutego 2018 (edytowane) Olej. Płyn chłodniczy też ma tam ujście. Jest tam króciec taki. Ale płyn zostawia biały nalot i nie śmierdzi jak olej gdy kapie na gorący katalizator. Edytowane 28 Lutego 2018 przez dexter90
damian8913 Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Opublikowano 1 Marca 2018 (edytowane) olej silnikowy 100 % a czy teoria mechanika może być prawdziwa w tym silniku przytrafił się komuś taki przypadek ? Edytowane 1 Marca 2018 przez damian8913
Grzyb01 Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Sprawdz czy uszczelka pod pokrywą zaworów nie puszcza oleju.
koloboro Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 zmień kolor strzalki bo nie widać. trzeba sprawdzic uszczelkę i gumową zaslepke pod napinaczemWysłane z mojego SM-A510F przy użyciu Tapatalka
Piotr Korkosz Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Wyciek w oleju w tym miejscu to: uszczelka pod pokrywą zaworów lub/i uszczelką pod napinaczem. Też tak miałem po wymianie i jednego i drugiego (najpierw wymieniłem samą uszczelkę pod pokrywą i problem po 4k wrócił) problem znikł. Ale trzeba się przyjrzeć bo wałki też mogą gdzieś popuszczać z tyłu na uszczelkach.
damian8913 Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Opublikowano 1 Marca 2018 śliczne dzięki za pomoc jak tylko uda mi się wyrwać dzień wolny jadę coś z tym zrobić a zna ktoś może naprawdę godny warsztat polecenia w Lubelskiem a najlepiej gdzieś blisko Biłgoraja który ogarnie temat
przem8 Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Godzinę temu, damian8913 napisał: a zna ktoś może naprawdę godny warsztat polecenia w Lubelskiem Jak interesuje Cię lublin to mogę dać namiar.
damian8913 Opublikowano 1 Marca 2018 Autor Opublikowano 1 Marca 2018 2 godziny temu, przem8 napisał: Jak interesuje Cię lublin to mogę dać namiar. jeśli możesz to wyślij jeśli nie uda mi się ogarnąć tego na miejscu to na pewno skorzystam
bastiv40 Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 3 godziny temu, przem8 napisał: Jak interesuje Cię lublin to mogę dać namiar. Też poproszę.
gsekulski Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 Miałem identycznie. Uszczelka pokrywy zaworów + uszczelka napinacza. Z początku nie mogłem dostrzec skąd. Dopiero jak dokładniej sprawdziłem. Skapywało z rogu uszczeli pokrywy na osłonę a z osłony na katalizator i był smród palonej gumy. Mechanicy mi różne wersje opowiadali. Wg mnie to z rozbryzgiem do bajka. Przejedz palcem po uszczelce i jej okolicach i sprawdz.
gsekulski Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 Mechanicy to zależy na kogo trafisz, ciężka praca lecz czasami nie warto się sugerować. Miałem przytkanego smoka w misce olej a jeden chciał mi głowice regenerować. Także sprawdz i trzymaj dystans.
damian8913 Opublikowano 3 Marca 2018 Autor Opublikowano 3 Marca 2018 12 godzin temu, gsekulski napisał: Mechanicy to zależy na kogo trafisz, ciężka praca lecz czasami nie warto się sugerować. Miałem przytkanego smoka w misce olej a jeden chciał mi głowice regenerować. Także sprawdz i trzymaj dystans. jasna sprawa dlatego wole poczytać na forum czy sam trochę pogrzebać w aucie niż oddać komuś kto nie dość że rozbierze pół auta część śrub urwie zatrzaski połamie to jeszcze awarii i tak nie naprawi
Rekomendowane odpowiedzi