Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Audi A4 B6 Avant 2.7 BiT / S-Line Plus/ Quattro/Recaro/Rotor 19"/Big Brakes 375/300

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przyszła pora żeby w końcu zaprezentować auto które zastąpiło poprzednią A4 B6 limo . Auta nie szukałem na siłę po prostu czekałem aż coś się trafi ciekawego  , nie miałem specjalnych wymagań miało być jedynie w wersji avant i koniecznie z quattro . I tak po kilku miesiącach poszukiwań stałem się szczęśliwym posiadaczem kolejnej A4 :wink:

Zmiana może nie spektakularna , bo wybór padł na A4 B6 jedynie w wersji avant i Q , teraz coś o aucie....

Wyposażenie:

- silnik 1.9 TDI AVF + Quattro

- Ori S-Line wewnętrzny + zewnętrzny

-Kolor LZ3M (  misanorot perleffekt)

- bixenon

- PDC-tył

- tempomat

- zawieszenie BV

- koło 18"8j et43 wzór RS6 kolor grafit

Przeprowadzone modyfikacje:

- montaż foteli RECARO w full elektryce

- swap hamulców 345/300

- montaż blaszek ozdobnych hamulców

- ściema szyb tylnych

- montaż dymionych kierunkowskazów bocznych

-montaż listew drzwiowych od S4 + lakier LZ9Y

- montaż elektrycznie składanych luster + moduł od Kkam-a :hi:

- montaż BOSE STAGE 1

- wymiana obudów luster zewnętrznych na czerń LZ9Y

- montaż tylnej dokładki zderzaka S-Line na dwie rurki

- montaż końcówek wydechu w wersji czarny chrom od Bazzera o średnicy 90 mm

- montaż RNS-E Led

-montaż Bluetooth w wersji High

-montaż kierownicy multifunkcyjnej od Audi TT

-wymiana szyby na B7 pod duży uchwyt lustra

- montaż wewnętrznego lustra fotochrom + kompass

- montaż kolor fis

- montaż nakładek na pedały z RS4 B7

-montaż nakładki hamulca ręcznego z  RS4 B7

- montaż elektryki tylnych szyb

- montaż podgrzewanych  spryskiwaczy mgiełkowych 

- montaż schowka ze zmieniarką i lodówką

-montaż schowków foteli

- montaż dodatkowych osłon silnika

- montaż grilli od S4 B6 

- wymiana lamp przednich na ori bixenon B6 z datą produkcji 2013r

- montaż sprężyn obniżających  Vogtland-a

- montaż aluminiowej osłony silnika 

- regeneracja pompowtryskiwaczy na końcówkach  AL

- modyfikacja mapy silnika - obecnie 185 KM / 387Nm

- wymiana stabilizatorów na RS4 B7

- CLH

- montaż panelu MENU

- większe koło na sezon letni, wpadły rotory w 19" 8.5j et 43

- VFIZ

- montaż dokładki lotki od MAXTON DESIGN

- pokrywa silnika poszła w kolor LZ3M 

- montaż FMIC

- kluczyk z B7

-- montaż przełącznika S do zmiany map w sterowniku silnika

Plany:

- montaż sprzągła BRD + kevlar

- montaż GTD2060vklr

- korekta programu

- zmiana przewodów hamulcowych na oplot

-  PDC przód

- Homelink

- AirBag off

- kontrola ciśnienia w oponach 

- Isofix

- montaż dokładki zderzaka od seata Cupry

A teraz to co lubie najbardziej ..... foteczki :decayed:

47031139_2345766095651636_7146953175432429568_n.jpg

IMG_20190303_175355.jpg

IMG_20190303_175459.jpg

IMG_20190303_181515.jpg

IMG_20190303_175719.jpg

IMG_20190303_175621.jpg

IMG_20190303_180641.jpg

IMG_20190303_180811.jpg

31.03.2019

Dziś w końcu pogoda pozwoliła coś podziałać przy aucie i dzięki temu  udało się zakończyć kilka fajnych modów.

Wpadło :

- CLH 

- Panel MENU i uruchomione przewietrzanie 

- Nowy włącznik świateł  z A4 B7 z funkcją AUTO

Instalację udało się uruchomić chodź nie było łatwo , mam zainstalowaną szybę z B7 i żadne lustro fotochromatyczne pasujące pod duży uchwyt nie chciało gadać z MCE F z B6 . Są dwie możliwości wybrnięcia z tej sytuacji pierwsza to zmiana modułu MCE na taki jak występował w B7 i przeróbka instalacji auta, drugi to złożenie z dwóch luster jednego.

Ja wybrałem ten drugi sposób kupiłem lustro fotochrom + kompass z B6 i przełożyłem wnętrze do obudowy lustra B7 i wszystko działa jak trzeba , jedynie funkcja Auto zawsze uruchamia światła bo czujnik nią sterujący jest zamknięty w obudowie lustra i jest nie oświetlony - mi to nie przeszkadza .

Teraz trochę fotek nowych bajerów , ale i całokształtu .

IMG_20190303_180903.jpg

IMG_20190331_194115.jpg

IMG_20190331_192528.jpg

IMG_20190331_192722.jpg

IMG_20190331_192825.jpg

IMG_20190331_193111.jpg

IMG_20190331_193215.jpg

IMG_20190331_193901.jpg

IMG_20190331_194249.jpg

IMG_20190331_194508.jpg

IMG_20190331_194753.jpg

IMG_20190331_194433.jpg

IMG_20190331_194329.jpg

IMG_20190331_194546.jpg

IMG_20190331_194856.jpg

14.10.2019r

Pora na małą aktualizacje auto bezawaryjnie pokonuje kolejne kilometry więc w międzyczasie dostało kilka nowych fantów:

- wpadł  FMIC  z pełnym orurowaniem 

- VFIZ

- Nowa pompa wspomagania ZF + płukanka układu + nowy zbiorniczek wyrównawczy 

- Zmieniłem również pompę vacum na BOSCHA-a , bo w starym LUK-u króciec latał w każdą stronę 

- Wpadł też nowy czujnik oleju , bo stary się wysypał

- No i standardowo serwis olejowy + wszystkie filtry

No i kilka fotek po robocie jak już wszystko poskładane, teraz  zbroję się na korektę .....:wink:

IMG_20191013_200915.jpg

IMG_20191013_201328.jpg

20191013143555_IMG_3717.JPG

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano

Czekam z niecierpliwością :whistling:

Opublikowano

Ja też czekam na fotki bo opis bajka:oklasky: 

Opublikowano

Elegancko się zapowiada:git: zapodawaj jak najszybciej foty.

Opublikowano

Piękna sztuka ? Pozazdrościć :D

Opublikowano

Jak dla mnie idealna! :D i ta krrrrrrrrrrwista czerrrrrrrrwień ?

Bezawaryjności! 

Opublikowano

Działaj Pan z tym autem i więcej fot koniecznie.

Opublikowano

Co za kolor! ?

Opublikowano
  • Autor

Dzieki Panowie za dobre słowo, jak tylko pogoda zrobi się normalna to zrobie kilka lepszych fotek i wrzuce do tematu. Przy aucie już jest sporo zrobione i jakoś to już wygląda, dziś też dotarły staby z RS-y wiec niedługo montaż .

Czeka mnie też  ogarniecie kpl zawieszenia przód bo coś tam popukuje póki co jednak  ogarniam bierzące tematy i zbieram nowe cześci do tej  układanki :)

Opublikowano

Ten kontrast czerwieni z czernią jest mega ! Mody dobre a i plany też ambitne ^^ pogratulować, szerokości i powodzenia ;)

Opublikowano

Zazdroszczę kolorka , niezłe plany  , ja chyba widziałem na grupie fb tą osłonę pod silnik czy to nie byłeś Ty przypadkiem ? powodzenia w modach 

Opublikowano

? gdzie te zdjęcia ?! :)

Jak odczucia po zmianie bose stage I ?

zastanawiam się cały czas nad tym modem :) 

Opublikowano
  • Autor
13 godzin temu, kamil-vag napisał:

Ten kontrast czerwieni z czernią jest mega ! Mody dobre a i plany też ambitne ^^ pogratulować, szerokości i powodzenia ;)

Połączenie tych dwóch kolorów mnie również odpowiada dlatego cały fabryczny pakiet chrom wyleciał i w to miejsce wpadła czerń :decayed:

2 godziny temu, Guziec583 napisał:

Zazdroszczę kolorka , niezłe plany  , ja chyba widziałem na grupie fb tą osłonę pod silnik czy to nie byłeś Ty przypadkiem ? powodzenia w modach 

Właśnie po założeniu tematu i spisaniu listy rzeczy które bym jeszcze tu widział lekko się przeraziłem , jest tego jeszcze trochę :decayed: ale już bliżej niż dalej ...

Osłona już była z zakupionym autem, ale z tego co wiem to została na allegro kupiona, póki co sprawdza się fajnie, ale już będąc na zmianie wtrysków chłopaki z Turbo-Spaw sugerowali pozbycie się jej bo w lato może być gorąco w komorze .

Ori osłona ma takie trzy wloty powietrza skierowane na miskę olejową , ta alu jest pełna i nie ma ich stąd też obawy o temperaturę oliwy.

1 godzinę temu, koziol992 napisał:

? gdzie te zdjęcia ?! :)

Jak odczucia po zmianie bose stage I ?

zastanawiam się cały czas nad tym modem :) 

U nas na razie tak sypie że nie ma opcji na fajne foto :) w weekend może wyciągnę auto z garażu i coś pyknę ,aby wzbogacić temat , co do BOSE po zmianie samych głośników nie powiem gra to lepiej , chodź nie jestem żadnym audiofilem to słyszę różnicę. Z  ori concerta został mi tylko sub ze wzmacniaczem i na razie na tym poprzestałem modyfikacje audio.

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano
6 minut temu, MichałA4 napisał:

Połączenie tych dwóch kolorów mnie również odpowiada dlatego cały fabryczny pakiet chrom wyleciał i w to miejsce wpadła czerń :decayed:

Właśnie po założeniu tematu i spisaniu listy rzeczy które bym jeszcze tu widział lekko się przeraziłem , jest tego jeszcze trochę :decayed: ale już bliżej niż dalej ...

Osłona już była z zakupionym autem, ale z tego co wiem to została na allegro kupiona, póki co sprawdza się fajnie, ale już będąc na zmianie wtrysków chłopaki z Turbo-Spaw sugerowali pozbycie się jej bo w lato może być gorąco w komorze .

Ori osłona ma takie trzy wloty powietrza skierowane na miskę olejową , ta alu jest pełna i nie ma ich stąd też obawy o temperaturę oliwy.

U nas na razie tak sypie że nie ma opcji na fajne foto :) w weekend może wyciągnę auto z garażu i coś pyknę ,aby wzbogacić temat , co do BOSE po zmianie samych głośników nie powiem gra to lepiej , chodź nie jestem żadnym audiofilem to słyszę różnicę. Z  ori concerta został mi tylko sub ze wzmacniaczem i na razie na tym poprzestałem modyfikacje audio.

Jeździłem tak chwilę zanim mi kaju pociągnął instalację i wsadził bose suba ze wzmakiem  - nie trzeba być audiofilem żeby uznać, że w tej chwili w ogóle ci to nie gra. 

Wsadź resztę dopiero zobaczysz co to znaczy jakość w odtwarzaniu 

Opublikowano
  • Autor

Tak wiem Grzesiu że jest to półśrodek ,  i faktycznie nie jest to to samo co pełny kit BOSE , ale daje radę , zawsze jest opcja to rozbudować i w każdej chwili może się to znaleźć na liście:decayed:  Póki co jednak  jest kilka rzeczy które są ważniejsze dla mnie do zrobienia przy tym aucie , a takie smaczki zostawiam sobie na koniec:wink:

Opublikowano
Godzinę temu, MichałA4 napisał:

Póki co jednak  jest kilka rzeczy które są ważniejsze dla mnie do zrobienia przy tym aucie , a takie smaczki zostawiam sobie na koniec:wink:

Szanuje...:good:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wpadło w końcu do tematu kilka fotek auta, trochę długo to trwało ,ale są :decayed:

Opublikowano

Śliczna jest ?

pozbylbym się jedynie naklejki quattro na boku, jakaś taka zbyt wielka ?

mozesz pokazać przód? Myśle nad dolnym grillem s4 u siebie i jestem ciekawy jak leży w zderzaku S-line

Opublikowano
  • Autor

Jeszcze jej trochę brakuje żeby było tak jak chcę , ale już bliżej niż dalej :wink: Ta naklejka też mnie drażni i już raz podjąłem próbę żeby ją zerwać , ale trzyma się tak mocno że odpuściłem , Michał łap fotki przodu, nie są idealne bo robione telefonem ale powinieneś mniej więcej zobaczyć jak to wygląda.

Jak będziesz więcej szczegółów potrzebował to pisz , przerabiałem te grille jakieś dwa lata temu, ale co nieco jeszcze pamiętam.

IMG_20190106_123729.jpg

IMG_20190106_211054.jpg