Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B5 AEB] Silnik 1.8 T i gaz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja 3tysie dalem za BRC

Opublikowano

ja 3tysie dalem za BRC

Ja za składaka 2150zł

Stag 4

Scorpion ST

Magic Jet

Butla w kole i zawór w klapce

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Gdzie jest jakiś dobry gazownik z okolicy Bielska Białej ?

Opublikowano

montuj smiało ja juz ponad pół roku smigam i wszystko ok tylko podzespoły o wzmocnionej wytrzymałosci grubsze przewody i reduktor

Opublikowano

montuj smiało ja juz ponad pół roku smigam i wszystko ok tylko podzespoły o wzmocnionej wytrzymałosci grubsze przewody i reduktor

Możesz podać producenta tych grubszych przewodów bo pierwszy raz o tym słyszę?

Opublikowano

Stag 4, magic III,hana2000,zawór w klapce, zbiornik w kole - 3100 zł

Opublikowano

producent ten sam tylko standardowo montuja przewód od zbiornika o srednicy 6mm ado aut o wiekszej mocy zaleca sie 8mm[br]Dopisany: 20 Listopad 2010, 22:30_________________________________________________

u mnie takie załozyli czyli 8mm i reduktor do mocy 250km i furka smiga az miło :good:
Opublikowano

producent ten sam tylko standardowo montuja przewód od zbiornika o srednicy 6mm ado aut o wiekszej mocy zaleca sie 8mm[br]Dopisany: 20 Listopad 2010, 22:30_________________________________________________

u mnie takie załozyli czyli 8mm i reduktor do mocy 250km i furka smiga az miło :good:

Te przewody nie mają "wzmocnionej wytrzymałosci" po prostu zwiększona średnica i tyle.

Opublikowano

Te przewody nie mają "wzmocnionej wytrzymałosci" po prostu zwiększona średnica i tyle.

no dokładnie poprostu zle sie wyraziłem sorki
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam,

poszukuje dobrego instalatora lpg w warszawie , czy ktoś moze polecić jakiś zakład?

Opublikowano

witam,

poszukuje dobrego instalatora lpg w warszawie , czy ktoś moze polecić jakiś zakład?

W warszawie dobry jest migaz-s na modlińskiej i jeszcze nikoś się zna na rzeczy. Niestety chłopaki mają troche ceny z kosmosu.

Przystępnie cenowo w miarę dobrze robią w legionowie bluelpg. Ja u nich robiłęm i zero problemów na początku były małe niedomówienia ale wszystko ok no i cena zaskakująco niska.

Opublikowano

poczytalem troche i o blue to rozne opinie sa, ja odpuscilem...

Opublikowano

15k km temu założyłem instalke BRC i podczas przeglądu wybuliłem 100PLN za serwis (wymiana filtra i regulacja kompem) a jak jest u was z tą instalką i serwisem no i wspomnę że gwarancja jest na 2 lata bez limitu kilometrów.

Jak jest w waszym przypadku?

Opublikowano

Ja u siebie założyłem (moc 230km):

Stag300-plus, 2 x Zavoli Zeta-S , Hana H2100, wlew w klapce, zbiornik w kole, faro 13mm - 3700zł

I śmiga :wink4:

Opublikowano

Ja od miesiąca mam w swoim AEB Q taki o to zestaw

-sterownik stag300+

-reduktor magic 3(250ps na jednym wyjściu)

-wtryski magic jet(odpowiednio rozwiercone dysze)

-miedź 8mm pod całym autem,rozwiercony wlot zaworu(ten na 8mke ma wlot 4mm :( )

-zbiornik w koło

-wlew w klapke

Zestaw jest mega wydajny i podczas maxymalnego obciążenia ciśnienie na listwie spada raptem o kilka % więc myślę,że można by nią zasilić o wiele mocniejszy setup.

Cena jest mega atrakcyjna w porównaniu do innych instalacji tej klasy.Ja najeździłem na nim dopiero około 4kkm,ale ziom ma już rok czasu w a3 1.8T i jest mega zadowolony.Dodam,że używam tego auta w zimie jako treningówki często gęsto widzi tor i inne oesy...oczywiście na lpg :)

Opublikowano

Witam, koledzy mam pytanie dotyczące podłączenia węży z cieczą chłodzącą do parownika, bo u siebie mam podpięte do dolnego króćca wąż od chłodnicy oleju a do górnego od nagrzewnicy. Rozmawiałem z kolegą który mówi, że na dolny powinno być podany przewód który szybciej się nagrzewa. Ciekaw jestem czy jest jakaś różnica :mysli:

Opublikowano

witam szanownych klubowiczy ..

opiszę wam skład mojej instalacji i opisze problem jaki się pojawia...

reduktor - zavoli

zawór - zavoli

wielozawór - tomasetto

ecu - secqel v4

wtryskiwacz gazu -omvl

średnica przewodu nie jest mi znana..

problem jaki się pojawia to przerywanie silnika a raczej szarpanie silnikiem podczas delikatnego wciskania pedału gazu , a w przypadku gwałtownego przyśpieszania wszystko jest Ok ..

powiedzcie mi coś o mojej instalce i może jakies rady co z tym zrobić ..

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Tak czytam wasze opisy i powiem jedno, jezdze A4 Avant FWD z silnikiem AEB. Auto mam od niecalych 3 lat i od razu po kupnie zalozylem instalacje gazowa.

Na instalacje sklada sie:

- butla 56 litr w kolo

- sterownik OMVL DREAM / lub KING

- listwa wtryskowa VALTEK (cewki czerwone, moze wolniejsze ale zywotniejsze)

Od tego czasu przejechalem nim 170 tys km. Obecnie auto ma 334 tys km przebiegu i nie dzieje sie z nim absolutnie nic. Zostala wymieniona tylko raz listwa wtryskiwaczy po 110 tys km, oraz standardowo co 20 tys km filtry gazu. Jedyna przypadlosc jaka je trawi, to przy pedale gazu w podlodze na biegach od 3 wzwyz przy predkosci obrotowej silnika powyzej 4500 - 5500 obr/min auto przelacza sie na benzyne. Byc moze zastosowano za male dysze, lub przewod glowny jest 6mm zamiast 8mm.

Spalanie:

- trasa 90 do 120 km/h - okolo 9 l/100km

- trasa 130 do 160 km/h - okolo 10/11 l/100km

- trasa 180 do 200 km/h - okolo 14 l/100km

- miasto z lekka noga - okolo 11 l/100km

- miasto norma :naughty: - okolo 13 l/100km

Gaz tankuje tylko na BP lub Statoil. Niewiem czy to prawda, ale slyszalem opinie ze warto kalibrowac instalacje 2 razy do roku (w zime i po niej) gdyz sklad mieszanki LPG na stacjach na zime jest zmieniany ?? :gwizdanie:

Bardzo wazna rzecz przy instalacjach gazowych to takze dlugosc przewodow od wtryskiwaczy do dysz w kolektorze, swoja instalacje zamontowalem tak ze zostaly skrocone do absolutnego minimum. Czasy wtrysku gazu przy malym i srednim obciazeniu niewiele roznia sie od czasow benzyny. To moje 3 auto na gazie, i niech ktos mi powie ze gaz jest "be"... :naughty:

Opublikowano

Nie wyrabia Ci reduktor i tyle.... Valteci na styk tez na tą moc :)

• 6 miesięcy temu...