Mateusztrb Opublikowano 20 Grudnia 2018 Opublikowano 20 Grudnia 2018 Witajcie klubowicze mam a4 b6 1.9 tdi 131km i od jakiegoś czasu pokazuje mi się kontrolka oleju z napisem sensor jest przez okolo 2 minuty po czy gaśnie o co chodzi. Wymieniłem jakiś czas temu olej plus filtry czy to ma znaczenie?
Mateusztrb Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2018 Czyli co wymienić miskę i będzie ok?
przem8 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 (edytowane) Sam czujnik. Jest wkrecany w miskę od spodu. Może wystarczy tylko przeczyscić styki. Edytowane 21 Grudnia 2018 przez przem8
Tomeczek1403 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Opublikowano 21 Grudnia 2018 Na poczatek sprawdz przewody ktore dochodza do czujnika; czesto tu tkwwi przyczyna 1
Mateusztrb Opublikowano 21 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 21 Grudnia 2018 Ok sprawdzę dzieki za pomoc
Samsung19 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Opublikowano 26 Grudnia 2018 Sprawdź przewody a jak przewody całe to czujnik oleju do wymiany 1
szwiesiek Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 witam kolegów . Mam pytanie odnośnie kontrolki cienienia oleju. Czy rano na zimnym silniku po przekręceniu kluczyka ta kontrolka powinna sie zaświecić wzorem innych ( np poduszka), a po uruchomieniu silnika zgasnąć? U mnie się nie zapala, jakby jej ogóle nie było. Czy tak być powinno?
misiek95 Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 31 minut temu, szwiesiek napisał: witam kolegów . Mam pytanie odnośnie kontrolki cienienia oleju. Czy rano na zimnym silniku po przekręceniu kluczyka ta kontrolka powinna sie zaświecić wzorem innych ( np poduszka), a po uruchomieniu silnika zgasnąć? U mnie się nie zapala, jakby jej ogóle nie było. Czy tak być powinno? nie, kontrolka o której mowa w tym temacie zapala się na wyświetlaczu centralnym (fis) na żółto. Jak chcesz zobaczyć jak wygląda ten komunikat to wciśnij przycisk check przy liczniku i wszystkie systemy zostaną sprawdzone, wyświetlając przy tym komunikaty, w tym poziom oleju 1
szwiesiek Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 1 minutę temu, misiek95 napisał: nie, kontrolka o której mowa w tym temacie zapala się na wyświetlaczu centralnym (fis) na żółto. Jak chcesz zobaczyć jak wygląda ten komunikat to wciśnij przycisk check przy liczniku i wszystkie systemy zostaną sprawdzone, wyświetlając przy tym komunikaty, w tym poziom oleju czyli u mnie jest w porządku? Moje starsze inne uta miały tak, że po uruchomieniu silnika czerwona kontrolka oleju gasła, a ta sie naet nie zaświeci..
misiek95 Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 1 jest ok 2 mowa w tym temacie o żółtej kontrolce POZIOMU oleju a nie czerwonej CIŚNIENIA oleju
szwiesiek Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 3 minuty temu, misiek95 napisał: 1 jest ok 2 mowa w tym temacie o żółtej kontrolce POZIOMU oleju a nie czerwonej CIŚNIENIA oleju 3 minuty temu, misiek95 napisał: 1 jest ok 2 mowa w tym temacie o żółtej kontrolce POZIOMU oleju a nie czerwonej CIŚNIENIA oleju sorry, że może nie tym wątku, ale nurtuje mnie nadaal pytanie..to to auto nie ma kontrolki ciśnienia oleju?
misiek95 Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 1 godzinę temu, szwiesiek napisał: sorry, że może nie tym wątku, ale nurtuje mnie nadaal pytanie..to to auto nie ma kontrolki ciśnienia oleju? Nie wiem co rozumiesz przez kontrolkę. Taki komunikat wyświetli Ci sie jak ciśnienie oleju będzie za niskie. Czy to kontrolka? Bardziej komunikat
szwiesiek Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 4 godziny temu, misiek95 napisał: Nie wiem co rozumiesz przez kontrolkę. Taki komunikat wyświetli Ci sie jak ciśnienie oleju będzie za niskie. Czy to kontrolka? Bardziej komunikat Bardzo Ci dziękuje za pomoc. Ale nadal mam wątpliwości. To jest komunikat o niskim poziomie oleju, czy o niskim ciśnieniu oleju? Bo jeśli dobrze rozumiem , to przy właściwym poziomie oleju oraz (oby nie) jakiejś awarii układu smarowania skutkującej spadkiem ciśnienia oleju smarowania silnika , przy braku informacji dla kierowcy o tym, to istnieje możliwość awarii silnika ? Prosze o rozwianie moich wątpliwości ( lub ich potwierdzenie). Dzięki.
Langista Opublikowano 27 Lutego 2019 Opublikowano 27 Lutego 2019 Öldruck (czerwona konewka) to ciśnienie oleju, oil sensor (żółta konewka) to błąd czujnika poziomu oleju, żółta konewka z dopiskiem minimum oznacza przekroczenie minimalnego poziomu oleju.
szwiesiek Opublikowano 28 Lutego 2019 Opublikowano 28 Lutego 2019 8 godzin temu, Langista napisał: Öldruck (czerwona konewka) to ciśnienie oleju, oil sensor (żółta konewka) to błąd czujnika poziomu oleju, żółta konewka z dopiskiem minimum oznacza przekroczenie minimalnego poziomu oleju. dziękuje. Rozwiałeś moje wątpliwości. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi