Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Jakie klocki i tarcze hamulcowe polecacie do Audi A4 B6/B7?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

hamuje do zera a jakoś tarcze mi nie biją

• Odpowiedzi 4,1 tys.
  • Wyświetleń 587,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
13 godzin temu, Wandej napisał:

To nie są tarcze do Twojego auta

tarcze do b7, parametry by sie zgadzały wiec co z nimi nie tak?

nie uśmiecha mi sie wyrzucic pieniądze na tarcze które pokrzywią mi sie po 4tys km.  te nawiercane to taki shit ze sie krzywią szybko?

Opublikowano

odpowiedni montaż i sprawdzenie bicia piasty i musi być dobrze

Opublikowano
10 godzin temu, JeJu napisał:

tarcze do b7, parametry by sie zgadzały wiec co z nimi nie tak?

nie uśmiecha mi sie wyrzucic pieniądze na tarcze które pokrzywią mi sie po 4tys km.  te nawiercane to taki shit ze sie krzywią szybko?

Nr tarcz z OZ do b6/7 to 100.1249.52 lub 1249.20.

Jakbyś chciał zakupić to pisz:hi:

Opublikowano

załatwiłem ten czujnik zegarowy do pomiaru bicia tarcz. jak mi sie jutro uda to przemierze piasty a potem piaste i tarcze. miałem wymieniane łożyska kół z przodu i może drgania mam od piasty.  i zobacze co dalej. dzieki :) najwyżej odezwie się na priv w sprawie tarcz.

Opublikowano

zwal tarcze wypoleruj piaste na lustro i zmierz bicie samej piasty

Opublikowano

także jestem po pomiarach, udało mi sie to dzisiaj zrobić. tarcza wg. mnie ma jakies 0,2mm krzywizny, a piasta 0,1mm. także najpierw zaczne od wymiany piast bo to nie duży koszt. mam nadzieje że mi sie nowe łożyska nie rozlecą jak bede wyprasowywać piaste. stare tarcze 29mm przetocze i pojeżdze na tym troche. na zdj. widać że klocek źle brał tarcze na zewnątrz bardziej niż w środkowej częsci. 

20170815_152153.jpg

Edytowane przez JeJu

Opublikowano

jak ty masz bicie w dychach to się nie dziwie że ci bije

Opublikowano
Dnia 8/15/2017 o 23:12, JeJu napisał:

także jestem po pomiarach, udało mi sie to dzisiaj zrobić. tarcza wg. mnie ma jakies 0,2mm krzywizny, a piasta 0,1mm. także najpierw zaczne od wymiany piast bo to nie duży koszt. mam nadzieje że mi sie nowe łożyska nie rozlecą jak bede wyprasowywać piaste. stare tarcze 29mm przetocze i pojeżdze na tym troche. na zdj. widać że klocek źle brał tarcze na zewnątrz bardziej niż w środkowej częsci. 

20170815_152153.jpg

Ciężko będzie bez zniszczenia łożyska:kwasny: Dobrą tulejkę musisz znaleźć i na prasę

Opublikowano

Witam męczy mnie ten temat strasznie jeżdżę audi od 2 lat po autostradach i zawsze mam ten sam problem bicie tarcz teraz to już jest przesada i strach jechać.. hamuje a tu kierownica lata i cała buda.. boję się że mogę łożyska zajechac. Powiedzcie mi jakie tracze podrzucić mojemu mechanikowi   czytałem o tych trw ale czy one dadzą radę? Może macie jakiś link do allegro gdzie mogę porównać ceny z sklepem w mojej miejscowości żeby nie przepłacic 

A więc audi a4 b6 02r 1.9 131ps 

Flega 16  opona 205/55 jeśli ma to znaczenie 

Opublikowano
18 minut temu, Minerseth napisał:

Witam męczy mnie ten temat strasznie jeżdżę audi od 2 lat po autostradach i zawsze mam ten sam problem bicie tarcz teraz to już jest przesada i strach jechać.. hamuje a tu kierownica lata i cała buda.. boję się że mogę łożyska zajechac. Powiedzcie mi jakie tracze podrzucić mojemu mechanikowi   czytałem o tych trw ale czy one dadzą radę? Może macie jakiś link do allegro gdzie mogę porównać ceny z sklepem w mojej miejscowości żeby nie przepłacic 

A więc audi a4 b6 02r 1.9 131ps 

Flega 16  opona 205/55 jeśli ma to znaczenie 

Alu felga? jak tak to zawieź mu zestaw 320mm z b7 c6 i będzie znacznie lepiej + zapomnisz  o kłopotach:hi:

Opublikowano
Dnia Tuesday, August 08, 2017 o 08:19, Dev napisał:

można to zrobić ale musisz podczas cynkowania pominąć miejsce styku tarczy z piastą 

Cześć DEV możesz mi powiedzieć czy te klocki będą pasowały do moich tarczy bo zamówiłem a teraz już sam nie wiem taką mam wlepke ?a takie zamówiłem klocki FDB1717 FDB1788 zamawiałem w sklepie Lewian20160402_080658-1161x2064.jpg

Opublikowano
7 godzin temu, mayki1 napisał:

Cześć DEV możesz mi powiedzieć czy te klocki będą pasowały do moich tarczy bo zamówiłem a teraz już sam nie wiem taką mam wlepke ?a takie zamówiłem klocki FDB1717 FDB1788 zamawiałem w sklepie Lewian20160402_080658-1161x2064.jpg

FDB1717 i FDB1083

Opublikowano
50 minut temu, Dev napisał:

FDB1717 i FDB1083

Dzięki za szybką odpowiedź 

Opublikowano
1 godzinę temu, mayki1 napisał:

Dzięki za szybką odpowiedź 

Dev jeszcze raz zapytam zadzwoniłem do tego sklepu co zamawiałem klocki i koleś powiedział że jeżeli zgadzaly się  kody z wlepki przy składaniu zamówienia to klocki muszą pasować nie ma h..ja ? kody się zgadzaly jak zamawiałem chodzi o klocki na tył   co o tym myślisz? 

Opublikowano
8 godzin temu, mayki1 napisał:

Dev jeszcze raz zapytam zadzwoniłem do tego sklepu co zamawiałem klocki i koleś powiedział że jeżeli zgadzaly się  kody z wlepki przy składaniu zamówienia to klocki muszą pasować nie ma h..ja ? kody się zgadzaly jak zamawiałem chodzi o klocki na tył   co o tym myślisz? 

mają błąd w katalogu

FDB1083 będą właściwe

Opublikowano
5 minut temu, Dev napisał:

mają błąd w katalogu

FDB1083 będą właściwe

OK jeszcze raz dzięki 

Opublikowano

przecież jedne i drugie pasują

Opublikowano
1 godzinę temu, wyzyk83 napisał:

przecież jedne i drugie pasują

Dzięki za info wyzyk83 mają darmowy zwrot w tym sklepie jak by co  jutro rozbiore tylne zaciski i przyloze nowe do starych