Skocz do zawartości
IGNOROWANY

jakie cisnienie w oponach

Rekomendowane odpowiedzi

Gość MorgothDBMA
Opublikowano

No od wysokości oczywiście też.......

Ja tam ogólnego wzoru nie znam.....

Ale najczęściej w szerszych jest mniejsze

Opublikowano

Hmm, ja mam:

2,3 Atmosfery

Opony 225/45 R17. Tak mi napompowali jak kupowałem koła, niby tyle jest dobrze, ale sam pewny nie jestem. Jeździ się dobrze ;)

Opublikowano

JA troche wzorując się na danych z klapki, przód nabiłem 2,4 (chyba troche za dużo.. ) a tył 2.2 bo jest wiele lżejszy..

Wydaje mi sie ze jest ok, oponki fabrykowe 195/65/15

Opublikowano
Hmm, ja mam:

2,3 Atmosfery

Opony 225/45 R17. Tak mi napompowali jak kupowałem koła, niby tyle jest dobrze, ale sam pewny nie jestem. Jeździ się dobrze ;)

oj to masz za malo. dopompuj albo mimo ze "jezdzi sie dobrze" uwazaj zeby przy szybkim zakrecie ci opona z felgi nie zeskoczyla

Opublikowano
humax napisał/a:

Hmm, ja mam:

2,3 Atmosfery

oj to masz za malo. dopompuj albo mimo ze "jezdzi sie dobrze" uwazaj zeby przy szybkim zakrecie ci opona z felgi nie zeskoczyla

Tez mam 2,3 drugi sezon - jeden na A4 , teraz drugi na A6 i pasuje :rolleyes:

Opublikowano
uwazaj zeby przy szybkim zakrecie ci opona z felgi nie zeskoczyla

Opona nie zeskoczy nawet przy flaku, najwyżej się przetnie na boku

Opublikowano
Opona nie zeskoczy nawet przy flaku, najwyżej się przetnie na boku

Oj były już przypadki nawet na forum, że opone ściągnęło z felgi. Czasem wszystko możliwe. :biggrin:

A tak swoją drogą do 18" pompuje 2.5, 2.6, chyba spoko, bo widze, że inni użytkownicy tych rozmiarów podobnie.

Opublikowano
Oj były już przypadki nawet na forum, że opone ściągnęło z felgi. Czasem wszystko możliwe

tak, ale to była źle dobrana opona do felgi

Opublikowano
Oj były już przypadki nawet na forum, że opone ściągnęło z felgi. Czasem wszystko możliwe

Właśnie, kiedyś próbowałem zdjąć boki opony z felgi (bieżnik się odciął) i namęczyłem się cholernie

Opublikowano
Właśnie, kiedyś próbowałem zdjąć boki opony z felgi (bieżnik się odciął) i namęczyłem się cholernie

Dokładnie, najprawdopodobniej za szeroka felga do szerokości opony, sorki za OT.

Opublikowano
najprawdopodobniej za szeroka felga do szerokości opony

Oponka była dobra tylko kapcia złapałem i zanim się zatrzymałem to bieżnik był osobno :eek:

Opublikowano
JA troche wzorując się na danych z klapki, przód nabiłem 2,4 (chyba troche za dużo.. ) a tył 2.2 bo jest wiele lżejszy..

Wydaje mi sie ze jest ok, oponki fabrykowe 195/65/15

Oj, to z przodu masz za dużo, a z tyłu ok przy nie za dużym obciążeniu :smile:

Wg fabryki przy małym obciążeniu po 2,0 atm, a przy zbliżonym do maksymalnego przód 2,2; tył 2,6. O ile dobrze pamiętam ofkoz

Opublikowano

Skoro o ciśnieniu mowa.. nieustannie w lewym tylnim kole ubywa wiatru, wentylek wymianiany, trzyma powietrze.. WTF ? co miesiac trzeba dobić od 0,5 bar :o

Może jak sie zmieni na letnie kapcie zniknie problem.. <_<

Opublikowano

Witam Kolegów Klubowiczów moim skromnym zdaniem to do jazdy po mieście to nawet lepiej o 0,1 mniejsze ciśnienie bo bardziej komfortowo. no chyba że jeździsz bardzo ostro to nawet 0,5 więcej bo boki opon pójdą na marne:) :lol:

Opublikowano

Hauzer, ja mam 2,2 bara a na klapce mam 2,3 niby na wszystkich kołach ale żę obciążenie standardowe jest na 3 osoby a ja najczęściej sam śmigam jest spoko :D:cool::a4fan:

Opublikowano
225/45/17 - jakie cisnienie idealne??,

2.3 :wink: