Guciorro Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Mam problem z oswietleniem w audi a4 b6 zalozylem juz H7 bez homologacji z nadzieja ze bede cos widzial w nocy ale nic to nie pomoglo. Sila swiatla jest tragiczna jadac noca musze posilkowac sie halogenami. Mozecie polecic jakies dobre zarowki? Myslalem o czyms takim https://allegro.pl/oferta/zarowki-h7-6000k-60w-cob-led-nssc-cx-series-2szt-7640339165
Gwerty Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Żarówki nie pomogą jak wypalone odblysniki projektorów. Odblysniki do regeneracji lub wymiany.
Guciorro Opublikowano 28 Grudnia 2018 Autor Opublikowano 28 Grudnia 2018 Czyli co dokladnie mam kupic i gdzie?
maciejhildek1982 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Jakbyś poszperał na forum to dowiedziałbyś się że KolegaGwerty zajmuje się oświetleniem. Możesz wymienić odbłyśniki, spolerować szkło (plastik) lampy i będzie już jasno. Wejdź z nim w kontakt i będzie wszystko jasne. 1
Legion44 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 Dokładnie tak regeneracja odblysnika soczewki tylko tutaj pomoże żadna żarówka nie poprawi Ci tutaj widoczności
Fido Opublikowano 28 Grudnia 2018 Opublikowano 28 Grudnia 2018 54 minuty temu, Legion44 napisał: Dokładnie tak regeneracja odblysnika soczewki tylko tutaj pomoże żadna żarówka nie poprawi Ci tutaj widoczności Czytam twoją wypowiedź po raz setny i nijak zrozumieć tego nie idzie.
Legion44 Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 A czego tutaj nie rozumieć soczewka ma w sobie odblysnik który jest zapewne wypalony i strumień świetlny jest bardzo słaby. Tak jak wyżej pisali regeneracja lub wymiana. Jedź na stację diagnostyczna niech Ci zmierza jak lampy świecą i wszystko stanie się jasne.
b0ciaM Opublikowano 29 Grudnia 2018 Opublikowano 29 Grudnia 2018 moze do kolegi przemowi ten filmik, skoro czytanie sprawia bol :
Guciorro Opublikowano 15 Stycznia 2020 Autor Opublikowano 15 Stycznia 2020 Kupilem nowe lampy i nic sie nie poprawilo swieci tak samo kiepsko. Co jeszcze mozna zrobic?
dekiel 13 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 6 minut temu, Guciorro napisał: Kupilem nowe lampy i nic sie nie poprawilo swieci tak samo kiepsko. Co jeszcze mozna zrobic? Lampy przednie w a4 b6 na zwykłych żarówkach to tragedia. Moje mimo regeneracji soczewek i to większych z reflektorów biksenonowych świecą kiepsko . Nie wiem czym kierowali się Ci co zatwierdzają homologację tych lamp nawet te 20 lat temu ale goofno widać. Mino ,że granica odcięcia światłocienia jest bardzo dobra.Zmiana żarówki LEDowe pomoże ale jest to nielegalne, podobnie jak osławione HIDy. Ja wymieniam na biksenon , /żarniki ,przetwornice , spryskiwacze, samopoziomowanie /. Zmiana żródła światła na ksenonowe pomoże i to radykalnie bo obecne 'świeczki' nadają się do jazdy po mieście a po za nim jazda wymaga ograniczenia prędkości i wspomagania długimi lub halogenami.
kamil-vag Opublikowano 15 Stycznia 2020 Opublikowano 15 Stycznia 2020 Godzinę temu, Guciorro napisał: Kupilem nowe lampy i nic sie nie poprawilo swieci tak samo kiepsko. Co jeszcze mozna zrobic? Nowe? Depo czy TYC? Jakie wsadziłes żarówki? Warto też sprawdzić jakie ma się napięcie na wtyczce żarówki...
Rekomendowane odpowiedzi