Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[ALL B5] Problem gazu w automacie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam do kupienia A4 95 która ma założoną zwykła instalacje i właśnie coś się pierdzieli na tym gazie.Ale słyszałem że wystarczy zmienić na sekwencje i ma hulać.Tylko widziałem że ktoś napisał na forum ze automaty źle pracują na gazie.Jak ktoś może mi pomóc bede wdzięczny czy warto kupować taki autko?

Opublikowano

automat jezdzi na gazie tak samo jak manual, kwestia jest instalki LPG i poprawnej regulacji

jak dobra cena za auto to kupuj, koszt instalki na szprycy zaczyna sie od 2400pln

Opublikowano

polecałbym sprawdzic jeszcze jak długo jeździł na takim zwykłym gazie, i jakie są podzespoły instalki czy przypadkiem instalka nie wyrządziła juz jakiegoś nadmiernego zmęczenia silnika. Co do automatu to tak jak pisze kolega , nie ma znaczania jaka skrzynia.

Opublikowano

Jeżeli kupisz auto i zmienisz instalkę to powiedz jak hula bo tez mam automat i się trochę zastanawiam . Nasłuchałem się o gazie w automacie od znajomego taxiarza i mam zagwozdkę , on to przerabiał w camry i a8.

pzdr

Opublikowano

automaty bez problemu się gazują tak jak i manuale, nie ma co się zastanawiać, aby instalacja była dobrze skonfigurowana i zamontowana.

Opublikowano

Witam

Zmienilem ze zwyklej instalacji na sekwencje i cos sie pierdzieli przerywa na gazie wymienilem swiece, przewody, cewke i dalej :disgust:

Opublikowano

Jedź do gazowników którzy ci to założyli i niech poprawiają.

Opublikowano

Witam

Zmienilem ze zwyklej instalacji na sekwencje i cos sie pierdzieli przerywa na gazie wymienilem swiece, przewody, cewke i dalej :disgust:

A co to za instalka?

Mój znajomy zgazował S6 i hula bez zarzutu :notworthy:

Opublikowano

Witam

Wymienilem sonde Lambda i trzeba bylo podregulowac u gazownika i na razie autko smiga zobaczymy :)

Ze starej instalki zostala tylko butla a tak to wszystko nowe instalke mam jakas wloska Tomasetto ja sie za bardzo nie znam bo mam kolege mechanika i on mi sie tym zajmowal.

Pozdrawiam[br]Dopisany: 04 Kwiecień 2009, 08:36_________________________________________________Ale jest jeszcze malutki szczegolik jak jade i tak ok 2000 obrotow czasem lekko szarpnie albo zatelepie autem ale to tak ma w jednym miejscu i jak dodam gazu jest ok normalnie jedzie. Mechanik mi mowil ze jak wymienial swiece mogl spierdzielic ktorąś i na razie kazal mi jezdzic. Jeszcze jak auto na chwile zostawie i jak zapalam to delikatnie obroty faluja ale to chwilke i jest zaraz ok.Na razie jezdze zobacze czy bedzie sie cos dzialo.