Nosb Opublikowano 2 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Grudnia 2009 DAWAJ hehe ... Z daleka to masakryczna sucza "Gotowiec" czy nie jaka to roznica jak auto popina ? Dajcie mi plik z takim wgram sobie Az nabralem nowych sil zeby moja france w koncu zlozyc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Flyer Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Przegieliscie momentami tutaj. kosiniak - nie pierwszy raz podsycasz atmosfere... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CompSport Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Witam, Nie przypominam sobie zeby w jakikolwiek sposob program robiony dla Kaliego był gotowcem. Samochod mozna wystroic na drodze duzo lepiej niz na hamownii ze wzgledu m.in. na temp. w dolocie i roznice obciazen na poszczegolnych biegach. Hamownia to urzadzenie diagnostyczne pokazujace przebiegi krzywych mocy i mometu obrotowego pod pelnym obciazeniem i nie za bardzo rozumiem do czego jest ona mi potrzebna przy strojeniu takiego samochodu. Widze uszczypliwosc kilku uzytkownikow ktorzy pytaja "co jesli program dal 10ps??" - ludzie pytajacy o takie rzeczy nie wiedza na czym polega strojenie silnika. Silnik stroi sie do pewnych przeplywow powietrza ktore jest w stanie zapewnic turbosprezarka, do mozliwosci wyprzedzenia kata zaplonu, do ilosci paliwa ktore trzeba zapewnic silnikowi w danych partiach obrotow przy danych obciazeniach i obrotach silnika. Natepnym krokiem sa wprowadzane korekcje temperaturowe, cofania zaplonu itd. W momencie kiedy osiganiemy wszystkie poprawne wartosci mozemy stwierdzic ze samochod jest wystrojony i tutaj dopiero pojawia sie słowo hamownia. Mozemy wtedy wjechac samochodem na hamownie i zobaczyc rezultat strojenia i czy to bedzie np. 290-300-310-320ps to jest niewazne poniewaz silnik jest wystrojony a wynik finalny to to co jest nam w stanie dac silnik. W przypadku samochodow z mocami powyzej 400ps niestety strojenie na drodze jest utrudnione ze wzgledu na to iz samochody takie sa zbyt szybkie i mozna stwarzac zagrozenie. W tym wypadku nie bylo takiej potrzeby pozatym to wkoncu seryjne S4. Nasza firma nie posiada hamownii na obecna chwile (od kwietnia juz bedzie) poniewaz nie mielismy mozliwosci lokalowych na jej umiejscowienie i pieniedzy na taka jaka bysmy chcieli. Wyszlismy z załozenia ze lepiej jej nie miec niz miec taka ktorej wyniki odbiegaja od rzeczywistosci bo wtedy oszukiwalibysmy sami siebie. Niestety tak to sie w Polsce przyjeło ze najwazniejszy jest wykres (nie wazne czy prawdziwy czy nie byle byl). Przykro mi ze do tej pory nie bylismy w stanie zapewnic pomiarow ale jak to sie mowi " nie odrazu......" Na koniec moge powiedziec ze to ja stroiłem narazie najmocniejsze S4 w Polsce na seryjnym kompie.....mowie o S4 SIDA dlatego mysle ze co poniektore wypowiedzi forumowiczow byly nie na miejscu w tym topicu. Pojawiło sie kilka pytan m.in od forumowicza Kosiniaka (natomiast po przeczytaniu kilku postow w ktorych moja praca nie została doceniona stwierdziłem ze nie bede ich czytal bo po co sie denerwowac) na ktore chetnie odpowiem. Prosze o wypisanie w punktach co forumowicz Kosiniak i reszta "tych co wiedzą" ( co kolwiek to znaczy) chce wiedziec a ja nieomoeszkam odpisac. Pozdrawiam Wszystkich Patryk p.s. Kali ciesze sie ze samochod jezdzi dobrze i nie dziwie sie ze juz Ci mało bo ja mam 100ps wiecej i tez mi mało :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nosb Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Juz luzno sie zrobilo wiec nei napinajcie sie spowrotem w tym watku : mozna na PW A zeby skonczyc offtop : Kali chetnie bym zobaczyl jakis filmik jak to smiga itp bo jak wloze juz AGB do siebie zastanawiam sie czy jest sens robic soft czy od razu w wieksze turbawy isc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.i.KALI.i. Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Kali chetnie bym zobaczyl jakis filmik jak to smiga itp bo jak wloze juz AGB do siebie zastanawiam sie czy jest sens robic soft czy od razu w wieksze turbawy isc Dzisiaj postaram się coś nagrać. Bede też mierzył przyspieszenia to tez podrzuce wyniki. a samego softu nie ma sensu bo to mało jest. Jeżeli tylko finanse pozwalają to od razu wydech, turbo, IC itd. 300 kunia nie wystarcza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosiniak Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Juz luzno sie zrobilo wiec nei napinajcie sie spowrotem w tym watku : mozna na PW A zeby skonczyc offtop : Kali chetnie bym zobaczyl jakis filmik jak to smiga itp bo jak wloze juz AGB do siebie zastanawiam sie czy jest sens robic soft czy od razu w wieksze turbawy isc ja tez Nie wiem o co się spieracie... to tylko czip nic więcej... takie czipy teraz to nawet tuneforce wgrywa... kosiniak przecież wiemy jak jest nie wiem po co się spinać jest gdzies reszta fotek z avatara? hyhy mogę jedynie podesłać te jedną w lepszej rozdzielczości poprosze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nosb Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 No zarzuc cos. ALe chyba oleje tez soft ... FMIC juz mam lezy do zamontowania, wydech w sumie bedzie zrobiony od razu taki sobie... Wiec turba , sprzeglo , wtryski i strojenie A na zime te 265 serii starczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poziek Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Kali dzięki za spota na cargo esa bardzo ładnie leci jak zrobisz 400KM to mnie zamieciesz... tymczasem to ja jestem sprite a ty pragnienie [br]Dopisany: 04 Grudzień 2009, 00:49_________________________________________________Z tym gościem zagadaj w sprawie wskaźników http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=12144485 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Reggi Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 tymczasem to ja jestem sprite a ty pragnienie Kali kiedy można spodziewac się filma ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.i.KALI.i. Opublikowano 4 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 dobry wypad był wczoraj. Szkoda, że się szybko zrobiło ślisko i nie zrobiłem pomiarów tak jak chcialem. Mam nadzieje, że w niedziele będzie lepsza nawierzchnia. Puki co udało się tylko to nagrać ale od razu mówie, że to jest kiepsko bo i zwaliłem start i biegi za bardzo przeciągałem ale przynajmniej przetestowałem mocowanie telefonu do kierownicy Efekty wczorajszego ścigania: S4 vs S3 8P (rocznik 2009) z miejsca i z rolki objechane o 1.5-2 długości S4 vs S3 8L (rocznik 1999) z miejsca objechane o 1.5-2 długości, z rolki się nie braliśmy S4 vs Evo Poziomka z rolki dwa razy objechał mnie o 1-1.5 długości S4 vs S3 8P (rocznik 2009 po programie w CS) kolejny raz remis. [br]Dopisany: 04 Grudzień 2009, 11:27_________________________________________________Udało się jeszcze zgrać to. moja eSa i S3 sportback po programie w CS (315PS) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moskal Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Tak myślałem że poginacie po "wirażowej" :naughty: :naughty: psy was nie gonią ?? często w ciągu dnia sie tam przewijają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nosb Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Przyjemnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
guziq Opublikowano 11 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2009 Czesc. Widziałem auto wczoraj na Cargo - całkiem przyjemnie jezdzi, jak na niskie 300koni. Na parkingu jak przyspieszałes, wydawało sie ze ma wiecej. Jednak naszej srebrnej 2.0E nie dała rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
(A)rturo Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Poziek: dobrze loisz mlodego, i tak ma byc! I czemu masz moj avatar Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
poziek Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Poziek: dobrze loisz mlodego, i tak ma byc! I czemu masz moj avatar młody znosi wyjątkowo dobrze te baty...dobrze go wytrenowaliście w tym swoim clubie :gwizdanie: A co to avatara to wiem, że ci się podoba :naughty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.i.KALI.i. Opublikowano 16 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Poziek: dobrze loisz mlodego, i tak ma byc! I czemu masz moj avatar młody znosi wyjątkowo dobrze te baty...dobrze go wytrenowaliście w tym swoim clubie :gwizdanie: A co to avatara to wiem, że ci się podoba :naughty: wiadomo, że nie cisnąłem całkiem bo zaraz ban by był jakbym Poziowatego objechał A Ty Arturek sam się szykuj, żebys batow nie dostał bo jak się next time spotkamy i dalej bedziesz miał serie to cienko widze, Twoje szanse guziq dzięki jeszcze raz za ściganko, trzeba przyznać, że zaskoczyła mnie ta setka A co do auta to wczoraj założyłem nowe żarniki oczywiście ori Philips. Czeka mnie teraz jeszcze wymiana oleju i płynu chłodniczego bo nie wiem kiedy i co było zalane i bede gotowy do zimy Czekam na śnieg i jedziemy się poślizgać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
moskal Opublikowano 16 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2009 Czekam na śnieg i jedziemy się poślizgać podejrzewam że w sobote w nocy przejdzie chrzest ognia :naughty: :naughty: :naughty: :naughty: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
.i.KALI.i. Opublikowano 17 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 ESP off, Reszte pozostawiam bez komentarza. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafalekx Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 ESP off, Reszte pozostawiam bez komentarza. Jeszcze o jednej rzeczy pamiętaj: 90* (na takim jednym wskaźniku) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nowak_zg Opublikowano 17 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2009 ESP off, Reszte pozostawiam bez komentarza. Jeszcze o jednej rzeczy pamiętaj: 90* (na takim jednym wskaźniku) a tak na temat to .... kiedy bedzie hamowanie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi