Opublikowano 10 Lutego 20197 l Nie odradzam czasem tym co napisze!!!!! Ale u mnie było dokładnie tak samo i poukładało się wszystko i hamulec bierze normalnie u góry... chodzi mi żebyś nie był zawiedziony gdy drugi raz odpowietrzycie i nie pomoże na 100% Także może poczekaj jeszcze, zrób pare dobrych km i zobaczysz...
Opublikowano 10 Lutego 20197 l Wrzucę to co dzisiaj zrobiłem u siebie: Przeprowadziłem dziś procedurę docierania tarcz hamulcowych jak tutaj na stronie zalecają:https://www.czesci24.pl/artykuly/docieranie-tarcz-i-klockow-hamulcowych,58 i mogę powiedzieć że w końcu to hamuje ? Zrobiłem od wymiany ok. 200km po mieście i dzisiaj procedurę: - najpierw rozgrzałem hamulce delikatnie hamując z 100-20km/h - następnie 9x hamowanie 100-20km już z większą siłą na pedał hamulca - jazda przez ok 10min z prędkością 100-120km/h aby schłodzić tarcze. Po tym zabiegu zdecydowanie poprawiła się reakcja na pedał hamulca i siła hamowania ?
Opublikowano 10 Lutego 20197 l Autor Tak zrobiłem dzisiaj rano ? Poczekam do soboty może z tym wszystkim, zobacze. Póki co da sie hamować ? Gorzej gdyby się nie dało xd Dzięki wszystkim za odpowiedzi ?
Opublikowano 16 Lutego 20197 l Autor Ciepło, słoneczko świeci, więc była okazja w końcu autko obmyć ? W miare możliwości czarnulka umyta ręcznie, myślę że dokładnie ? Przy okazji pół skóra wyczyszczona i położona odżywka. Fajna jest teraz gładka i śliska ? Długo nie będzie czysta. Do pierwszego zapewne wyjazdu ?
Opublikowano 16 Lutego 20197 l Przód marzenie moje póki co, ale zamiast grilla s4, to dałbym rs i miodzio ? Autko umyte, to od razu młodziej wygląda. U mnie niestety tylko myjnia bezdotykowa, ale chociaż jest aktywna piana i można coś rękawicą podziałać.
Opublikowano 16 Lutego 20197 l Grill S4 też ma to coś w sobie i przynajmniej jest inaczej niż u wszystkich, bo każdy chce iść w plaster Zawiecha przydałaby się w dół
Opublikowano 16 Lutego 20197 l Autor Póki drogi w mojej okolicy się nie poprawią, nie ma mowy o większej glebie... ? Jest ori BV i nie raz osłonami szurałem, a jak śnieg był i później ścioł go mróz, to bałem się o zderzak, już nawet nie chodziło o osłony ? Jedna wielka lodowa koleina...
Opublikowano 16 Lutego 20197 l 2 minuty temu, Gremlin0209 napisał: Póki drogi w mojej okolicy się nie poprawią, nie ma mowy o większej glebie... ? Jest ori BV i nie raz osłonami szurałem, a jak śnieg był i później ścioł go mróz, to bałem się o zderzak, już nawet nie chodziło o osłony ? Jedna wielka lodowa koleina... Ty tą dokładkę to masz z gumy z tego co pamiętam? U mnie są mega duże spowalniacze, a mam zawieszenie 1BE i boję się dawać cupre. Konserwujesz czymś ją? Bo nawet ładnie wygląda.
Opublikowano 16 Lutego 20197 l Autor Od kupna auta dopiero pierwszy raz ją ręcznie obmyłem ? Tak to tylko myjka bezdotykowa. Dzisiaj ją tam dokładniej wziąłem szamponem z wodą ? Póki co zime ładnie wytrzymała, choć jeszcze trwa... ? Edytowane 16 Lutego 20197 l przez Gremlin0209
Opublikowano 18 Lutego 20197 l Zdecydowałem się również wziąć na test środki RR Customs, bardzo dobra jakość do ceny oraz ilości jaką oferują
Opublikowano 18 Lutego 20197 l Autor 12 minut temu, KewsonND napisał: Zdecydowałem się również wziąć na test środki RR Customs, bardzo dobra jakość do ceny oraz ilości jaką oferują Z tym się całkowicie zgadzam ? choć jeszcze wszystkiego nie wypróbowałem ?
Opublikowano 18 Lutego 20197 l Autor Hamują lepiej, ale... Chyba będą jednak zapowietrzone. Najpóźniej w sobotę jadę do mechanika, bo raz łapie dobrze, ale częściej od połowy ?
Opublikowano 19 Lutego 20197 l Fajną maszyna Podobają mi się zaciski robią robotę ! nawet lepiej pasują jak czerwone do tego kolorku