Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zderzenie z łosiem - Czy warto to naprawiać?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Spotkałem łosia :(

jak myślicie? Warto to naprawiać? Ile to może kosztować?

jeśli nie naprawiać, to ile taki wrak może być wart? Łatwo to sprzedam?

jestem w kropce :( auto doinwestowane, kupiłem za 17 i włożyłem ponad 2 tysiące :/

20181005_220129.jpg

20181005_220049.jpg

20181005_220120.jpg

20181005_220054.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Ja bym naprawiał jak auto doinwestowałeś pod siebie.

Kupisz drugie i od nowa kasę będziesz pakował.

Opublikowano

ja bym dał spokoj z naprawą, dach ruszony, ciekawe jak później przy wklejaniu szyby bedzie to spasowane, szukać do jeżdzenia b5

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

A ja bym spróbował pozwać zarządcę  drogi o odszkodowanie. Są tylko takie kwestie ,

= czy jechałeś z dozwoloną prędkością ,

= czy była Policja na miejscu zdarzenia,

= czy był znak uwaga dzikie zwierzęta A18b ,

Potem pozostaje kwestia czy zdarzały się wcześniej tego typu wypadki a zarządca drogi nie ustawił znaku. Może to być lokalne Nadleśnictwo.

I w ogóle czy chcesz to zaczynać , widziałem wiele aut po zderzeniu z łosiami w Norwegii i wyglądały znacznie gorzej a ofiary też były niestety.

Opublikowano

Blacharzem nie jestem, ale wydaje mi się, że nie ma jakiejś tragedii. Szybka 400zł, maska 300zł Blacharz z 600-1000 i temat załatwiony. Maski chyba na razie nie musisz robić, jak cienko z kasą no i pozostaje lakiernik z 300zł... Wolałbym tak zrobić, niż znowu kupować jakąś B5.

Edytowane przez szpakuziom

Opublikowano
6 godzin temu, szpakuziom napisał:

i pozostaje lakiernik z 300zł

Za tyle to nawet maski nie pomalujesz a tam jest dużo więcej do malowania.

Opublikowano
6 godzin temu, szpakuziom napisał:

Blacharzem nie jestem, ale wydaje mi się, że nie ma jakiejś tragedii. Szybka 400zł, maska 300zł Blacharz z 600-1000 i temat załatwiony. Maski chyba na razie nie musisz robić, jak cienko z kasą no i pozostaje lakiernik z 300zł... Wolałbym tak zrobić, niż znowu kupować jakąś B5.

fantasta

Opublikowano
7 godzin temu, Gregorski3 napisał:

Za tyle to nawet maski nie pomalujesz a tam jest dużo więcej do malowania.

Chodziło mi o dach, maska może się w kolorze znajdzie. No niech będzie 500zł. Lepiej tak naprawić, niż sprzedawać za grosze ten samochód i zaś kupuj nowe i rób rozrząd, filtry, oleje itd.

Opublikowano
7 godzin temu, Dev napisał:

fantasta

Może sam coś zaproponujesz Koledze? To jest tylko moja opinia, może jest inne wyjście z tej sytuacji, no nie wiem.

Opublikowano
Godzinę temu, szpakuziom napisał:

Może sam coś zaproponujesz Koledze? To jest tylko moja opinia, może jest inne wyjście z tej sytuacji, no nie wiem.

Owszem. Jest. Auto na złom.

Opublikowano

Przy takim uszkodzeniu dachu trzeba mocno przemyśleć sens naprawy takiego auta. Koszt zrobienia tego dobrze to lekko kilka tysięcy a i tak jest ryzyko co będzie z dachem bo jest duży a blacha jest cieniutka więc mogą być cuda wianki.

Tak jak Dev napisał raczej złom jak cenisz cobie swoje życie.

Opublikowano

najlepsza opcja to chyba wybebeszyć to co dobre z wyposażenia wewnętrznego, może silnik itp. odzyskać trochę kasy sprzedając to, a reszta na złom.

Opublikowano

Złom, takiego dachu się nie klepie no chyba że potem tynk i cekol do wyrównania słupek pewnie też krzywy

Opublikowano

Kupić budę z anglika i zrobić przekładkę.

Opublikowano
1 godzinę temu, Tracer39 napisał:

Kupić budę z anglika i zrobić przekładkę.

To chyba najlepszy pomysł jednak....

Opublikowano

po fotkach nikt nie stwierdzi co ze słupkami i jak duży zakres prac ,na pewno maska,dach i szyba  jest do wymiany , dobry blacharz ogarnie to bez problemu,tylko może się okazać że kupno anglika wyjdzie podobnie

Opublikowano

Dachu się nie wyklepie, będzie trzeba nowy ... a chyba nikt nie chciałby dachowania w czymś takim, po czasie będzie korozja... po takich naprawach to giełda a nie trzymać dla siebie taką budowlę 

Opublikowano

Zainteresowanego nie było na forum już 2 miesiące więc szkoda bić pianę bo pewnie już dawno temat nieaktualny

Opublikowano
1 godzinę temu, Rabbi napisał:

Zainteresowanego nie było na forum już 2 miesiące więc szkoda bić pianę bo pewnie już dawno temat nieaktualny

Zapewne zatem jest 'po' aucie , jakby naprawiał to by się pochwalił reanimacją.

Opublikowano

Albo zrobione i czeka na kupca, a  propo wymiany dachu, co prawda BMW, od 3:30min,W audi też tak się da