Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

SPRZEDAM - ZIMA/WIOSNA 2021! CzArnuLka [216HP 325Nm] \ A4 B7 1.8T \ Full S-line \ 19" RS4 \ Quattro \ Sedan \ Bixy \ 320/288

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
3 godziny temu, black4 napisał:

Btw. Jeśli to one bierz Lemforder'a.

Są solidne i wytrzymałe.

Tylko z pewnego źródła. Nowy Lem z tyłu strzelił u mnie w 2 miesiące normalnej jazdy bez upalania.

Opublikowano

Mam coś podobnego :grin: Zastanawiam się czy to nie poduszka amorka bo u mnie na postoju tez trzeszczy, jakby guma się o coś ocierała na skrajnych pozycjach.

Opublikowano
  • Autor

Na tygodniu podjadę może na stacje to się okaże co to dokładnie jest ?

Opublikowano

Ja byłem na przeglądzie i na szarpakach nic nie wyszło.

Opublikowano

U mnie jest coś podobnego ale objawia się to dźwiękiem przy pierwszym ruszeniu (skręcie kół)  potem już ustępuje no i po zmianie felg z letnich 18" 225 na zimowe 16" 205 problem ucichł. U mnie prawa strona i wg wszystkich luzów brak. 

Opublikowano
  • Autor

Byłem na stacji na szarpakach - diagnosta stwierdził brak jakichkolwiek luzów w zawieszeniu. Z jednej strony jestem zadowolony, z drugiej dalej nie wiem co tak trzeszczy... Zauważyłem jedynie malutkie pękniecie gumy na łączniku. Chyba je wymienie dla świętego spokoju, bo koszt nie duży ?

Po raz kolejny widze u siebie ślady płynu chłodniczego, ale szybko oblukałem silnik i znalazłem winowajce. Wężyk przetarty lub opaska poluzowana i będzie trzeba wymienić w najbliższym czasie, być może razem z łącznikami ?

Opublikowano
  • Autor

Po sobotniej wizycie na stacji diagnostycznej, na której nic się nie dowiedziałem, na tygodniu zakupiłem nowe łączniki stabilizatorów od @dzik Thx :hi:

20191221_103952.jpg

Dzisiaj podjąłem się ich wymiany. Miało być szybko i sprawnie, ale rzeczywistość okazała się całkiem inna - zajęło mi to bite 2h... ? 1.5h żeby śruby puściły a pozostałe 30min to już sama wymiana łączników ze zdjęciem kół ?

Pierwsze próby wykręcania na podwórku potwierdziły diagnoze @black4. Choć stare były jak nówki to po ich wymianie, nawet najmniejszego trzeszczenia nie słychać. Jutro wyjazd dłuższy więc wyjdzie w praniu wszystko ?

Dzięki za sugustie @black4

Pozdrawiam

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Potrzebuję pomocy!

Planuję przyciemnić szybki w aucie. Początkowo miał być tył i przód, ale decyduje się tylko na tylne szyby ? Autko jest czarne, środek też i pytanie... Jak mocno je ściemnić?? Smoła czy może 70%? ? Help! 

Opublikowano

Ja bym szedł w ciemny.

Opublikowano

Zrób 70%, w nocy nic nie będziesz przez szyby widział jak weźmiesz czarny.

Opublikowano
  • Autor

Póki co 1:1.

Miałem smołe w b6 i powiem Ci, że nie narzekałem, jeśli chodziło o widoczność w ciemności. Zresztą są lusterka boczne, a kamerke cofania zawsze można dołożyć ?

Opublikowano

Łukasz, zrób ciemneB)

Erwina dziewczyna przyciemnia szyby  to zadzwoń tam. 

Opublikowano
Godzinę temu, Gremlin0209 napisał:

Póki co 1:1.

Miałem smołe w b6 i powiem Ci, że nie narzekałem, jeśli chodziło o widoczność w ciemności. Zresztą są lusterka boczne, a kamerke cofania zawsze można dołożyć ?

No ja np. miałem 70% i mega narzekałem na cofanie w ciemnych uliczkach, zwłaszcza że w tylnej szybie nic nie widziałem, a lusterka nic nie pomagają z tymi naszymi śmiesznymi żarówkami, które informują uczestników drogi o tym, że cofamy, nie żeby nam coś doświetlić :)

Co do jazdy było pięknie, nie było auta, które nawet na długich by mnie w lusterku wstecznym oślepiało, to było mega wygodne, ale jak pisałem, jak miałem na środku auta jakąś lampę czy słupek, nie widziałem wieczorem nic.

Opublikowano

Mam aktualnie u siebie 88% przyciemnienia i jest bdb. Bałem się o fotochromy, ale wszystko działa, jak powinno. Jestem mega zadowolony :)

Opublikowano

Dobra decyzja z przyciemnianiem tylko tyłu. Ja miałem komplet przyciemniony i musiałem z przodu zrywać... Oczywiście w towarzystwie Panów z Kia... . Ja mam 75% przyciemnienia i przy 5 przyciemnionych była masakra jakaś podczas cofania ani w bocznych w nocy nic nie widziałem ani w wstecznym - to był motywator o zmianę radia i kamerę cofania. Folie mi kolega przywiózł jakąś niemiecką. Podobno dobra bo od środka jest delikatne ściemnienie a od zewnątrz prawie nie widać co leży na fotelach. Jak kiedyś byłem z kolegą u jakiegoś speca od szyb aby u niego przyciemnić szyby w samochodzie kolegi to spec sam stwierdził, że moja folia jest b.dobra.

Reasumując przyciemniaj 70 dobrej jakości. 

Opublikowano
  • Autor

Ciekawa dyskusja się nam zrobiła ? dobrze że mam jeszcze tydzień czasu na ostateczną decyzję ?

Opublikowano

To teraz bez dyskusji...

Czarnula = czarne szyby:whistling:

Opublikowano
8 minut temu, Adam87 napisał:

To teraz bez dyskusji...

Czarnula = czarne szyby:whistling:

To że czarne to wiadomo ale ile %:kox:

Spytaj się swojej partnerki ile zna odcieni czarnego :decayed:

Opublikowano

Darek wygrałeś:wallbash:

Żonka pewnie powie mi tyle odcieni ile ja znam wszystkich kolorów :lol: