moskal Opublikowano 18 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2011 235/45 R17 felga 7,5" ET42 wejdzie do B5 Q??? na luzie a żeby miało to wygląd jak kolega który ma ET35 R16 kapec 225/45 i 7,5J??? dystans 10 załatwi sprawę? bo przy Et42 bedzie schowane a przy et 35 jest na roni przyjanmiej tak mial koles bo specialnie pytalem ET35 jest równo z błotnikiem , przy dobrej glebie (jak u mnie) wygląda fajnie , jak założyłem takie same fele z ET45 to tarło jak c**j. Wszystko zalezy od gleby Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K2 Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 gleby brak na razie co do dystansów powiedzmy ze zakupie 10mm oddali to felgę czy nie za dużo??? i czy będę musiał kupić dłuższe śruby?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
frugodh Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2011 Jak sama grubość dystansów wskazuje felga będzie o centymetr bardziej wysunięta i o tyle samo dłuższe śruby musisz kupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moskal Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 gleby brak na razie co do dystansów powiedzmy ze zakupie 10mm oddali to felgę czy nie za dużo??? i czy będę musiał kupić dłuższe śruby?? ja ci proponuje najpierw kupić felgi , przymierzyć i dopiero potem dobierać dystanse. to o czym piszemy to czysta matematyka , w realu moze być różnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
K2 Opublikowano 20 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2011 gleby brak na razie co do dystansów powiedzmy ze zakupie 10mm oddali to felgę czy nie za dużo??? i czy będę musiał kupić dłuższe śruby?? ja ci proponuje najpierw kupić felgi , przymierzyć i dopiero potem dobierać dystanse. to o czym piszemy to czysta matematyka , w realu możne być różnie. no i jest fele doszły wyglądają zajeb.... ale okazało się ze będą potrzebne pierścienie centrujące. prawdopodobnie w 99 % Fele są od mercedesa i otwór jest większy poszukałem i znalazłem tylko jedna tak możliwość przy rozstawieni śrub 5x112 był tylko 1 otwór i liczył on 67 a do audi jest 57 wiec dopiero jutro założę jeśli kolega przywiezie mi pierścienie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boneso Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 witam! chcialem zapytac o taki zestaw do Audi a4 b7 - felgi 17,et43 z oponami 225/45/17 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dev Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 ET35 - 37 bedzie o wiele lepiej wygladac Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość czarogo Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Felga 19 cali szerokość 9 cali ET 29 oryginał od rs4 z oponą Pirelli PZERO Rosso 255/35/R19 jak według was będzie wyglądać ??? Chodzi mi głównie o ET może 35 ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkamicki5 Opublikowano 27 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2011 witam. panowie felgi 16 ET 46 i 7J podejdą ładnie do b5? i jakie kapcie najlepiej do tego,bo troszke sie nie znam a lwepiej zapytać zawsze.pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukaszxxx Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2011 Fabryczna felga z B5 ma et 45 wiec et46 podejdzie bezproblemowo.. a oponki no zalezy na czym ci zalezy na szerokosci czy malym spalaniu.. ja bym polecil standard 205/55/16 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rafikk1983r Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Witam Mam oryginalne aluski audi 17 cali do B7 i prawie dobre oponki o wymiarach 235/45/17y dlatego nie mysle je teraz zmieniac, i mam pytanie, jakie alufelgi zakupic zeby pasowaly pod te same opony i wszystko wygladalo tak samo bo jest obecnie dobrze? Kompletnie sie na tym nie znam a nie wiem jak sprawdzic parametry moich felg. Drugie pytanie jesli chcialbym zimowki lub caloroczne opony to rozmiar gumy ulega zmianie? Przyglad moich kapci: Dziekuje ślicznie pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
august Opublikowano 2 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2011 Panowie, dla pewności spytam: 7J x 16 H2 ET42 będzie bez żadnych dodatków kręcicić się w A4 B5, seryjny zawias? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
A-rek Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Panowie, dla pewności spytam: 7J x 16 H2 ET42 będzie bez żadnych dodatków kręcicić się w A4 B5, seryjny zawias? tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moskal Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Witam Mam oryginalne aluski audi 17 cali do B7 i prawie dobre oponki o wymiarach 235/45/17y dlatego nie mysle je teraz zmieniac, i mam pytanie, jakie alufelgi zakupic zeby pasowaly pod te same opony i wszystko wygladalo tak samo bo jest obecnie dobrze? siema nie wiem jak sprawdzic parametry moich felg Prosze , oto mały tutorial : 1. ustaw auto na czyms twardym 2. otwórz bagażnik 3. wyciagnij lewarek i klucz do kół 4. wybierz sobie jakies koło , obojetnie które 5. poluzuj śruby w wybranym kole 6. podłóż lewarek i podnieś auto 7. odkrec sruby w kole i je zdejmij 8. odwróć felge 9. spisz jej parametry 10. szukaj felg o tych parametrach i wtedy : wszystko wygladalo tak samo bo jest obecnie dobrze Niestety , Tobie ciezko stwierdzić jakie masz parametry felgi a masz auto na codzień , tym bardziej nam ciezko stwierdzić to po fotkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
august Opublikowano 13 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2011 Panowie, dla pewności spytam: 7J x 16 H2 ET42 będzie bez żadnych dodatków kręcicić się w A4 B5, seryjny zawias? tak Dzięki, faktycznie tak jest. Autko już tydzień na nowych kołach :kox: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klecha86 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 witam a w b5 avant fela et38 8j kapec 235/40 18 beda tarly na glebie ? bo narazie na zawiasie 1be nic nie trze tylko stoi jak jeep :P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moskal Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 witam a w b5 avant fela et38 8j kapec 235/40 18 beda tarly na glebie ? bo narazie na zawiasie 1be nic nie trze tylko stoi jak jeep :P jaka gleba ???? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Majkel.a4 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam. Chciałem się zapytac czy felgi 8j/17 et 60 nie będą wystawac poza obrys auta bądź obcieracgdzieś w środku. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
greg2505 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam. Chciałem się zapytac czy felgi 8j/17 et 60 nie będą wystawac poza obrys auta bądź obcieracgdzieś w środku. Pozdrawiam obcierać w środku załóż dystans od 20-25mm i będzie ok Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Klecha86 Opublikowano 17 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Maja 2011 witam a w b5 avant fela et38 8j kapec 235/40 18 beda tarly na glebie ? bo narazie na zawiasie 1be nic nie trze tylko stoi jak jeep :P jaka gleba ???? siemka jeszcze nie wiem mysle nad gwintem i zeby posadzic tak max zeby miedzy opono a blotnikiem wsadzic na scisk 2 palce:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi