bunek Opublikowano 19 Listopada 2012 Opublikowano 19 Listopada 2012 Witam Planuje sobie zalozyc taki wyswietlacz temperatury. Moje pytanie jest takie czy za licznikiem znajduja sie jakas kostka ktrora trzeba podpiac do wyswietlacza czy trzeba prowadzic przewodu i sie podpinac. Posiadam climatronic i teraz aby otrzymac sygnal o temp to musze wpiac sie pod przewod ktory znajduje sie za wyswietlaczem klimy? czy gdzie inedziej , blizej i łatwiej mozna sie wpiac? nie jestem w tych sprawach biegły i proszę o pomoc.
matekg Opublikowano 23 Listopada 2012 Opublikowano 23 Listopada 2012 Witam,pomyślałem że nie będę gorszy i założę sobie termometr,zakupiłem u kolegi z forum i zabrałem się do pracy.Demontaż licznika(obrobiły się torxy) i moje zdziwienie wyświetlacz jest zamontowany,ale skoro jest to czemu nic nie wyświetla? okazało się,że przed wyświetlaczem jest wstawiona zaślepka(oryginalna),po jej usunięciu ukazała się temperatura zewnętrzna.Możecie mi wytłumaczyć po co ktoś zaślepił ten wyświetlacz,bo tak to wygląda,nawet wiązka jest oryginalna,trochę to dziwne,co o tym sądzicie?
Kwinto69 Opublikowano 25 Listopada 2012 Opublikowano 25 Listopada 2012 Witam,pomyślałem że nie będę gorszy i założę sobie termometr,zakupiłem u kolegi z forum i zabrałem się do pracy.Demontaż licznika(obrobiły się torxy) i moje zdziwienie wyświetlacz jest zamontowany,ale skoro jest to czemu nic nie wyświetla? okazało się,że przed wyświetlaczem jest wstawiona zaślepka(oryginalna),po jej usunięciu ukazała się temperatura zewnętrzna.Możecie mi wytłumaczyć po co ktoś zaślepił ten wyświetlacz,bo tak to wygląda,nawet wiązka jest oryginalna,trochę to dziwne,co o tym sądzicie? farciarz
ino_hizo2 Opublikowano 27 Listopada 2012 Opublikowano 27 Listopada 2012 Mam małe pytanie. Zamontowałem sobie termometr według podanych tutaj instrukcji i wskazówek i wszystko ładnie działa, ale jak zgaszę autko i odpale po paru minutach, temperatura wzrasta diametralnie (powiedzmy z 5 do 12-13 stopni). Podejrzewam, że dzieje się tak za sprawa rozgrzanego silnika, gdyż jak przejadę parę km to wraca ponownie do tych 5 stopni. Tak więc, jest to normalny objaw czy coś skopałem przy montażu ???
Kwinto69 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 kabel jak pociągnąłeś? nie za blisko silnika albo czujnik?
ino_hizo2 Opublikowano 28 Listopada 2012 Opublikowano 28 Listopada 2012 Kabel leci przy błotniku od strony kierowcy, a czujnik zamontowany przy kratce zderzaka. Wydaje mi się, że dałem za cienki kabel i dlatego może zmienia opór pod wpływem temperatury. W chwili wolnej wymienię na taki o grubszym przekroju u zobaczę czy się poprawi.
EmilAudi_LLE Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam. nie czytałem całego tematu bo niestety dużo tego. ale czy Nie można wykorzystać czujnika od klimatyzacji ?? hmn ?Poza tym może ktoś uaktualnić zdjęcia ? bo neistety nie działają
prezesik18 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Jak najbardziej możesz podłączyć pod czujnik od klimy, wystarczy że znajdziesz odpowiedni kabelek od odpowiedniego czujnika przy wtyczce od climatronica.
EmilAudi_LLE Opublikowano 11 Grudnia 2012 Opublikowano 11 Grudnia 2012 Czujnik mam przy zderzaku to nie mogę gdzieś tam się wpiąć i kable do środka wpuścić ? wiem że wygodniej przy klimie ale jak te kable znaleźc.. ;/
GOLI Opublikowano 7 Stycznia 2013 Opublikowano 7 Stycznia 2013 Przeczytaj kolego cały temat,wszystko tu jest opisane,wiem,bo według tego sam montowałem u siebie i działa
EmilAudi_LLE Opublikowano 12 Stycznia 2013 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Panowie, Mam wyśw, temperatury . 8DO 919 272 Gdzie mogę kupić do niego wtyczkę i ten czujnik ?
fragless1 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Opublikowano 12 Stycznia 2013 Witam, Panowie mam pytanka odnośnie podłączania wyświetlacza 10-pinowego. Przeczytałem już kilka razy cały temat i nurtuje mnie kilka pytań: 1. Jak to jest z podpinaniem się do Pin1 kostkiB w climatronicu? Kilka osób pisało, że im śmiga aż miło, a kilka pisze, że przekłamuje im temp. Od czego to zależy? Chciałbym właśnie w ten sposób podłączyć wyświetlacz i nie wiem, czy będzie wszystko ok, czy narobię się na marne. 2. Nie doczytałem się (być może przeoczyłem), by ktokolwiek podłączał ten wyświetlacz pod sygnał z prędkościomierza. Wyczytałem, że trzeba podpiąć jeden pin (chyba 7) pod sygnał wyjściowy prędkości pojazdu, bo wtedy nie będzie przekłamywał temperatury. Czy faktycznie trzeba tak podłączać? Czy ktoś już to podłączał i ewentualnie porównywał bez podłączania tego sygnału? ---------- Post dopisany at 16:50 ---------- Poprzedni post napisany at 15:26 ---------- Panowie, Mam wyśw, temperatury . 8DO 919 272 Gdzie mogę kupić do niego wtyczkę i ten czujnik ? Kolego, jeśli chodzi o wtyczkę, to możesz sobie ją zrobić z taśmy dysku twardego albo dyskietki komputera. Podobno bardzo dobrze pasują. Musisz ją tylko wyciąć do odpowiedniej ilości pinów. Co do czujnika, to jeśli masz climatronic, to wystarczy podpiąć się do kostki climatronica, oznaczonej literką B do pinu 1 i już wszystko powinno grać. Chociaż niektórzy piszą, że czasem są przekłamania temperatury. Jeśli nie masz climatronic, to musisz sobie poszukać czujnika temp. zewnętrznej, montowanego przy zderzaku. Na początku wątku był opis, jak i gdzie to wszystko podłączyć.
EmilAudi_LLE Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Mam klimatronic. Więc tam się wepne . Ale z tą wtyczką pewnie będzie problem...
pablo_9 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 ja podłączyłem kabelkami które wyprułem ze starego kompa którymi podłącza się kontrolki power hdd itd. w kompie, bardo dobre rowiązanie foto poglądowe 3 in 1 PC ATX Reset-Schalter + + HDD LED Power LED Kabel Kabel
GOLI Opublikowano 13 Stycznia 2013 Opublikowano 13 Stycznia 2013 Ja również przeczytałem cały temat i chyba wiem czemu niektórym przekłamuje a innym (w tym mi) nie.Podłączając się pod pin1 w kostce B musisz być pewny że to pin 1,obok jest przewodzik o identycznym kolorze i to może mylić. Co do prędkości auta to raczej wątpię,ja podłączyłem pozostałe trzy kabelki (+,-,i podświetlenie) pod kostkę od radia i hula. Teoretycznie te wszystkie napięcia masz gdzieś w liczniku,ale skoro i tak ciągniesz wiązkę do climatronika to po co ryć w liczniku skoro i tak idziesz koło radia
GOLI Opublikowano 15 Stycznia 2013 Opublikowano 15 Stycznia 2013 Spokojnie,ile ten maleńki wyświetlacz zje prądu...
piter1114 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 ma ktoś do odsprzedania taki wyświetlacz?
pablo_9 Opublikowano 16 Stycznia 2013 Opublikowano 16 Stycznia 2013 http://a4-klub.pl/audi-a4-b5-152/wyswietlacz-temperatury-zwenetrznej-czujnik-256415/ w dziale sprzedam części przeglądajcie często się sprzedaje
EmilAudi_LLE Opublikowano 17 Stycznia 2013 Opublikowano 17 Stycznia 2013 Zrobione Zasilanie i masę wziąłem z przycisku awaryjnych bo tam najszybciej znalazłem ;D
Rekomendowane odpowiedzi