slawinho Opublikowano 19 Lipca 2020 Autor Opublikowano 19 Lipca 2020 (edytowane) Wystarczyło by mi same ringi chromowane a nie ma . Mam pytanie jaki kabel VCDS bedzie pasował do mojego auta. Chce sobie kupic i coś samemu po ustawiać. W Seacie miałem kabel VAG i tym sie bawiłem. Edytowane 19 Lipca 2020 przez slawinho
AndyN Opublikowano 19 Lipca 2020 Opublikowano 19 Lipca 2020 W wątku o mojej A4 wrzucałem link do VCDSa z PRC
slawinho Opublikowano 26 Lipca 2020 Autor Opublikowano 26 Lipca 2020 Zakupiłem licznik europejską wersje z kolorowym FIS bo wkurzają mnie zegary w milach gdyby nie prędkościomierz na wyświetlaczu to nie wiedział bym ze jadę 200 bo wskazówka na górze licznika Teraz mam problem o ilemontaż to banał to ta ochrona komponentu czyli adaptacja i kodowanie potrzebuje fachowca okolice Bielsko-Biała. Compsport to raczej tuningiem sie zajmują. Czy może mi ktoś polecić jakiegoś speca od liczników z rejonu Podbeskidzia ewentualnie śląsk.
Dev Opublikowano 26 Lipca 2020 Opublikowano 26 Lipca 2020 (edytowane) Po co brales cały zegar ? Wystarczylo wymienic cyferblaty za 200 zl Edytowane 26 Lipca 2020 przez Dev
slawinho Opublikowano 26 Lipca 2020 Autor Opublikowano 26 Lipca 2020 Chciałem też kolorowy FIS . Myslałem o samych tarczach jednak kupiłem cały licznik w dobrym stanie z auta 2011 r W Skoczowie jest VAG serwis będę dzwonił w sprawie licznika.
slawinho Opublikowano 6 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 6 Sierpnia 2020 (edytowane) Kupiłem sobie OBDEleven Pro do diagnostyki ewentualnie jakieś kodowanko będzie. Choc myślę nad VCDs jeszcze bardziej dopracowane i spolszczone opisy. Znalazłem fachmana do licznika ale trochę dużo chce żłociszy ~ 500 Ponoć nie legalnie obecnie grzebanie przy licznikach. Następne w planach nakładki na pedały alu i kierownica ścięta od Seeba. Jakiś błąd od turbo mi sie pojawił gruszka bądź zawór N75 . Tak po za tym zero błędów. Będę celował w lepsze turbo plus intercooler od FMIC żeby tak 330 kucyków było. 200 parę to jednak mało do takiego ciężkiego, dużego auta. Jeszcze progi sline do zrobienia ,silniczek od wlewu paliwa do wymiany MMI High 3G Jest tego jeszcze i wyjdzie na to że lifta bym za to kupił. Edytowane 6 Sierpnia 2020 przez slawinho
slawinho Opublikowano 13 Sierpnia 2020 Autor Opublikowano 13 Sierpnia 2020 (edytowane) Piepszony OBDEleven nie moge sobie poradzić ze spryskiwaczami nie działaja nai do szyb ani do xenonów, Usterka w układzie elektycznym pompki jedenej i drugiej, Chyba nie padły dwie pompki naraz. Musze załatwić kabel do VCDS program 100 razy lepszy przynajmniej opisy są a w tym OBD Eleven gówno jest. Zaznaczyłem tylko wdługim kodowaniu bajt 18 mycie reflektorów i takie coś sie stało zę spryski nie działają. Lepiej było dać 100 na kabel z alli niż 300 za niedopracowany programik na komórke. W zderzaku są spryski bo zaglądałem i płynu do pełna zalałem a tu kupa 2 błedy 00156 01757 Edytowane 13 Sierpnia 2020 przez slawinho
slawinho Opublikowano 3 Października 2020 Autor Opublikowano 3 Października 2020 Nowe koncowki wydechu oryginalne ,nakladki aluminiowe na pedały i dywaniki gumowe na zimę z aso audi
phiel Opublikowano 4 Października 2020 Opublikowano 4 Października 2020 Ile Cię kosztowały końcówki wydechu?
slawinho Opublikowano 4 Października 2020 Autor Opublikowano 4 Października 2020 3 godziny temu, phiel napisał: Ile Cię kosztowały końcówki wydechu? 300 ZŁ 1
Wandej Opublikowano 9 Października 2020 Opublikowano 9 Października 2020 Ale paskudne te dywaniki Końcówki jaka średnica? 1
slawinho Opublikowano 10 Października 2020 Autor Opublikowano 10 Października 2020 (edytowane) Zdjęcie złe światło tak to czarniutkie bez skazy. Dosyć grube widać ze oryginalne nie jakieś no name. Końcówki dosyć grube 1 cm może Szybko sie brudzą bo to guma nie ma porównania do weluru. Edytowane 10 Października 2020 przez slawinho
kamelus_ Opublikowano 10 Października 2020 Opublikowano 10 Października 2020 Godzinę temu, slawinho napisał: Końcówki dosyć grube 1 cm może wiesz co to średnica? Chyba oglądałeś za dużo zdalnej nauki na TVP... 5
pawel72689 Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 18 godzin temu, kamelus_ napisał: wiesz co to średnica? Chyba oglądałeś za dużo zdalnej nauki na TVP...
Michu1996 Opublikowano 11 Października 2020 Opublikowano 11 Października 2020 W dniu 10.10.2020 o 16:03, slawinho napisał: Końcówki dosyć grube 1 cm może Grubość końcówek to nie jest ich średnica
slawinho Opublikowano 12 Października 2020 Autor Opublikowano 12 Października 2020 W dniu 10.10.2020 o 17:12, kamelus_ napisał: wiesz co to średnica? Chyba oglądałeś za dużo zdalnej nauki na TVP... k**wa myślałem ze chodzi o średnicę gumy dywaników. A to o tłumik chodziło ja pieprzę ale młot ze mnie. Końcówki tłumika średnica 80 mm
slawinho Opublikowano 5 Marca 2022 Autor Opublikowano 5 Marca 2022 (edytowane) Dawno tu nic nie pisałem. Przez rok ; Wymieniłem rozrząd choć zbędne to było bo już był główny łańcuch i napinacz ruszany Pompa wody nowa, lampy tylnie w klapie wymienione bo wtyczki skorodowane i przestały swiecić , naprawione spryskiwacze reflektorów. Wymieniona odma ,cewki czerwone NGK i nowe świece Denso. Na razie oleju nie żre przesadnie może tak 200ml/1000 km , 163000 km zrobione może kiedyś pomyśle o remoncie jak buda będzie cała i nie będzie rudej szmaty a auto już 11 letnie więc nie wiem czy jest sens . Teraz w planach opony nowe lato i zima nie wiem czy zostać przy 17 czy przejść na 18 felgi Rotory drogie to będzie plus opony tak z 7000 zł. Licznik będzie w Kilometrach i Android Carplay , to w ciągu 3 miesięcy. Z auta jestem zadowolony następne będzie Audi ale cos mocniejszego RS5 bo 220 koni to mało do tej budy. Edytowane 5 Marca 2022 przez slawinho
slawinho Opublikowano 5 Marca 2022 Autor Opublikowano 5 Marca 2022 W dniu 19.07.2020 o 13:18, kris67 napisał: Przecież pełno jest na alleg...kratek z chromowanymi obwódkami halogenów do standardowego zderzaka nie ori ale jakością nie ustępują ori własnie kupuje za 90 zł bo mi sie zaczep urwał w jednej kratce i do tego troche zmatowiąły
Rekomendowane odpowiedzi