snowboarder Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Od kilku miesiecy mam przyjemnosc rownoczesnego uzytkowania S4 Avant i A4 w wersji sedan. Avant byl moim pierwszym wyborem, wydawal mi sie idealnym polaczeniem frajdy z jazdy z frajda z pakowania Teraz mam bezposrednie porownanie i dochodze do wniosku, ze chyba nastepne Audi bedzie w wersji sedan... Po prostu Avant nie ma az takiej przewagi, jak sie wydaje. Zeby spakowac snowboardy i tak musze polozyc fotele, w sedanie to samo. Dodatkowo praktyczna dlugosc przestrzeni do pakowania przy polozonych fotelach jest dluzsza w sedanie (!). Bez zastanowienia bierzemy sedan na wyjazd na deske i nie mamy zadnego problemu. Fakt, ze zmieszcze nieco mniej luznych paczek. Ale generalnie nie mam zastrzezen. Z kazdym nowym modelem coraz trudniej tez znalezc Avanta. Nowy S6 w ogole nie jest u nas (US) oferowany w wersji Avant. To byl powod dla ktorego odlozylem powazne zainteresowanie tym modelem, a teraz dochodze do wniosku, ze w sumie to powod moze jest blachszy niz dotad myslalem. Poza tym S6 sedan wyglada rewelacyjnie, co dziwniejsze podoba mi sie strasznie w bialej (!!!) wersji. Kto by pomyslal? A co inni wlasciciele Avantow mysla?
pre_pl Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 mi się po prostu Avant bardziej podoba. Kropka. Swoją argumentację czerpiesz na przykładzie wyjazdów na deskę, może w innym przypadku avant lepiej by się sprawdził ? Chociaż sedan też jest bardzo ładny i chętnie kupiłbym żonie A co inni wlasciciele Avantow mysla? Kolejne auto dla mnie to będzie też avant :twisted:
Gość spedyt Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Większość wybiera avanta z powodów wizualnych a nie praktycznych
Hincó Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Avanty B5 mi sie nie podobają i to nawet bardzo Ze względów praktycznych, to sedan ma większa pojemność bagażnika niz avant do lini szyb (bo taką sie liczy) ale jak sie odsunie zasłone no to można lodówki pakować W avancie plusem wydaje mi sie to, że klapa tylnia otworzona, pozwala na łatwy załadunek, gdzie w sedanie jak podniesiemy klape, prześwit do ładowania jest mały i niewygodznie włożyć np duże opony tak jak ostatnio jechałem
Szewczenko7 Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Ja zawsze bede wierny sedanowi :twisted: w przeciwienstwie do Avanta lepiej sie prezentuje , jest bardziej elegancki a avant kojarzy mi sie z typowo rodzinnym autem niewygodznie włożyć np duże opony tak jak ostatnio jechałem Do mnie tylko 3 opony 17'' wlazly :twisted:
audia4s4 Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 mi się po prostu Avant bardziej podoba. Kropka. Swoją argumentację czerpiesz na przykładzie wyjazdów na deskę, może w innym przypadku avant lepiej by się sprawdził ? popieram kolege ja przedtem miałem a4 b5 w avancie tylko ze 90ps ale avant jest piękny
Hincó Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Ja zawsze bede wierny sedanowi :twisted: w przeciwienstwie do Avanta lepiej sie prezentuje , jest bardziej elegancki a avant kojarzy mi sie z typowo rodzinnym autem niewygodznie włożyć np duże opony tak jak ostatnio jechałem Do mnie tylko 3 opony 17'' wlazly :twisted: Rozłożyłem siedzenia i weszły 4 Ale 16/6.00, nie samochodowe No i miejsca było w .. dużo, ale przy wkładaniu przez tylnie drzwi na siedzenia uwaliłem podsufitke czarną mazią z opon.. Ja zawsze bede wierny sedanowi :twisted: w przeciwienstwie do Avanta lepiej sie prezentuje , jest bardziej elegancki a avant kojarzy mi sie z typowo rodzinnym autem Podzielam Twoje zdanie
ono Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Ja akurat kupiłem avanta bo mam pieski No i fakt avant w B7 bardziej mi sie podoba No i Murzynowi było wygodniej w Avancie hyhyhy
lukantos Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Ja akurat kupiłem avanta bo mam pieski Racja... pod tym względem avant wraz z rozciąganą siatką wydaje się dobrym wyborem. Bez problemu upycham boksera z osprzętem :smile: !
schiller Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Większość wybiera avanta z powodów wizualnych a nie praktycznych dokladnie a poza tym moj opis w avatorze mowi wszystko.
Ghouscik Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 szczerze to A4 w awancie mi sie nie podobaja ...stanowczo obstawiam za sedanem...ale za to A/S6 w avancie to czemu nie...poprostu A4 jest w awancie za waska i przez bagaznik wydaje sie byc za wysoka... :twisted:
SlaVko18v Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 a ja napisze ze chcialbym miec avanta .. ale tylko w A4 i min 110KM inaczej wydaje sie dla mnie auto ociezale ... przed wyborem A4(sedan) mialem okazje kupic Passata kombi w dieselku 90PS ... i przerazila mnie ta ogromna paka z tylu .. i moc raczej malo adekwatna do wielkosci auta .. w audi jakos nie jest nic przesadzone .. jak sie polozy avanta na glebe i zalozy 17'' to juz wyglada groznie pozdro
Gość Goodspit Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Jak o mnie chodzi to od początku tylko AVANT wchodził w grę i właśnie takiej wersji szukałem. Wszyscy wiedzą że jeśli chodzi o to tutaj avant wcale nie jest traktowane jako auto rodzinne. Sedany tez mi się podobają i każdy kupuje takie jak mu się podoba. Moim zdaniem wogóle w audi wszystkie Avanty są pięne
Gość Murzyn Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 jak dla mnie B5 - sedan B6 - zdecydowanie sedan B7 - avant tak naprawde przy zakupie, wersja nadwoziowa nie odgrywala zadnej roli. W avancie troszke sie lepiej pakuje rzeczy o wiekszych gabarytach, sedan ten otwor bagazowy ma jednak troszku maly
hhacek Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 ja mam sedana ale wolal bym avanta, jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :biggrin:
Szewczenko7 Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 ja mam sedana ale wolal bym avanta, jak sie nie ma co sie lubi to sie lubi co sie ma :biggrin: No to jaki problem sprzedaj sedana i kupuj avanciaka :twisted:
Piotrek98igo Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 avant kojarzy mi sie z karavanem tylko Sedan!
Gość Keżor Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Ci co mają sedany mówią że tylko sedan a Ci co mają avanty piszą że tylko avant. wyjątkiem jest Twórca tematu dlatego temat jest bezsensowny
wojtas-audi Opublikowano 24 Marca 2007 Opublikowano 24 Marca 2007 Bez problemu upycham boksera z osprzętem :smile: ! Mi tam podobają sie i sedany i avanty, a pieska mam na wycieraczce pod siedzeniem pasazera :twisted:
Rekomendowane odpowiedzi