kmlbnd Opublikowano 12 Października 2018 Opublikowano 12 Października 2018 Spotkałem łosia :( jak myślicie? Warto to naprawiać? Ile to może kosztować? jeśli nie naprawiać, to ile taki wrak może być wart? Łatwo to sprzedam? jestem w kropce :( auto doinwestowane, kupiłem za 17 i włożyłem ponad 2 tysiące :/
Emejcz Opublikowano 14 Grudnia 2018 Opublikowano 14 Grudnia 2018 Ja bym naprawiał jak auto doinwestowałeś pod siebie. Kupisz drugie i od nowa kasę będziesz pakował.
tobias Opublikowano 14 Grudnia 2018 Opublikowano 14 Grudnia 2018 ja bym dał spokoj z naprawą, dach ruszony, ciekawe jak później przy wklejaniu szyby bedzie to spasowane, szukać do jeżdzenia b5
dekiel 13 Opublikowano 1 Stycznia 2019 Opublikowano 1 Stycznia 2019 A ja bym spróbował pozwać zarządcę drogi o odszkodowanie. Są tylko takie kwestie , = czy jechałeś z dozwoloną prędkością , = czy była Policja na miejscu zdarzenia, = czy był znak uwaga dzikie zwierzęta A18b , Potem pozostaje kwestia czy zdarzały się wcześniej tego typu wypadki a zarządca drogi nie ustawił znaku. Może to być lokalne Nadleśnictwo. I w ogóle czy chcesz to zaczynać , widziałem wiele aut po zderzeniu z łosiami w Norwegii i wyglądały znacznie gorzej a ofiary też były niestety.
szpakuziom Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 (edytowane) Blacharzem nie jestem, ale wydaje mi się, że nie ma jakiejś tragedii. Szybka 400zł, maska 300zł Blacharz z 600-1000 i temat załatwiony. Maski chyba na razie nie musisz robić, jak cienko z kasą no i pozostaje lakiernik z 300zł... Wolałbym tak zrobić, niż znowu kupować jakąś B5. Edytowane 2 Stycznia 2019 przez szpakuziom
Gregorski3 Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 6 godzin temu, szpakuziom napisał: i pozostaje lakiernik z 300zł Za tyle to nawet maski nie pomalujesz a tam jest dużo więcej do malowania.
Dev Opublikowano 2 Stycznia 2019 Opublikowano 2 Stycznia 2019 6 godzin temu, szpakuziom napisał: Blacharzem nie jestem, ale wydaje mi się, że nie ma jakiejś tragedii. Szybka 400zł, maska 300zł Blacharz z 600-1000 i temat załatwiony. Maski chyba na razie nie musisz robić, jak cienko z kasą no i pozostaje lakiernik z 300zł... Wolałbym tak zrobić, niż znowu kupować jakąś B5. fantasta
szpakuziom Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 7 godzin temu, Gregorski3 napisał: Za tyle to nawet maski nie pomalujesz a tam jest dużo więcej do malowania. Chodziło mi o dach, maska może się w kolorze znajdzie. No niech będzie 500zł. Lepiej tak naprawić, niż sprzedawać za grosze ten samochód i zaś kupuj nowe i rób rozrząd, filtry, oleje itd.
szpakuziom Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 7 godzin temu, Dev napisał: fantasta Może sam coś zaproponujesz Koledze? To jest tylko moja opinia, może jest inne wyjście z tej sytuacji, no nie wiem.
Dev Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Godzinę temu, szpakuziom napisał: Może sam coś zaproponujesz Koledze? To jest tylko moja opinia, może jest inne wyjście z tej sytuacji, no nie wiem. Owszem. Jest. Auto na złom.
Gregorski3 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Przy takim uszkodzeniu dachu trzeba mocno przemyśleć sens naprawy takiego auta. Koszt zrobienia tego dobrze to lekko kilka tysięcy a i tak jest ryzyko co będzie z dachem bo jest duży a blacha jest cieniutka więc mogą być cuda wianki. Tak jak Dev napisał raczej złom jak cenisz cobie swoje życie.
MaTeo85 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 najlepsza opcja to chyba wybebeszyć to co dobre z wyposażenia wewnętrznego, może silnik itp. odzyskać trochę kasy sprzedając to, a reszta na złom.
ZerOFXP Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Złom, takiego dachu się nie klepie no chyba że potem tynk i cekol do wyrównania słupek pewnie też krzywy
Tracer39 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Kupić budę z anglika i zrobić przekładkę.
szpakuziom Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Tracer39 napisał: Kupić budę z anglika i zrobić przekładkę. To chyba najlepszy pomysł jednak....
greg2505 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 po fotkach nikt nie stwierdzi co ze słupkami i jak duży zakres prac ,na pewno maska,dach i szyba jest do wymiany , dobry blacharz ogarnie to bez problemu,tylko może się okazać że kupno anglika wyjdzie podobnie
ZerOFXP Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Dachu się nie wyklepie, będzie trzeba nowy ... a chyba nikt nie chciałby dachowania w czymś takim, po czasie będzie korozja... po takich naprawach to giełda a nie trzymać dla siebie taką budowlę
Rabbi Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Zainteresowanego nie było na forum już 2 miesiące więc szkoda bić pianę bo pewnie już dawno temat nieaktualny
dekiel 13 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 1 godzinę temu, Rabbi napisał: Zainteresowanego nie było na forum już 2 miesiące więc szkoda bić pianę bo pewnie już dawno temat nieaktualny Zapewne zatem jest 'po' aucie , jakby naprawiał to by się pochwalił reanimacją.
greg2505 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Opublikowano 3 Stycznia 2019 Albo zrobione i czeka na kupca, a propo wymiany dachu, co prawda BMW, od 3:30min,W audi też tak się da
Rekomendowane odpowiedzi