Piotrek46 Opublikowano 14 Marca 2020 Opublikowano 14 Marca 2020 Witam. Przeszukałem forum ale mało jest info do B9. Mam A4 B9 2.0 TDI 190km 2016 na zawieszeniu 1BA. Chcę ją obniżyć bo bardzo wysoko stoi. Nie zależy mi na sportowych walorach a jedynie na wizualnym aspekcie, no i oczywiście żeby to było zrobione z głową. Wiem z forum że same sprężyny to za mało (przynajmniej część osób ma forum tak twierdzi) dlatego chcę zmienić też amory na takie o krótszym skoku, ale nie koniecznie twarde np. Bilstein B12 które widzialem w zestawach ( na allegro). Moze wystarczy amorek standard tylko od wersji zawieszenia 1BE plus sprężyna Eibach pro-kit? Może ktoś podać kody takich amortyzatorów? Totalnie nie wiem jak to znaleźć. Chciałbym zamówić właściwe. Czy taki set ma sens? Czy oprócz tego jeszcze coś zmienić, odboje, gumy itp? ew. proszę o sugestie lepszych rozwiązań. Będę wdzięczny za każdą odpowiedź. Dzięki. Pozdrawiam Piotr
humptydumpty Opublikowano 21 Sierpnia 2020 Opublikowano 21 Sierpnia 2020 wystarczy że sprężyny zmienisz ... wpisz eibach pro kit audi a4 b9 i samo sie znajdzie
Tomafx Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 Jak sprężyny to i amortyzatory też trzeba. 1ba do obniżonych sprężyn nie polecam. Jak robić to porządnie, sprężyny i amory np 1be
Wandej Opublikowano 7 Września 2020 Opublikowano 7 Września 2020 4 godziny temu, Tomafx napisał: Jak sprężyny to i amortyzatory też trzeba. 1ba do obniżonych sprężyn nie polecam. Jak robić to porządnie, sprężyny i amory np 1be BA się nie zepsują ale na BE będzie sztywniej. Ogólnie Pro-Kit bardzo komfortowy zestaw.
WojtekA6C7 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Opublikowano 23 Kwietnia 2021 Ma ktoś może fotę jak siada pro kit na amorach 1BA ??
Gosugos Opublikowano 6 Września 2021 Opublikowano 6 Września 2021 Cześć, Mam tą samą zagwostkę co Ty Co wkońcu zrobiłeś ? Sam Eibach Pro kit -30mm i z amorami 1BA czy amory też zmieniłeś?
kaned84 Opublikowano 24 Października 2022 Opublikowano 24 Października 2022 temat umarł ale chciałbym się dopisać, też posiadam 1BA, też chciałbym same Pro kit -30mm jeździ ktoś aktualnie na takim zestawie? Jak amory? Bardzo cierpią?
Deamian Opublikowano 10 Grudnia 2022 Opublikowano 10 Grudnia 2022 Po wymianie sprężyn trzeba jechać na geometrie?
SVVR Opublikowano 5 Czerwca 2023 Opublikowano 5 Czerwca 2023 Koledzy dajcie foty jak to siada na tym eibachu, i czy trzeba zmieniać amorki mam BA i koza jak diabli. Wcześniej miałem BE i było ok. Lub może ktoś podesłać nr katalogowe sprężyn do 1BE co podejdą do Q 2.0 tfsi 2020r
SVVR Opublikowano 5 Czerwca 2023 Opublikowano 5 Czerwca 2023 (edytowane) W dniu 5.06.2023 o 16:44, Dev napisał(a): Edytowane 6 Czerwca 2023 przez SVVR
Rekomendowane odpowiedzi