matyss___ Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 16 minut temu, Dev napisał: Do B8 można toto zakupić ? Komuś tutaj się żaróweczka zaświeciła...
matyss___ Opublikowano 7 Grudnia 2021 Opublikowano 7 Grudnia 2021 2 minuty temu, Dev napisał: Już kiedyś pytałem na forum, bez skutku Zawsze możesz byc 1szy ktory to sprawdzi ....myslę że wlascicielom b8 nie brakuje na ta chwikę techniki jak tym z b7...:D
pelonek1 Opublikowano 8 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2021 (edytowane) 7 godzin temu, Dev napisał: Do B8 można toto zakupić ? Od tego producenta tylko do B6/B7. Ale może ktoś inny robi, chociaż nie spotkałem się. W B8 możesz sobie vcdsem włączyć lap timer, temp. oleju i wskaźnik doładowania, gdzie w 3,0 TFSI powinien działać i pokazywać na pasku doładowanie, w C6 3.0 TDI nie działa ten wskaźnik np. i świeci się cały na czerwono, reszta działa. Edytowane 8 Grudnia 2021 przez pelonek1
pelonek1 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2021 Zamontowałem tego VFIZa. Owinąłem go w piankę żeby nie stukał i dałem z prawej strony, kabelek USB wypuściłem tam gdzie bezpieczniki. Licznik ciężko było wcisnąć bo jakiś kabelek wadził ale jakoś się udało. Na początek obsługa mało intuicyjna i trzeba trochę czasu żeby to wszystko ogarnąć. @Rob@k @Patryk14 nie za bardzo mogę znaleźć wszystkie parametry które by mi się przydały tzn. lambda, wskazania przepływomierza, doładowanie itp. Potrzebna aktualizacja softu czy słabo szukam? VID_20211216_211206.mp4 2
pelonek1 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2021 @Patryk14 @Rob@k już znalazłem wszystkie potrzebne mi parametry. Diagnostyka i wsio czyta jak w vcdsie, można tylko po jednej grupie logować ale mi to wystarczy. Do zapisów i logowania kilku grup na raz mam VCDSa.
Rob@k Opublikowano 16 Grudnia 2021 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Spoko, że się wszystko udało . Bardzo przydatny gadżet. Tylko ja mam ustawione ikony jakoś bardziej mi odpowiada. No ale wiadomo jeden lubi ogórki, drugi ogrodnika córki.
pelonek1 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2021 Powoli ogarnę wszystko Wszystko można poustawiać na ekranach jednak, nie trzeba w bloki pomiarowe wchodzić
pelonek1 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2021 @Rob@kzdarzyło Ci się "SAFE" tam gdzie przebieg po montażu tego? Ja już raz widziałem i znikło po chwili
Banan Opublikowano 16 Grudnia 2021 Opublikowano 16 Grudnia 2021 SAFE to sygnał że Immo blokuje , że kluczyk nierozpoznany - jak zniknęło to wszystko ok
pelonek1 Opublikowano 16 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 16 Grudnia 2021 (edytowane) 4 godziny temu, Banan napisał: SAFE to sygnał że Immo blokuje , że kluczyk nierozpoznany - jak zniknęło to wszystko ok A ten cienki kabelek z tyłu licznika u góry z płaską wtyczką od czego jest? Wypadł jakimś cudem i jeszcze raz wyciągałem zegary i poprawiałem. Może tu był problem z napisem SAFE? Edytowane 17 Grudnia 2021 przez pelonek1
pelonek1 Opublikowano 17 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2021 4 godziny temu, Banan napisał: jaki cienki kabelek Edytowałem wcześniejszy post
Rob@k Opublikowano 17 Grudnia 2021 Opublikowano 17 Grudnia 2021 @pelonek1też czasem zapala mi się napis safe. A ten cienki kabel nie jest przypadkiem od czujnika zegara radiowego?
pelonek1 Opublikowano 17 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2021 (edytowane) 5 godzin temu, Rob@k napisał: @pelonek1też czasem zapala mi się napis safe. A ten cienki kabel nie jest przypadkiem od czujnika zegara radiowego? Jest od czujnika, tylko czy od czegoś jeszcze? Wpiąłem go wczoraj przed północą bo zegary out były i do dziś nie mam zegara radiowego. Wcześniej szybciej łapał fale. EDIT: po 12 godzinach dopiero zadziałał zegar radiowy. Edytowane 17 Grudnia 2021 przez pelonek1
Rob@k Opublikowano 17 Grudnia 2021 Opublikowano 17 Grudnia 2021 On jes tylko od zegara. To przez vfiza ten safe się zapala.
rosati Opublikowano 17 Grudnia 2021 Opublikowano 17 Grudnia 2021 (edytowane) VFIZ miewa swoje humorki z SAFE, nawet czasem w trakcie jazdy Nie ma się co martwić. Edytowane 17 Grudnia 2021 przez rosati
Banan Opublikowano 17 Grudnia 2021 Opublikowano 17 Grudnia 2021 Po prostu kable od pętli immo idą przez przelotki od vfiz i dlatego pewno świruje - są jakieś błędy w liczniku?
pelonek1 Opublikowano 18 Grudnia 2021 Autor Opublikowano 18 Grudnia 2021 10 godzin temu, Banan napisał: Po prostu kable od pętli immo idą przez przelotki od vfiz i dlatego pewno świruje - są jakieś błędy w liczniku? Żadnych błędów nie ma nigdzie. Ja to widziałem dopiero raz, także nie wnikam już zbytnio jak koledzy piszą że to przez VFIZ.
Rekomendowane odpowiedzi