wyzyk83 Opublikowano 20 Czerwca 2017 Opublikowano 20 Czerwca 2017 tu nie tylko chodzi o powłokę w miejscu tarcia klocków
albert224 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Opublikowano 23 Czerwca 2017 Mam klocki p+t Ferodo DS . Latem trochę piszcza ale tylko gdy jest gorąco i tylko przy dojeżdżamy do świateł np. Chwałę sobie . Ciekawe czy przesiadka na premiery będzie złym posunięciem? Większość tras niemieckie autostrady i polskie. Wysłane z mojego SM-A310F przy użyciu Tapatalka
Mizur138 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Tak smao jak kolega wyzej Tylko na sam tyl lepiej brac Ferodo premier czy performance?? Tarcza 300 mm
Adam-Lewian Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Na tył Premier wystarczy Ci w zupełności
Mizur138 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 37 minut temu, Adam-Lewian napisał: Na tył Premier wystarczy Ci w zupełności Na przod tez premier wystarczy ? Tarcza 345mmm
Adam-Lewian Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 To zależy czego oczekujesz Do cywilnej jazdy starczy ale jak lubisz przycisnąć to lepiej DS'y
azure Opublikowano 27 Czerwca 2017 Opublikowano 27 Czerwca 2017 Taki dylemat: aktualnie na przedzie siedzą jakieś noname'owe klocki (steinhoff moze). Tarcze 312mm. Klockow jeszcze jest bardzo dużo, ale auto mega gumowato hamuje. Trzeba dobrze dusić nogą, żeby je zatrzymać. I teraz nie wiem - zmienić klocki na lepsze, szukać przyczyny w serwie czy po prostu 312mm vs 1700kg nie ma prawa dobrze działać...?
Pepis85 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Opublikowano 28 Czerwca 2017 Witam, mam pytanko czy niżej pokazany zestaw będzie wystarczający do mojego auta? Klocki mam do wymiany i zastanawiam się czy za jednym zamachem tarcz nie wymienić? Ktoś śmiga na tym zestawie? Silnik 2.0 140km .Pozdrawiam. http://allegro.pl/textar-tarcze-klocki-p-t-audi-a4-b7-2-0-tdi-140km-i5604987703.html
jarasss11 Opublikowano 2 Lipca 2017 Opublikowano 2 Lipca 2017 Witam pomoże ktoś i powie jaki rozmiar tarcz ? I jakie moglibyście polecić tarcze i klocki . Dzięki wielkie
Dev Opublikowano 2 Lipca 2017 Opublikowano 2 Lipca 2017 Godzinę temu, jarasss11 napisał: Witam pomoże ktoś i powie jaki rozmiar tarcz ? I jakie moglibyście polecić tarcze i klocki . Dzięki wielkie 288/245mm
Enduro Grybów Opublikowano 2 Lipca 2017 Opublikowano 2 Lipca 2017 90% kolegów poleci Zimmermana i klocki ferodo.Ja zaś polecam komplet zimmermana Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka
kawucik Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Panowie kupiłem zaciski i jarzma pod 320 od B7 3.0tdi wypiaskowalem i pomalowałem na srebrno motipem. Założę to do swojej B6 1.9tdi? Chciałbym do tego tarcze OZ 320 tylko nie wiem czy perforowane czy zwykle? Hmm.. i do tego klocki ferodo Ds performance. Jakie numery katalogowe maja te tarcze i klocki? Bardzo prosze o poradę a na foto moje zaciski i jarzma. Potrzebuje zmieniać osłonę tarcz? Obecnie mam na samochodzie 288 zaciski ate. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kawucik Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Panowie kupiłem zaciski i jarzma pod 320 od B7 3.0tdi wypiaskowalem i pomalowałem na srebrno motipem. Założę to do swojej B6 1.9tdi? Chciałbym do tego tarcze OZ 320 tylko nie wiem czy perforowane czy zwykle? Hmm.. i do tego klocki ferodo Ds performance. Jakie numery katalogowe maja te tarcze i klocki? Bardzo prosze o poradę a na foto moje zaciski i jarzma. Potrzebuje zmieniać osłonę tarcz? Obecnie mam na samochodzie 288 zaciski ate. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Na zaciskach sa oznaczenia 973 a na drugim 974 to napewno zaciski od B7 3.0tdi? Chciałbym tez kupic nowe przewody sztywne co sa przy zaciskach bo troszke sie juz utleniły (widok na foto ponizej) jaki maja nr. Katalogowy? Poprosił bym tez o numer katalogowy przewodów miękkich ,jakie polecacie? Oraz jaki zestaw naprawczy potrzebuje do zacisków ? Tłoczkiem tez chce wymienić czy one maja wielkość 60mm?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
cysiek18 Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Na zaciskach sa oznaczenia 973 a na drugim 974 to napewno zaciski od B7 3.0tdi? Chciałbym tez kupic nowe przewody sztywne co sa przy zaciskach bo troszke sie juz utleniły (widok na foto ponizej) jaki maja nr. Katalogowy? Poprosił bym tez o numer katalogowy przewodów miękkich ,jakie polecacie? Oraz jaki zestaw naprawczy potrzebuje do zacisków ? Tłoczkiem tez chce wymienić czy one maja wielkość 60mm?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Tak to zaciski z 3.0tdi.Kup miedziane przewody 15 cm zakonczone M10x1.Przewody miękkie zamień oplot hel.Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
kawucik Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 brakuje blaszekTakie małe blaszki do montażu przewodów mam i jeszcze takie blaszki trapezy zeby przewód sie nie rozkręcał rownież tylko nie ma na foto Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
kawucik Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Zamówiłem klocki fds 1629 i zestaw naprawczy zacisków oraz tłoczki 60mmx55mm bo poprzednie strasznie były skatowane ,mam nadzieje ze ok, a osłony tarcz beda pasować?
kawucik Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 Tak to zaciski z 3.0tdi.Kup miedziane przewody 15 cm zakonczone M10x1.Przewody miękkie zamień oplot hel.Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu TapatalkaO dzięki! Z 15 cm wymodeluje sobie ,zakończenia dać nowe? Myślałem ze może stare bedą Ok , myślisz ze warto dać w oplocie? Zastanawiałem sie czy nie użyć tych które miałem oryginalnie przy zaciskach 288, PS. Jaki płyn hamulcowy polecacie?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
cysiek18 Opublikowano 3 Lipca 2017 Opublikowano 3 Lipca 2017 O dzięki! Z 15 cm wymodeluje sobie ,zakończenia dać nowe? Myślałem ze może stare bedą Ok , myślisz ze warto dać w oplocie? Zastanawiałem sie czy nie użyć tych które miałem oryginalnie przy zaciskach 288, PS. Jaki płyn hamulcowy polecacie?Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk15 cm miedziane kupujesz z zarobionymi końcówkami. Wygniesz je bez problemu. Za nowe gumowe zaplacisz ze 200 zł (chyba) a za oplot trochę ponad 300, ale będziesz miał już porządne przewody, do tego dobre klocki, tarcze oraz montaż i cieszysz się w miarę przystepnymi hamulcami.Wysłane z mojego LG-D802 przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi